محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832973564
آمارهای هشدار دهنده درباره کمتحرکی ایرانیان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمارهای هشدار دهنده درباره کمتحرکی ایرانیان
در سال 1390 نشان داد که 40 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله کشور تحرک بدنی کافی ندارند؛ به عبارت دیگر حدود 22 میلیون ایرانی بیتحرکند. بنا بر اعلام رئیس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، مرگ سالانه سه میلیون و 200 هزار نفر در دنیا را به تحرک فیزیکی ناکافی منتسب میدانند
کد خبر: ۴۱۹۱۲۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۷ - 24 July 2014
آمارهایی که طی یک دهه اخیر از وضعیت تحرک ایرانیان اخذشده نشاندهنده این است که حدود ۶۰درصد مردم کشورمان از کمتحرکی و بیتحرکی رنج میبرند.
به گزارش فرهیختگان، نتیجه این بیتحرکی نیز آمار نگرانکننده بروز سکته قلبی در کشور است. براساس آخرین آمارها در هر روز ۳۰۰ نفر و در مدت یکسال ۱۰۹ هزار نفر در ایران بر اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند که متاسفانه با میزان تلفات در جنگی چند ساله برابری میکند. اما این تمامی واقعیت نیست؛ چراکه آمار کمتحرکی در دانشآموزان 60درصد است و آمار کمتحرکی در جامعه بهدلیل وجود قشر سالمند که طبعا تحرک کمتری نسبت به قشر نوجوان دارند بالاتر است.
رژیم غذایی نامناسب، فشار خون بالا، چاقی، تحرک فیزیکی ناکافی و سیگار پنج عامل خطر بیماریهای غیرواگیر هستند که مرگهای زودرس (زیر 70 سال) ناشی از سکتههای قلبی، مغزی، سرطان، دیابت، بیماریهای تنفسی و سایر بیماریها را سبب میشوند. تحرک فیزیکی چهارمین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر و البته تنها ریسک فاکتوری است که روی سه عامل قبل از خود تاثیر دارد؛ چراکه تحرک فیزیکی بر اشتهای افراد و تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین به دلیل سوزاندن چربیها میتواند وزن را کنترل کند.
بارها کارشناسان امر این نکته را متذکر شدهاند که حرکات منظم بدنی علاوهبر سلامت جسم در سلامت روحی و روانی و اجتماعی افراد نیز تاثیر بسزایی دارد؛ بهطوری که با هر بار فعالیت جمعی یا حتی فردی ورزشی جمله «حال خوب با ورزش» را به عینه درک میکنیم اما متاسفانه تعداد روزها و البته تعداد افرادی که فواید و مزایای ورزش در خاطرشان نمیماند، زیاد است و اسفبارتر آنکه در این میان هستند افرادی که یک لحظه حال خوب و یک عمر خمودی و خماری با «مواد مخدر» و «الکل» را به تجربه «حال خوب با ورزش» و یک عمر سرزندگی و سلامتی ترجیح میدهند.
در هر حال به گفته دکتر بهزاد دماری، مشاور معاون بهداشت و رئیس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت مطالعه انجام شده در سال 1390 نشان داد که 40 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله کشور تحرک بدنی کافی ندارند؛ به عبارت دیگر حدود 22 میلیون ایرانی بیتحرکند. بنا بر اعلام رئیس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، مرگ سالانه سه میلیون و 200 هزار نفر در دنیا را به تحرک فیزیکی ناکافی منتسب میدانند و از میان کشورهای مناطق مختلف بدترین وضعیت تحرک فیزیکی به ترتیب مربوط به کشورهای آمریکای شمالی، منطقه مدیترانه شرقی و پس از آن کشورهای اروپایی و... است.
وضعیت تحرک ما وخیم است
وی وضعیت تحرک فیزیکی در ایران را وخیم میخواند و میگوید: از هر سه مرد ایرانی یک نفر و از هر دو زن ایرانی یک نفر پایینتر از حد لازم تحرک دارند و به عبارتی میتوان گفت که نیمی از زنان کشور کمتحرک یا بیتحرکند. مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت همچنین در توضیح فعالیت فیزیکی مناسب برای گروههای سنی مختلف میگوید: در سنین پنج تا 17 سال روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت متوسط تا شدید توصیه میشود که البته فعالیت بیشتر از 60 دقیقه بیتردید اثرات بیشتری خواهد داشت. سنین 18 تا 64 سال نیز باید حداقل هفتهای 150 دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت شدید هوازی داشته باشند؛ به عبارت دیگر روزانه حدود 30 دقیقه فعالیت هوازی شامل پیادهروی یا دوچرخهسواری، کوهنوردی و... یا روزانه 15 دقیقه فعالیت ورزشی شدید.
وی میافزاید: در سنین بالای 65 سال نیز توصیههایمان مانند 18 تا 64 سال است اما سالمندان و کهنسالانی که امکان حرکت کمتری دارند باید مراقب مقوله «سقوط» باشند؛ چراکه شکستگی استخوان ران به دلیل پوکی استخوان و ایجاد آمبولی یکی از علل شایع آسیب و حتی مرگ در دوران سالمندی است. بنابراین تحرک فیزیکی در این افراد باید با نظر پزشک و همچنین آموزش تعادل همراه باشد.
دکتر دماری بر لزوم جدی گرفتن ساعات ورزش در مدارس تاکید میکند و میگوید: در برنامه ورزشی مدارس مشکلات زیادی وجود دارد. لازم است ساعات ورزش در مدارس بهطور کامل پوشش داده شده و در تمام مدارس و تمام مقاطع اجباری باشد. به این منظور لازم است استاندارد مربوط به فعالیت فیزیکی و ساعت ورزش مدارس تغییر کند و مربیان ورزشی استانداردهای مربوط به تحرک فیزیکی را اجرا کنند. دکتر دماری همچنین ادغام تحرک فیزیکی در نظام مراقبتهای اولیه سلامت را امری ضروری میداند و میگوید: این اقدام در دست انجام است. به این ترتیب هنگام مراجعه فرد به مراکز بهداشتی- درمانی، افراد چاق، فشار خون و آن دسته از افرادی که ریسک بالای سکتههای قلبی دارند، مشاورههای رژیم غذایی دریافت کرده و «نسخه تحرک فیزیکی» ویژه خود را دریافت میکنند. این نسخه طبیعتا از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
تحرک فیزیکی اولویت خانوارها شود
وی بر لزوم فرهنگسازی جهت ارزش شمردن فعالیت فیزیکی و ورزش تاکید میکند و میافزاید: لازم است کمپینهای رسانهای جهت افزایش آگاهی عموم در زمینه تاثیرات تحرک فیزیکی تشکیل و این موضوع به صورت مستمر تبلیغ شود؛ همانطور که اکنون بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی به یک هنجار تبدیل شده است، تحرک فیزیکی هم باید در سبد اولویتهای خانواده گنجانده شود. لازم است به ورزشهای همگانی بهای بیشتری داده شود.
جهت توسعه تحرک فیزیکی در کشور باید از ظرفیت سازمانها و نهادهای مختلف از جمله وزارتخانههای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسکن و شهرسازی، رسانهها و... استفاده شود؛ چراکه در سطح جهانی نیز کشورها متعهد شدهاند تا سال 2025 به میزان 10 درصد از کمتحرکی جمعیتشان بکاهند.
دماری همچنین از تدوین آییننامه اجرایی «افزایش تحرک فیزیکی» جهت توسعه فعالیت بدنی در کشور خبر میدهد و ادامه میدهد: در این آییننامه وظایف و تکالیف نهادها و وزارتخانههای مختلف مشخص شده است. بهعنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی، باید زمینهای غیرقابل کشت را جهت ایجاد مکانهای مناسب فعالیت فیزیکی مانند پیستهای دوچرخهسواری، پیادهروی و سایر تفریحات سالم در اختیار دستگاهها و سازمانها قرار دهد. وزارت نیرو نیز باید پیامهای سلامت را درخصوص ضرورت انجام فعالیتهای بدنی روی فیشهای برق، گاز، آب و تلفن درج کند. پیامکهای ارسالی وزارت ارتباطات و فناوری به مردم نیز باید حاوی اثرات تحرک فیزیکی بر سلامت باشد.
وی در این باره ادامه میدهد: وزارت صنایع نیز باید تسهیلات لازم جهت تولید انبوه و ارزان قیمت وسایل ورزشی عمومی ویژه بانوان و آقایان را فراهم کند. شهرداریها نیز باید برای برقراری عدالت در هر منطقه شهری، مسیرهایی را برای پیادهروی مردم ایجاد کنند. این مسیرهای پیادهروی باید شرایط استانداردی داشته باشند؛ خط کشی باشند و امن باشند. این مسیرها باید حدود سه کیلومتر طول داشته باشند؛ چراکه سه کیلومتر معادل نیم ساعت پیادهروی است. به این ترتیب بهتدریج باید مسیرهای ماشینرو کوچک شده و مسیرهای دوچرخهسواری و حرکت عمومی برای مردم فراهم شود.
دکتر دماری میافزاید: وزارت آموزش و پرورش نیز باید ورزش صبحگاهی را در مدارس اجباری کند. مدارس غیرانتفاعی یا مدارسی که از فضای مناسب جهت فعالیت بدنی دانشآموزان برخوردار نیستند، نباید پروانه فعالیت بگیرند و در صورت ارائه پروانه نیز آن مدرسه باید تضمین کند که فعالیت فیزیکی مناسبی را در باشگاههای نزدیک مدرسه برای دانشآموزان فراهم کند. عمدتا باید فضای مناسب برای فعالیت بدنی در فضای مدرسه فراهم شود.
رئیس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در پایان صحبتهایش تاکید میکند که پس از تصویب آییننامه اجرایی «برنامه ملی کاهش کمتحرکی»، اجرای موارد مذکور با جدیت پیگیری میشود تا به این ترتیب گامی مهم در کنترل و کاهش بیماریهای غیرواگیر و مرگهای منتسب به تحرک ناکافی برداشته شود. البته این کار نیازمند صبر، حوصله و زمان است و کاری یکشبه نیست؛ چراکه فرهنگ عمومی جامعه باید تغییر کرده و حساسیت کافی ایجاد شود. در این مورد نقش رسانهها در پیگیری و تکرار اهمیت موضوع حیاتی و موثر است و اساسا امروز از رسانه بهعنوان «حمایتطلب بزرگ» یاد میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
آمارهای تکاندهنده درباره استخدامهای دولت قبل
آمارهای تکاندهنده درباره استخدامهای دولت قبل عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 200 هزار سازمان بر خلاف قانون در دولتهای گذشته ایجاد شدند گفت از طرف دیگر در دولت گذشته حدود 422 هزار نفر بدون رعایت هر گونه تشریفات مانند آگهی استخدامی و برگزاری آزمون اسهشدار اوباما به مسکو درباره فاجعه اخیر
هشدار اوباما به مسکو درباره فاجعه اخیر همچنین اوباما به روسیه و جدایی طلبان تحت حمایت آن در اوکراین هشدار داده تا در محل سقوط هواپیمای مسافربری مالزیایی در مناطق تحت کنترل شورشیان در شرق اوکراین اخلال ایجاد نکنند خبرگزاری ایسنا کاخ سفید اعلام کرد باراک اوباما و ولادیمیر پوتینتعداد شهدای فلسطین به 187 تن رسید/ هشدار آمریکا به تلآویو درباره حمله زمینی به غزه
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۰ در ادامه تجاوزهای وحشیانه رژیم صهیونیستی به چندین منطقه در نوار غزه 17 فلسطینی دیگر به شهادت رسیدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره در پی حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به چندین منطقه در نیک مقام امنیتی سعودی اعلام کرد هشدار در عربستان درباره انفجار در مراکز حیاتی در «ریاض»
یک مقام امنیتی سعودی اعلام کردهشدار در عربستان درباره انفجار در مراکز حیاتی در ریاضیک مقام امنیتی در عربستان سعودی با بیان اینکه تهدیدها علیه عربستان در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده است درباره آمادهباش برای مقابله با انفجار در مراکز حیاتی در پایتخت این کشور خبر داد به گزارش خبهشدار وزیر نیرو درباره وضعیت آب
هشدار وزیر نیرو درباره وضعیت آب خبرگزاری پانا وزیر نیرو با ارائه گزارشی از وضعیت مصرف بالای آب و برق در کشور دلایل خشکی تالاب ها و دریاچه ارومیه افت سطح آب زیرزمینی در 298 دشت و اینکه زنگ خطر آلودگی منابع آبی کشور به صدا در آمده است گفت کشت و تولید برنج در مناطق مرکزی و جنوهشدار وزارت بهداشت درباره تبلیغات سوء دستگاه های تصفیه آب
هشدار وزارت بهداشت درباره تبلیغات سوء دستگاه های تصفیه آب رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت برخی شرکتهای تبلیغ کننده دستگاه های تصفیه آب با فریب اذهان عمومی و آلوده جلوه دادن آب آشامیدنی اقدام به ساخت فیلمهای تبلیغاتی به منظور فروش دستگاههای خود می کنند دکتر کاظم نداهشدار وزیر نیرو درباره وضعیت آب/ زنگ خطر آلودگی منابع آبی به صدا درآمد
هشدار وزیر نیرو درباره وضعیت آب زنگ خطر آلودگی منابع آبی به صدا درآمد وزیر نیرو با ارائه گزارشی از وضعیت مصرف بالای آب و برق در کشور دلایل خشکی تالاب ها و دریاچه ارومیه افت سطح آب زیرزمینی در 298 دشت و اینکه زنگ خطر آلودگی منابع آبی کشور به صدا در آمده است گفت کشت و تولید برهشدار پوتین درباره حادثه هواپیمای مالزیایی
هشدار پوتین درباره حادثه هواپیمای مالزیایی پوتین هشدار داد هیچکس نمیتواند از وقایع اوکراین برای اینکه روسیه را متهم به سرنگونی هواپیما کند به شیوه مزدورانه سواستفاده کند روزنامه همشهری پوتین هشدار داد هیچکس نمیتواند از وقایع اوکراین برای اینکه روسیه را متهم به سرگزارش تکان دهنده سی.ان.ان درباره زخمی شدن کودکان فلسطینی در غزه
گزارش تکان دهنده سی ان ان درباره زخمی شدن کودکان فلسطینی در غزه کودکان فلسطینی تاوان جنگ غزه را می پردازند به گزارش نامه نیوز به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان حملات اسرائیل به غزه ادامه دارد کودکان فلسطینی در غزه قربانی این حملات هستند آنها که روی تخت بیمارستان زخمکودکان کار به شدت با کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی مواجهند/هشدار درباره سرمایه گذاری معتادان بر روی اعتیاد کو
کودکان کار به شدت با کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی مواجهند هشدار درباره سرمایه گذاری معتادان بر روی اعتیاد کودکان مسئول خانه درمانی کودکان کار کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی را از مشکلات اساسی در کودکان کار عنوان کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا مسئول خانه درمانی کودکانهشدار درباره تخریب خانه سیمین و جلال!
هشدار درباره تخریب خانه سیمین و جلال او در پایان اظهار امیدواری کرد شهرداری تهران و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قابل اعتماد بودن خودشان را در مدیریت چنین امانتهایی به اثبات برسانند و با استفاده از تجارب دیگر کشورهای جهان در زمینه احداث خانه - موزه بتوانند از عهده این کار به خروند افزایشی مصرف آب در قم هشدار دهنده است/ شهروندان در مصرف آب صرفه جویی کنند
فیسبوک تویتر Google Cloob مدیرعامل شرکت آبفای قم روند افزایشی مصرف آب در قم هشدار دهنده است شهروندان در مصرف آب صرفه جویی کنند قم - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به افزایش چهار درصدی مصرف آب نسبت به سال گذشته در قم گفت این رشد مصرف آب هشداری برای شهروندان است27 واقعیت تکان دهنده درباره خانواده های آمریکایی
27 واقعیت تکان دهنده درباره خانواده های آمریکایی بالاترین نرخ طلاق در دنیا متعلق به آمریکاست و حدود یک سوم از کودکان آمریکایی در خانواده بدون پدر زندگی می کنند به جوانان آمریکایی آموزش داده شده است که ازدواج و تشکیل خانواده در اولویت نیست به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران خاعتراف تکان دهنده مادر کریس رونالدو درباره وی
اعتراف تکان دهنده مادر کریس رونالدو درباره وی مادر بهترین بازیکن جهان افشاگری عجیبی درباره تولد وی داشته و گفته کریس فرزند ناخواسته بود خانم دولورس اویرو مادر کریس رونالدو در کتابی به نام مادران شجاع زندگی قدرت اراده و ایمان برای مبارزه اعتراف بسیار تکان دهنده ایاردوغان درباره گروگان های ترک به تروریستهای داعش هشدار داد
اردوغان درباره گروگان های ترک به تروریستهای داعش هشدار داد آنکارا - ایرنا - رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گروه تروریستی داعش را به آزادی کارکنان کنسولگری این کشور در موصل فراخواند و گفت صبر ترکیه رو به پایان است به گزارش روز شنبه ایرنا اردوغان برای اولین بار در بیش ازهشدار وزارت بهداشت درباره وبا
هشدار وزارت بهداشت درباره وبا کد خبر ۴۱۵۹۵۴ تاریخ انتشار ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۵ - 13 July 2014 معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم رعایت موازین بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا در فصل گرم سال گفت امسال هنوز موردی از وبهشدار درباره خطر بروز یک بیماری تابستانی
هشدار درباره خطر بروز یک بیماری تابستانی وقتی هوا گرم میشود خطر بروز بیماریهای میکروبی اسهالی قابل انتقال از طریق آب و مواد غذایی آلوده افزایش مییابد بر همین اساس وزارت بهداشت هر ساله نسبت به خطر شیوع بیماریهای میکروبی چون وبا طی ماههای تیر تا شهریور هشدار میدهد و بر ضرورت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها