تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فضیلت خواندن نماز در اول وقت نسبت به تأ خیر انداختن آن، مثل فضیلت آخرت بر دنیاست....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836937485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمزمه سیدالساجدین(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob زمزمه سیدالساجدین(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان تهران- ایرنا - امام زین العابدین(ع) در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان اینگونه به درگاه الهی عرضه می داشتند که «خدایا! آرام نگرفتن در سرای فریب، بازگشت به سرای جاوید و آمادگی برای مرگ را قبل از آمدن آن نصیبم فرما».


مرحوم آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب المراقبات می نویسد: از زید بن علی روایت شده است که گفت در شب بیست و هفتم ماه رمضان شنیدم پدرم امام سجاد (ع) از اول شب تا آخر آن عرض می‏کرد «اللّهم ارزقنی التجافی عن دار الغرور و الإنابه إلی دارالخلود، و الاستعداد للموت قبل حلول الفوت» یعنی خداوندا! آرام نگرفتن در سرای فریب، بازگشت به سرای جاوید، و آمادگی برای مرگ را قبل از آمدن آن نصیبم فرما و اگر بتوانی معنی این دعا را تصور کنی، آن را بسیار خواهی خواند.
این استاد اخلاق در توضیح معنای این دعا می نویسد: آنچه قرآن کریم، روایات آل محمد (ص) و مکاشفات اهل یقین بر آن گواهی می‏دهد این است که دنیا سرای فریب بوده و آنچه در آن است، آنگونه نیست که دیده می‏شود. بلکه صفات موجودات این عالم که دیده یا حس می‏گردد، نظیر منظره‏ای است که از سراب دیده می‏شود و ماهیت آن آنگونه که دیده می‏شود، نیست و به همین جهت آن را سرای فریب نامیده‏اند.
وی می افزاید: اگر قبول این مطلب برای کسی سخت باشد باید از خود بپرسد که آیا خطای حس را قبول داری؟ و در صورت قبول کردن خطای حس، از خود بپرسد چه فرقی بین خطای حس و عدم خطای حس وجود دارد و در صورتی که بین آنها فرقی وجود نداشت؛ باید بگوییم ممکن است در جایی که فکر می‏کنیم حس خطا نداشته، خطا داشته باشد و وقتی امکان خطا در تمامی حواس ثابت شد، وقوع خطای حواس با روایاتی که به این مطلب تصریح می‏کند؛ ثابت می‏شود.
به گفته این استاد اخلاق تعدادی از روایات، دال بر سخن گفتن جمادات هستند در حالی که حس، آن را منکر است. تعدادی از آنها درباره حالت های قبر که عبارتند از ایستادن، فریاد زدن، آتش، سخن گفتن، باغ و نعمت هاست که باز هم حس آن را انکار می‏کند و تعدادی، دال بر وجود فرشتگان و دخل و تصرف آنها در این عالم هستند و تعدادی دلالت می‏کنند بر این که روزی تمام مخلوقاتی که در این عالم است،از قبیل جماد و نبات و حیوان از عالم ملکوت می‏آید.
تمامی این روایات، دال بر وجود چیزهای زیاد و عوالم بسیاری هستند که حس، آن را انکار می‏کند و به هر صورت این عالم، سرای فریب نامیده می‏شود. چون با شکل هایی که حقیقتی نداشته و با حقایقی که شکلی ندارد؛ اهل خود را فریب می‏دهد.
وی با بیان این که ذاتیات دنیا مانند اعراض بوده و واقعیت های خارجی آن مانند سراب است، افزود: چیزهایی که در آن ثابت دیده می‏شوند در واقع غیرثابت و چیزهایی که اهل دنیا درباره حقیقت های آن می‏گویند و اوصافی که برای آن ذکر می‏کنند، واقعیتی ندارند و هر چیزی که به اقتضای این عالم بوجود می‏آید در غیر این عالم حکم به محال بودن واقعیت آن می‏نمایند و هر چه در آن است فریب، توهم و خیال است و مومنی که حجاب ناسوت از دیدگانش برداشته شد، ماهیت اشیاء همانگونه که هست برای او جلوه‏گر خواهد شد و از بین رفتن حجاب «تجافی عن دار الغرور» یا «آرام نگرفتن در سرای فریب» و آشکار شدن حقایق «انابه الی دار الخلود» یعنی بازگشت به سرای جاوید نامیده می‏شود.
این استاد اخلاق همچنین می نویسد: در چنین اوقاتی که خداوند در آن بیش از سایر اوقات درهای رحمت خود را باز نموده، بندگان را تشویق به ذکر، عبادت و دعای خود نموده و الطاف خاص خود را برای آنان تضمین کرده است؛ بنده مراقب، باید جهت امیدواری را بیشتر در نظر گرفته و دست های آرزوی خود را به طرف کرم خداوند و بخشش های فراوان او دراز کند ولی شیطان در این اوقات اصرار در ترجیح، جهت ترس و ناامیدی دارد تا بدین وسیله مانع عمل بندگان شود.
فراهنگ(2)**1003**1569

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





02/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن