محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852667414
آزمایش زندان استنفورد؛ خطرناک - آموزنده! +عکس
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: آزمایش زندان استنفورد؛ خطرناک - آموزنده! +عکس
از بین ۷۵ نفر که به آگهی پاسخ دادند، ۲۴ نفر که از لحاظ سلامت فیزیکی و روانی در وضعیت بسیار نرمال و خوب قرار داشتند انتخاب شدند. خود زندان در زیرزمین دپارتمان روانشناسی بود. یک دانشجوی لیسانس و جزو دستیاران تحقیق، «رئیس زندان»، و زیمباردو، «سرناظر» یا سرپرست زندان بود.
عصرایران - آزمایش زندان استنفورد یکی از معروفترین و به نقلی خطرناکترین آزمایشهای روانشناسی است که تاکنون انجام شدهاست. در این آزمایش که به سرپرستی دکتر فیلیپ زیمباردو در دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۷۱ انجام شد، چندین دانشجوی سالم از نظر روانی به صورت آزمایشی نقشهای زندانی و زندانبان را پذیرفتند.
نتایج آزمایش حیرتآور بود، پس از گذشت چند روز اکثر زندانبانان رفتارهای شدید سادیسمی از خود نشان دادند. آزمایش به خاطر ترس از کنترل خارج شدن وضعیت بعد از ۶ روز متوقف شد.
هدف آزمایش
زیمباردو و تیمش میخواستند ببینند که آیا از روی صفات شخصیتی و ذاتی زندانیان و زندانبانان، میتوان علت بدرفتاریهایی را که در زندانهای آمریکا میشود درک کرد.
شرح آزمایش
زیمباردو و همکارانش به آن دسته از فرایندهای روان شناختی که در افرادی با نقش زندانبان و زندانی روی میدهد علاقهمند بودند. آنها در زیرزمین دپارتمان روانشناسی یک زندان درست کردند و در یک روزنامهٔ محلی آگهی دادند به این مضمون که برای یک آزمایش روانشناسی، به تعدادی افراد واجدالشرایط نیاز دارند، و برای شرکت در آن، حقوق خواهند داد.
از بین ۷۵ نفر که به آگهی پاسخ دادند، ۲۴ نفر که از لحاظ سلامت فیزیکی و روانی در وضعیت بسیار نرمال و خوب قرار داشتند انتخاب شدند. خود زندان در زیرزمین دپارتمان روانشناسی بود. یک دانشجوی لیسانس و جزو دستیاران تحقیق، «رئیس زندان»، و زیمباردو، «سرناظر» یا سرپرست زندان بود. زیمباردو تعداد شرط و شروط خاص را به آزمودنیها اعلام کرد و امیدوار بود که با آنها، بتواند سردرگمی، شخصیتزدایی، و فردیتزدایی را تشدید کند.
خصوصیات شرکتکنندگان
خصوصیات این افراد چنین بود: دانشجو، سفیدپوست، از طبقهٔ متوسط، بالغ (از لحاظ عقلی)، با ثبات (از لحاظ هیجانی)، نرمال، و باهوش، از سراسر آمریکا و کانادا. هیچ یک از آنها سابقهٔ زندان نداشت، و ظاهراً، همهٔ آنها به اصول و ارزشهای اخلاقی مشابهی پایبند بودند. با شیر یا خط، ۱۲ نفر زندانبان و ۱۲ نفر دیگر، زندانی شدند. زیمباردو با ادارهٔ پلیس محلی صحبت کرده، و آنها قبول کردند تا در آزمایش وی با او همکاری کنند.
شروع آزمایش
زندانیها
«زندانیها» در خانههای خود در نقاط مختلف شهر نشسته بودند که یک ماشین پلیس به طور غیرمنتظره جلوی خانهٔ آنها پارک کرد، مامورانی با لباس پلیس آنها را دستنبند و چشمبند زدند، آنها را به زندان مصنوعی بردند، بازرسی بدنی کردند، مایع ضد شپش روی آنها ریختند، عکس گرفتند، انگشت نگاری کردند، لباس زندانی به آنها دادند، به جای اسم، به آنها شماره دادند، و آنها را با دو زندانی دیگر داخل سلولی با میلههای آهنی انداختند.
به زندانیان روپوشهایی گل و گشاد و کلاههای تنگ داده شد تا دائم در عذاب باشند. زندانبانها زندانیها را با شماره صدا میکردند، و این شمارهها روی لباس زندانیها دوخته شده بود. یک زنجیر به پاهایشان بسته بودند تا یادشان باشد که زندانی هستند.
زندانبانها
به آزمودنیهایی که نقش زندانبان داشتند، یونیفرمهای خاکی رنگ، باتوم، سوت، و عینکهای رفلکتیو (آینهای) و اسلحه داده شد، اما فقط به صورت باتومهایی چوبی، به آنها گفته شد که هر طور بخواهند میتوانند زندان را اداره کنند ولی حق ندارند از تنبیه بدنی استفاده کنند.
آنها حق نداشتند با آنها زندانیان را بزنند. هدف از این کار این بود که زندانبانان نشان دهند که در چه مقامی هستند. به آنها لباس و شلوار خاکی شبیه به لباس زندانبانان داده شد. این لباسها از یک فروشگاه لباسهای ارتشی خریده بودند. همچنین، به آنها عینکهای آینهای داده شد تا از «تماس چشمی» ممانعت شود.
روزشمار
روز قبل از آزمایش
روز قبل از آزمایش، یک جلسهٔ توجیهی برای زندانبانان گذاشته شد. در طول این جلسه، به آنها گفته شد که نمیتوانند به زندانیان آسیب فیزیکی برسانند. زیمباردو، به عنوان سرپرست زندان، به نگهبانان گفت: «میتوانید در زندانیها احساس حوصله سررفتگی، و تا اندازهای احساس ترس ایجاد کنید. میتوانید این احساس را در آنها به وجود آورید که زندگی آنها کاملاً تحت کنترل ماست، تحت کنترل سیستم، شما، و من است. باید آنها را متوجه کنید که هیچگونه حریم شخصی ندارند. ما فردیت آنها را به شیوههای مختلف از آنها خواهیم گرفت. به طور کلّی، همهٔ این کارها باید به یک حس ناتوانی، درماندگی، و بیقدرتی منجر شود. یعنی، در این موقعیت، همهٔ قدرت دست ماست و آنها هیچ قدرتی در اختیار ندارند.»
روز اول و دوم
روز اول حادثه اتفاق خاصی نیفتاد، اما روز دوم شورش شد. زندانیهای سلول شمارهٔ ۱، با تخت خوابهای خود درب سلول را مسدود کردند و کلاههایشان را در آوردند.
آنها از بیرون آمدن امتناع کردند و هیچیک از کارهایی را که نگهبانان به آنها میگفتند انجام ندادند. نگهبانان به این نتیجه رسیدند که برای مقابله با این شورش، به تعداد بیشتری نگهبان نیاز است. نگهبانانی که در شیفتهای دیگر کار میکردند داوطلب شدند تا «اضافه کار» داشته، و به در هم شکستن شورش کمک کنند.
آنها با کپسولهای آتش نشانی به زندانیان حمله کردند، و این کار، بدون نظارت محققان انجام شد. نگهبانان متوجه شدند که با ۹ نگهبان میتوانند ۹ زندانی را اداره کنند، اما نمیدانستند که با فقط ۳ نگهبان در هر شیفت چگونه میتوانند این کار را بکنند. یکی از آنها پیشنهاد کرد که برای کنترل آنها، از تاکتیکهای روانشناسی استفاده کنند. آنها یک «سلول ویژه» درست کردند که در آن، از زندانیهایی که در شورش شرکت نداشتند، با پاداشهای مخصوصی پذیرایی میشد. مثلاً، به جای غذاهای حاضری، به آنها یک غذای بسیار بهتر داده میشد.
زندانیهایی که داخل سلول ویژه بودند، حاضر نشدند غذای خوب را بخورند، زیرا میخواستند با زندانیان دیگر هم شکل باشند.
بعد از فقط ۳۶ ساعت، یکی از زندانیان شروع کرد به «دیوانهوار» عمل کردن.
زیمباردو میگوید که زندانی شمارهٔ ۸۶۱۲ شروع کرده به کارهای جنونآمیز، جیغ کشیدن، داد کشیدن، فحش دادن، و بشدت عصبانی شدن، طوری که انگار کنترلش را از دست دادهاست. مدتی طول کشید تا متوجه شویم که او واقعاً در رنج است و باید او را مرخص کنیم.
نگهبانان زندانیان را مجبور میکردند تا شمارهٔ خود را تکرار کنند و با این کار، آنها را حفظ کنند. آنها میخواستند این ایده را در زندانیان تقویت کنند که هویت جدیدشان، یک عدد است.
خیلی زود، نگهبانها از این تکرار شمارهها به عنوان روش دیگری برای اذیت کردن زندانهای استفاده کردند. هنگامی که زندانیان در شمردن اعداد اشتباه میکردند، آنها از تنبیه بدنی به صورت کلاغ پر، بشین و پاشو، یا شنا استفاده میکردند.
اوضاع بهداشتی به سرعت بد شد، و هنگامی بدتر شد که نگهبانان به بعضی زندانیان اجازه ندادند که ادرار یا دفع کنند. به عنوان تنبیه، به زندانیان اجازه داده نمیشد تا سطلهای زباله و مدفوع را خالی کنند. تشک برای زندانیها کالایی بسیار ارزشمند محسوب میشد.
به همین دلیل، نگهبانان برای تنبیه زندانیها، تشک هایشان را میگرفتند، و آنها مجبور میشدند روی کف سیمانی بخوابند. بعضی زندانیان را مجبور کردند تا چند ساعت برهنه بمانند. این روش دیگری برای تحقیر کردن آنها بود.
خود زیمباردو نیز جذب این آزمایش شده بود، و در آن، به عنوان سرپرست، فعالانه شرکت میکرد. روز چهارم، بعضی زندانیان در بارهٔ تلاش برای فرار صحبت میکردند. زیمباردو و نگهبانان تلاش کردند تا زندانیان را به یک ایستگاه پلیس واقعی ببرند که مکانی امن تر بود، اما کارمندان ادارهٔ پلیس گفتند که دیگر نمیتوانند به شرکت در آزمایش زیمباردو ادامه دهند.
با ادامهٔ آزمایش، چند تن از نگهبانان به طرز فزایندهای خشن و بیرحم شدند. محققان متوجه شدند که حداقل یک سوم نگهبانان تمایلات سادیستی واقعی از خود نشان میدادند. اکثر نگهبانان از این که آزمایش بعد از فقط شش روز متوقف میشود، ناراحت بودند. بعضی از زندانبانان زندانیان را مجبور میکردند تا با دست خالی، توالتها را بشورند.
زیمباردو میگوید که آزمودنیهای زندانی، نقش خود را «درونی سازی» کرده بودند. دلیل زیمباردو این است که بعضی زندانیان میگفتند که میخواهند درخواست «آزادی به قول شرف» بدهند، حتی با این شرط که تمام درآمد خود از بابت شرکت در آزمایش را ضمیمهٔ آن کنند. اما، وقتی که درخواست آزادی به قول شرف آنها، همگی ردّ شد، هیچیک از زندانیها آزمایش را ترک نکرد.
زیمباردو میگوید که بعد از از دست دادن کلّ پولی که بابت دوهفته قرار بود بگیرند، آنها برای ادامه دادن به آزمایش هیچ دلیلی نداشتند، با این حال به آن ادامه دادند زیرا هویتی به نام «هویت زندانی» را درونی سازی کرده بودند. آنها خودشان را زندانی میپنداشتند، و بنا بر این، در آزمایش باقیماندند.
زندانی شمارهٔ ۴۱۶، یکی از زندانیان جدید (که از لیست انتظار زندانیان آمده بود)، نسبت به نحوهٔ برخورد با دیگران زندانیان اعتراض کرد. نگهبانان به این اعتراض با بدرفتاری بیشتری پاسخ دادند. وقتی که او از خوردن سوسیسهایش امتناع کرد، و گفت که اعتصاب غذا کردهاست، نگهبانان او را داخل یک کمد، که به ابتکار خودشان آن را به «سلول انفرادی» تبدیل کرده بودند زندانی کردند.
نگهبانان، بعد از آن، به دیگر زندانیان گفتند که با مشت به دیوارهٔ کمد بکوبند با صدای بلند، سر زندانی شمارهٔ ۴۱۶ داد بکشند. نگهبانان از این رویداد برای دشمن کردن دیگران زندانیان با زندانی شمارهٔ ۴۱۶ استفاده کردند. آنها به دیگر زندانیان گفتند که اگر میخواهند او از سلول انفرادی آزاد شود، باید پتوهای خود را تحویل دهند و روی تشک خالی بخوابند. همه از این کار امتناع کردند بجز یک نفر.
توقف آزمایش
زیمباردو آزمایش را زود متوقف کرد به دو دلیل:
- وضعیت بعضی آزمودنیها بشدت در حال تخریب بود.
- نامزدش، کریستینا مسلاک، یکی از دانشجویان فوق لیسانس روانشناسی، به وضعیت وحشتناک این زندان اعتراض کرد.
زیمباردو از مسلاک خواسته بود تا دربارهٔ این آزمایش مصاحبههایی انجام دهد، و مسلاک با دیدن وضعیت ناگوار آن، بشدت به زیمباردو اعتراض کرد و از او خواست به آن پایان دهد.
زیمباردو میگوید که از بین بیش از پنجاه نفر افرادی غیر ذینفع که زندان را دیده بودند، مسلاک تنها کسی بود که اصول اخلاقی آن را زیر سئوال برد. بعد از فقط شش روز، آزمایش زندان استنفورد متوقف شد، زیرا بسیار زودتر، و بسیار بیشتر از آنچه محققان فکر میکردند، آزمایش به واقعیت تبدیل شده بود.
نتیجهگیری
آزمایش زندان استنفورد، نمایشی است از قدرت خارق العادهٔ موقعیت؛ و همچنین، قدرت هنجارهای سازمانی در درون محیطهایی مثل زندان را نشان میدهد. توجه داشته باشید که شرکت کنندگان، به طور شانسی در نقش زندانی یا زندانبان قرار داده شدند.
بنابراین، هیچ چیزی در شخصیت یا بیوگرافی آنها وجود نداشت که بتواند رفتار آنها را توضیح دهد. با این که آنهایی که نقش نگهبان و زندانی را ایفا میکردند آزاد بودند تا هر طور که دلشان میخواهد رفتار کنند، تعاملات میان گروهی معمولاً منفی، خصمانه، و انسانیت زدا بود. این موضوع، به طرز اعجاب آوری، شبیه به همان چیزی است که در زندانهای واقعی میبینیم. این یافتهها نشان میدهند که خودِ موقعیت (خودِ موقعیت زندان) به قدری پاتولوژیک است که میتواند رفتار انسانهای عادی را خراب و در کانالی دیگر بیندازد.
فیلم آزمایش
در سال ۱۹۹۲ مستندی با نام Quiet Rage: The Stanford Prison Experiment با حضور زیمباردو ساخته شد. این مستند شامل تشریح کامل این آزمایش توسط زیمباردو، صحبتهای اشخاص تحت آزمون و نیز تصاویر واقعی ثبت شده طی آزمون است. در ۲۰۰۱ فیلمی سینمایی با نام Das Experiment بر اساس کتابی با نام جعبهٔ سیاه ساخته شد که خود بر اساس آزمایش زیمباردو نوشته شده بود. در ۲۰۱۰ این فیلم خود مبنای فیلمی با نام The Experiment قرار گرفت.
***
آزمایش زندان استنفورد با همه ما سخن دارد. اغلب ما ، اگر در جایی مرئوس و تحت امریم، در جای دیگر دست بالا را داریم. شاید کارمندی باشیم که در اداره ، رئیس مان به ما دستور می دهد ولی در خانه ، بر فرزندان خود حکم می رانیم.
ما ، هر اندازه بیشتر در موضع قدرت باشیم ، باید بیشتر مراقب باشیم تا مصداقی از زندان بانان آزمایش زندان استنفورد نباشیم.
در این آزمایش ، زندان بانان ، به جز کتک زدن، هیچ منعی نداشتند و در حالی که واقعاً زندان بان نبودند، اندک اندک در نقش خود فرو رفتند و رفتارهای مبتنی بر سادیسم از خود بروز دادند به طوری که زندانیانی که آنها هم واقعاً زندانی نبودند، دچار ناراحتی واقعی شدند. آزماش زندان استنفورد، فقط برای رفتار شناسی زندان بانان نیست، یک نهیب علمی و اخلاقی به همه ما انسان هاست ؛ همه ما.
آزماش زندان استنفورد را در گوشه ای از ذهن مان ، زنده نگه داریم و حواس مان باشد که قرار گرفتن هایمان در موضع قدرت و دست بالا داشتن هایمان، ما را از اصل انسانی خویش دور نکند.
منابع
- ویکی پدیا
- زمینهٔ روانشناسی هیلگارد، ویراست ۱۵، سوزان نولِن-هوکسِما. ترجمهٔ دکتر حمزه گنجی، نشر ساوالان ۱۳۹۰
- crimemuseum
- tcps2core.ca
چهارشنبه, 01 مرداد 1393 ساعت 10:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
اجباری شدن آزمایشات ژنتیک برای جلوگیری از تولد فرزندان معلول
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد اجباری شدن آزمایشات ژنتیک برای جلوگیری از تولد فرزندان معلول وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت به منظور جلوگیری از تولد فرزندان معلول آزمایشات ژنتیک پیش از ازدواج را اجباری می شود به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران دکتر علی ربیعاشتباه خطرناک آزمایشگاههای دولت آمریکا در جابهجایی عامل سیاهزخم
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ در آمریکا چند آزمایشگاه دولتی مسئول تحقیق روی بیماریهای واگیردار در نقل و انتقال عوامل بیماریزا مرتکب اشتباههای خطرناکی شدهاند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا همین امسال کارکنان این آزمایشگاهها در انتقال نمونههای عامل بیوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد اجباری شدن آزمایشات ژنتیک برای جلوگیری از تولد فرزندان معلول
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داداجباری شدن آزمایشات ژنتیک برای جلوگیری از تولد فرزندان معلولوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت به منظور جلوگیری از تولد فرزندان معلول آزمایشات ژنتیک پیش از ازدواج اجباری میشود به گزارش خبرگزاری فارس علی ربیعی با اعلام این مطلب در حاشیه باز9 ماه زندان چون به وزیر گفت میمون +عکس
9 ماه زندان چون به وزیر گفت میمون عکس خانم کریستن توبیرا وزیر دادگستری فرانسه یکی از وزیران رنگین پوست کابینه این کشور و متولد منطقه گویان است منطقه گویان واقع در شمال آمریکای جنوبی بخشی از خاک فرانسه به شمار می رود 9 ماه زندان و جریمه چون به وزیر رنگین پوست گفت میمونتوهین نژبه نظر شما اینجا زندان است با هتل؟! +عکس
به نظر شما اینجا زندان است با هتل عکس به نظر شما اینجا زندان است با هتل به نظر شما اینجا زندان است با هتل همشهری جوان اخبار مرتبط هتل جالب و دیدنی به شکل کفش عکس عکس های دیدنی چند هتل عجيب و جالب جهانعکس جالب ورودی هتل پارسیان یاسوج پنجشن&ظاهر عجیب فرهاد مجیدی در کنار فرزندانش! +عکس
ظاهر عجیب فرهاد مجیدی در کنار فرزندانش عکس فرهاد مجیدی اکنون در کنار فرزندانش زندگی شاد و آرامی دارد البته او همچنان پیگیر کلاس های مربی گری اش است به گزارش جام جم ورزشی این مهاجم سابق و محبوب استقلالی ها روز گذشته عکس جالبی از خود و فرزندانش یعنی تیام و بردیا در اینستاگرامبزرگترین زندان شناور در جهان +عکس
بزرگترین زندان شناور در جهان عکس کشتی یا زندان Vernon C Bain Correctional Center به عنوان بزرگترین کشتی زندانی است که در کتاب گینس به ثبت رسیده است این کشتی در لانگ آیلند نیویورک واقع شده که البته بسیاری از افراد مستقر در نیویورک حتی ممکن است تا کنون از وجود آن بی اطلاع باشندخطرناکترین موجود شگفتانگیز دریایی جهان +عکس
خطرناکترین موجود شگفتانگیز دریایی جهان عکس کاوشگران در اعماق دریا با موجود عجیبی روبهرو شدند که بسیار هم خطرناک است به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس کاوشگران Nautilus Live در اعماق دریا با موجود عجیبی به نام siphonophore سیفونوفور روبهرو شدند این موجود عجیب متشکل از هزاجباري شدن آزمايشات ژنتيک براي جلوگيري از تولد فرزندان معلول
۲۹ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۰ق ظ اجباري شدن آزمايشات ژنتيک براي جلوگيري از تولد فرزندان معلول وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي گفت به منظور جلوگيري از تولد فرزندان معلول آزمايشات ژنتيک پيش از ازدواج را اجباري ميشود به گزارش خبرگزار موج علي ربيعي با اعلام اين مطلب در حاشيه بازديد عصر روزخطرناک ترین عکس سلفی+عکس
خطرناک ترین عکس سلفی عکس این دونده جسور در حالی که چندین گاو نر در یک قدمی او هستند گوشی خود را از جیبش در می اورد و شروع به گرفتن عکس سلفی از خودش میکند هنگامی که توسط ده ها گاو نر خشمگین مورد هجوم قرار گرفته اید شاید زمان منسابی برای در اوردن گوشی و گرفتن یک عکس سلفی نباشد ولیلیونل مسی در اتاق آزمایش دوپینگ +عکس
لیونل مسی در اتاق آزمایش دوپینگ عکس کاپیتان تیم ملی فوتبال آرژانتین در پایان دیدار این تیم برابر هلند به جای حضور در جشن رختکن در اتاق آزمایش دوپینگ حضور یافت خبرگزاری مهر کاپیتان تیم ملی فوتبال آرژانتین در پایان دیدار این تیم برابر هلند به جای حضور در جشن رختکن در اتاق آزمامالک رندترین پلاک ایران +عکس
مالک رندترین پلاک ایران عکس 1393 4 21نوزادی که به طرز عجیبی زنده ماند! +عکس
نوزادی که به طرز عجیبی زنده ماند عکس اخیرا واقعه ای عجیب در یکی از شهرهای ایالت اوتارپرداش رخ داد که تعجب و شگفتی همگان را برانگیخته است و مردم را شوکه کرد قریب به یک هفته پیش یک مادر هندی در شهر فیروزآباد ایالت اوتارپرداش در خوابی عجیب نوزاد دوماهه اش را که سه روز پیش به خاکرئیس مرکز بهداشت شهرستان ساری: آزمایشگاه بهداشت ساری مجهز به بررسی سختی آب نیست
رئیس مرکز بهداشت شهرستان ساری آزمایشگاه بهداشت ساری مجهز به بررسی سختی آب نیسترئیس مرکز بهداشت شهرستان ساری گفت بررسی سختی آب شرب ساری در مرکز بهداشت انجام نمیشود و بارمیکروبی آب شرب ساری در مرکز بهداشت بررسی میشود عقیل برزگر در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری درباره مسائل مطاندام لاغر این خانم پس از 12 بار باردار شدن! +عکس
اندام لاغر این خانم پس از 12 بار باردار شدن عکس به محض اینکه احساس میکردم اندکی چاق شده ام با ورزش و رقص و انجام امور منزل و بچه ها وزن اضافی را کم میکردم خیلی از خانم های امروزی بخاطر ترس از دست دادن اندام زیبا و متناسب خود از بچه دار شدن طفره میروند اما این خانم 53 ساله میتبررسي عددي و آزمايشگاهي پرش آبي نوع B در حوضچهي آرامش
۲۱ تير ۱۳۹۳ ۲۳ ۱۰ب ظ بررسي عددي و آزمايشگاهي پرش آبي نوع B در حوضچهي آرامش در تحقيق حاضر پرش نوع Bبر روي بستر زبر با افتادگي ناگهاني با کاربرد شبيه سه بعدي FLOW-3D شبيهسازي و با دادههاي حاصل از شبيه آزمايشگاهي مقايسه شد به گزارش خبرگزاري موج حوضچهيهاي آرامش از نوع پرش آب330 زندانی جرایم مالی در استان اردبیل نیازمند کمک خیرین هستند
330 زندانی جرایم مالی در استان اردبیل نیازمند کمک خیرین هستند اردبیل - ایرنا - مدیرعامل ستاد دیه استان اردبیل گفت 330 زندانی جرایم مالی در این استان نیازمند کمک خیرین هستند مسعود طهور انزابی روز شنبه در جشن گلریزان شهرستان نمین افزود این افراد در مجموع به دلیل ناتوانی در پرداخ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها