واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob یک روانشناس :طلاق عاطفی به عنوان آفت خاموش زندگی زناشویی است کاشمر- ایرنا- یک روانشناس از طلاق عاطفی به عنوان آفت خاموش زندگی زناشویی در جامعه امروز یاد کرد.
دکتر محمد رضا ابراهیمی امروز در گفت و گو با ایرنا با ابراز نگرانی از شیوع طلاق عاطفی در بین زوجین گفت: ˈطلاق عاطفیˈ به سردی روابط میان زن و شوهر گفته می شود که در این رابطه ضعف ارتباط احساسی و عاطفی منجر به سردی تمام روابط یک زوج می گردد.
وی افزود : وجود این مشکل در یک رابطه، موجب بی مهری و کم شدن انرژی های مثبت شده و زوج ها در بیگانگی دنیای یکدیگر، برای همیشه گم می شوند و برای هم فقط یک هم خانه ای که به هم عادت دارند؛ باقی می مانند.
وی افزود: با عمیق شدن شکاف عاطفی بین زوجین، آنها به جدایی زیر یک سقف می رسند و تنها همچون دو هم خانه بدون ابراز محبت زندگی را سپری می کنند.
ابراهیمی با بیان اینکه طلاق عاطفی اولین مرحله فرآیند طلاقِ است تا زندگی مشترک زوجین را پایان بخشد،گفت: فاصله گرفتن روحی زوجین از یکدیگر آفت خاموش زندگی زناشویی است که جامعه را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است.
وی اظهار کرد:ریشه این پدیده در تفاوت سبک و نوع زندگی گذشته و اکنون است زیرا در قدیم، زن مطیع بود و حرف گوش کن، بین زن و شوهر عنصری به نام محبت وجود داشت و واژگانی چون حرمت معنا و مفهوم داشت، اما با مدرن شدن زندگی ها که مسلماً رفاه مادی را در پی داشته اتفاقاتی رخ داده که زیر پوستی است و در وهله اول به چشم نمی آید، اما ویران کننده است.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه زنان پس از گذر از مدل های مردسالار گذشته، با استقلال مالی احساس بی نیازی به شوهران می کنند و در نتیجه احساس غرور و استقلال کاذب، دوری عاطفی روی می دهد.
وی اظهار کرد : مردان هم با در دسترس بودن زنان متعدد و امکان ساده ایجاد ارتباط، دیگر لزومی نمی بینند که ارزشی برای پایبندی قائل شوند.
وی افزود: مهریه های سنگین هم مهم ترین عامل پدیده طلاق عاطفی است که اگرچه پرداخت نمی شود اما سرسختی قانون در پرداخت آن سبب زندگی های اجباری و طلاق های روحی، خیانت و ... می شود.
وی خاطر نشان کرد: عدم شناخت زنان و مردان جوان نسبت به نکات ریز و تأثیرگذار در روابط زوجین منجر به سردی رابطه و زندگی دو بیگانه زیر سقف می شود.
ابراهیمی ادامه داد: زن و مرد در زندگی مشترک برای خود حقوقی قائلند اما راه دستیابی به آنها را نمی دانند، دلیل آن هم آموزش ندیدن است.
وی گفت : در واقع هم دختران و هم پسران جوان یا میانسال هدف از ازدواج را نمی دانند و در این میان والدین مقصرترین افراد در پیدایش این پدیده ها هستند.
وی تأکید کرد: نسل های جوان باید بدانند؛ زندگی صرفاً یک ازدواج و تهیه غذا و بچه دار شدن نیست، درک طرف مقابل و فهم نیازهای او نقش عمده ای در حفظ زندگی دارد.
وی گفت : اگر این درک به هر دلیلی وجود نداشته و امکان به وجود آمدن آن در گذر زمان را هم مقدور نباشد، اصلاً چه دلیلی برای ادامه یک زندگی دروغین و کاذب هست لذا اگر قرار به ادامه زندگی به هر قیمت است نتیجه آن، زندگی دو بیگانه در یک خانه می شود.
دکتر ابراهیمی افزود: بلوغ فکری، مهمترین نکته در هنگام ازدواج است که متأسفانه نه معیار دقیقی بر آن وجود دارد و نه کسی بدان اهمیت می دهد زیرا امروز تنها چیزی که مهم است، اقتصاد است و بس و به همین دلیل انواع طلاق و خیانت در جامعه ما بیداد می کند.
او افزود: گسترش چنین پدیده ای برای یک جامعه سمی مهلک است، اما کسی دغدغه ای برای رفع آن ندارد.
این روانشناس زوج های جوان را به کسب آگاهی دعوت نمود و آن ها را توصیه به درک و شناخت درست و نه یک طرفه از حقوق خود کرد.
او افزود: متأسفانه نسل جدید از بُعد مادی پیشرفت نموده و ظاهراً مدرن شده اند اما نمی دانند که مدرن شدن ابتدا باید در فکر و ذهن اتفاق بیفتد و آن جز انعطاف پذیری، ادب در رفتار و کردار نیست که اگر این دیدگاه در ذهن آنها جا بیفتد کمتر شاهد بگو مگو و پرخاشگری و جدایی عاطفی خواهیم بود.
وی اظهار کرد: زوج های جوان نیاز دارند که حرمت بین خود را حفظ کنند، زیرا این کالایی نیست که وقتی از بین رفت بتوانند آن را از جایی تهیه کنند، یا آن را بازسازی کنند.
دکتر ابراهیمی گفت: خانواده هایی که تصور می کنند به صرف بزرگ شدن جسمانی فرزندشان وظیفه خود را انجام داده اند، سخت در اشتباهند و مسوول اصلی بحران های آینده فرزندشان در زندگی مشترک، آنان هستند.7497/659
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]