واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > مرکزی در گفتگو با مهر مطرح شد:
تولید سیب زمینی بهاره برای اولین بار دراستان مرکزی/ صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب
اراک - خبرگزاری مهر: مدیرزراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از تولید سیب زمینی بهاره برای اولین بار دراستان خبر داد و گفت: با انجام یک کار تحقیقاتی برای اولین بار این سیب زمینی در بهار کشت و به مرحله برداشت رسید. ت
به گزارش خبرنگاره مهر با توجه به خشک سالی های اخیر و تأثیر متقابل آن بر کشاورزی تغییر سیاستهای کشت در استان مرکزی ضروری به نظر می رسد و باید در این راستا کشتی مورد ترویج و حمایت قرار گیرد که به آب کمتری نیاز داشته باشد و با آب کمتر عملکر خوبی نیز داشته باشد. در این راستا سازمان جهاد کشاورزی استان طی کاری تحقیقاتی موفق به کشت سیب زمینی بهاره شد که ضمن صرفه جویی در مصرف آب محصول قابل توجهی از زمین برداشت می شود. غلام حسین خدرایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در راستای معرفی الگوی کشت مناسب و با انجام کار تحقیقاتی برروی کشت سیب زمینی امسال 10 هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی بهاره نوع زودرس(رقم سانته) اختصاص یافت که این نوع کشت در اوایل فروردین انجام و در تیرماه برداشت می شود. وی استفاده از بارندگی های بهاره و کاهش 40 درصدی در مصرف آب را از جمله مزایای این نوع کشت عنوان کرد و افزود: با توجه به فراوانی محصول در بازار مصرف کشت بهاره می تواند در کاهش قیمت محصول نیز موثر باشد. اختصاص 10 هکتار اراضی کشاورزی اراک و فراهان برای کشت سیب زمینی بهاره خدرایی اضافه کرد: امسال 10 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اراک و فراهان به کشت سیب زمینی بهاره اختصاص یافته که در سالهای آینده این نوع کشت توسعه یافته و جایگزین کشت پاییزه خواهد شد. کارشناس مسئول سبزی و صیفی جات سازمان جهادکشاورزی استان هم با بیان اینکه در کشت بهاره از نوع سیب زمینی زودرس (رقم سانته) استفاده شده گفت: این رقم برای کشت بهاره مناسب و عملکرد بالا در هکتار از مزایای آن است.
اسماعیلی دوره رشد محصول در کشت بهاره را 90 روز عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود در هر هکتار 40 تن محصول برداشت شود. مهم ترین رقم های کشت در استان آگریا و سانته است وی اضافه کرد: آگریا، سانته، ساتینا، بورن، مورن، فونتانه، اسپیریت، مارفونا، جلی و بانبا از جمله ارقام سیب زمینی است که در استان کشت می شود که مهم ترین رقم های کشت در استان آگریا و سانته است. ساریخانی یکی از کشاورزان شهرستان اراک است که امسال 3 هکتار از اراضی کشاورزی خود را به کشت سیب زمینی بهاره اختصاص داده به مهر گفت: با کاشت این محصول از عملکرد این نوع کشت راضی هستم. وی با بیان اینکه در هر هکتار 40 تن محصول برداشت شده، پیش بینی کرد که از این میزان سطح زیر کشت 120 تن محصول برداشت کند. 3 هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی استان سالانه زیرکشت سیب زمینی قرار می گیرد که 110 هزار تن محصول برداشت می شود که با این احتساب در صورت کشت بهاره پیش بینی می شود این میزان تولید به تن برسد. با استفاده از بارندگی های فصل بهار در کشت سیب زمینی بهاره می توان در هر هکتار 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.
۱۳۹۳/۴/۳۱ - ۱۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]