تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844265808




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی بر معناگرایی سریال های صدا و سیما +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



نگاهی بر معناگرایی سریال های صدا و سیما +تصاویر
«جراحت»، «در مسیر زاینده رود»، «نون و ریحون» سریال های رمضانی سال ۸۹ بود که توسط سه کارگردان مطرح سینما و تلویزیون ساخته شده بودند. محمدرضا آهنج نیز در این سال سریال «ملکوت» را برای شبکه دو ساخت.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، تلویزیون روند ناموفقی که به لحاظ سریال سازی در ماه رمضان نیمه دوم دهه هشتاد از خود نشان داد را در رمضان سال 89 نیز ادامه داد.   در این سال نیز به مانند چند سال قبلش، سریال‌هایی در دقیقه‌های پایانی تصویب می‌شدند و عوامل سازنده، با سختی و فشردگی زیادی، سریال‌ها را برای پخش شبانه آماده می‌کردند و همین، آشکارا از کیفیت سریال‌ها می‌کاست.   شبکه اول سیما برای رمضان سال 89 خود، سریال «در مسیر زاینده رود» را به روی آنتن برد. سریالی که «حسن فتحی» کارگردانش بود و مهدی سلطانی، حسین محجوب، مهرانه مهین‌ ترابی، اشکان خطیبی، بهنوش طباطبایی، پردیس افکاری، افسانه پاکرو و مسعود رایگان نیز بازیگرانش.    

     «در مسیر زاینده رود» با وجود تمام نقایصی که داشت، تبدیل به سریالی شد که دربردارنده مباحثی مختص به دوران جدید جامعه ایران بود. تمام اتفاقات سریال، برگرفته از بحران‌های فردی و اجتماعی شخصیت‌هایی بودند که به نوعی گرفتار موضوعاتی شده بودند که حالت جبری داشت و بنابراین نقش اختیار در وقوع آن حوادث، چندان دخیل نبود. در این سریال، واکنش‌های درخوری به عصبیت‌هایی که نمونه‌های مشابه اش در جامعه به کرات دیده می‌شد، داده شد. سریال به خوبی این عصبیت‌ها را به تصویر کشید و سعی بر قبح زدایی این ناهنجاری‌های فردی و اجتماعی نکرد. اگرچه تمام این مولفه‌ها به خوبی در سریال تعبیه شده بود اما داستان به لحاظ جذابیت‌های دراماتیک، چندان پربار نبود تا این تجربه فتحی، تنها یک اثر خوب باشد.   شبکه دوم سیما برای رمضان این سال، سریال «ملکوت» را به روی آنتن برد. «محمدرضا آهنج» کارگردان این سریال بود و محمدرضا شریفی نیا، کوروش تهامی، پروانه معصومی، ایرج نوذری، رضا رویگری، فریبا متخصص، مهشید افشارزاده، نیما شاهرخ شاهی، علی دهکردی، فخرالدین صدیق شریف، آهو خردمند، کمند امیرسلیمانی، رز رضوی و ترلان پروانه نیز بازیگرانش.    

     این سریال پس از فراز و فرودهایی که سریال‌های ماورایی در سال‌های قبل، از سر گذرانده بودند، ساخته شد، اما این بار فاجعه‌ای در سریال‌سازی تلویزیون اتفاق افتاده بود. باز‌‌ همان جریان نخ نمای هبوط روح به دنیای انسان‌ها و تماشای خصایل درونی آن‌ها محور ماجرا بود،  سریال از این طریق قصد عبرت آوری داشته و پرواضح است که بدون یک روایت داستانی جذاب، این تجربه، حالت شعاری به خود می‌گیرد کما اینکه این سریال نیز شعاری شد و تمام قسمت‌های آن به ری‌اکشن‌های حاج فتاح در قبال گفته‌ها و اعمال دیگر کاراکتر‌ها خلاصه شد. فیلم صحنه‌های مضحک و دقیقا مسخره‌ای داشت و سطح سریال را به یک ابتذال تمام عیار نزدیک کرده بود.   شبکه سوم سیما نیز برای رمضان سال 89 خود، سریال «جراحت» را پخش کرد. کارگردان این سریال، «محمدمهدی عسگرپور» بود و بازیگرانی چون امین تارخ، علی عمرانی، آتنه فقیه نصیری، مهوش صبرکن، رامین راستاد، لیلا بلوکات و هستی مهدوی فر در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند.    

    «جراحت» در تاریخچه سریال‌های ماه رمضان تلویزیون، سریالی بی‌ادعا اما مهم محسوب می‌شود. فیلمنامه این سریال، چالش‌های دراماتیک متعددی را برای هر یک از کاراکترهای اصلی خود می‌آفریند و داستان را به گونه‌ای پیش می‌برد که کاراکتر‌ها، مشکلات خود را به موازات یکدیگر پیش برده و همزمان که سریال، به جلو پیش رفته، تعلیق‌های داستانی مربوط به هر شخصیت نیز افزایش می‌یافت. داستان لایه لایه سریال، سبب می‌شود تا لحظات خنثی بسیار اندکی در سریال وجود داشته باشد.   شبکه تهران نیز در این سال، سریال «نون و ریحون» فرزاد موتمن را پخش کرد. رضا داوودنژاد، برزو ارجمند، امیرحسین رستمی، علی قربان‌‌زاده، مهران رنجبر، ملیکا شریفی ‌نیا، گلاره عباسی، شقایق دهقان، بیتا سحرخیز، مائده طهماسبی، خسرو احمدی، سوسن مقصودلو و سعید پیردوست بازیگران این سریال کمدی هستند.    

     این سریال، تنها در سوژه خود، نشانه‌هایی از کمدی داشت. اینکه 5 پسر تصمیم بگیرند ازدواج نکنند، خود می‌تواند مولود فیلمنامه‌ای بسیار قوی باشد اما آنچه ما در این سریال می‌بینیم، استفاده‌ای بصری از این سوژه، آن هم در اندازه‌ای سطحی بوده است. فیلمنامه هیچ تلاشی نمی‌کند تا از دل این سوژه، نوزایی‌های دراماتیکی به عمل آورد. تمام هم و غم سریال در نشان دادن شعارهایی سطحی مبنی بر عدم ازدواج خلاصه می‌شود. شاید بتوان نقطه مقابل این سریال را به لحاظ استراکچر روایی، سریال «پشت کنکوری‌ها» بدانیم که توانست از دل یک سوژه که اتفاقا قرابت موضوعی خاصی نیز با این سریال دارد، یک کمدی موقعیت قوی بیرون آورد که در آن، به مصائب، امید‌ها و زندگی‌های حال کاراکتر‌ها به دیده‌ای عمیق و با بیانی کمیک نگاه می‌شد در حالی که این سریال نیز می‌توانست با پرداختی نوین، حتی گوی قصه گویی و جذابیت را از سریال «پشت کنکوری‌ها» برباید اما موتمن آن سال‌ها، متعلق به این گونه بود. اتفاقی که با «نون و ریحون» و «پوپک و مش ماشالا» برای این کارگردان رقم خورده بود را چندان هم نمی‌شد غیرآگاهانه و برحسب اتفاق قلمداد کرد.   تسنیم   130      




۰۱/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن