واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob سفر رییس جمهوری چین به آمریکای لاتین برای توسعه روابط سیاسی واقتصادی تهران-ایرنا- ˈشی جین پینگˈ رییس جمهوری چین با هدف توسعه ارتباطات سیاسی و اقتصادی با کشورهای آمریکای لاتین، شامگاه دوشنبه در آخرین مقصد از سفر منطقه ای خود وارد هاوانا پایتخت کوبا شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هاوانا، شی جین پینگ پس از شرکت در نشست بریکس (25 تیر/ 16 ژوئیه) در برزیل، به ونزوئلا و آرژانتین رفت و در آخرین مقصد سفر خود برای دیداری رسمی از کوبا وارد این کشور شد.
وی در بدو ورود به هاوانا اظهار امیدواری کرد روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور افزایش یابد.
شی قصد دارد چین را به مهم ترین سرمایه گذار در کوبا تبدیل کند، در حالیکه پکن در حال حاضر نیز مهم ترین شریک تجاری کوبا بعد از ونزوئلا و مهم ترین منبع اعتباری این کشور است.
همزمان با سفر جین پینگ به کوبا 50 نفر از کارفرمایان چینی نیز به هاوانا سفر کرده اند تا فرصت های تجاری را بررسی کنند. مشوق های سرمایه گذاری برای خارجی ها و منطقه آزاد تجاری ˈماریلˈ خارج از هاوانا از مهم ترین انگیزه های کارآفرینان چینی برای سفر به کوبا بوده است.
دبورا ریواس مسئول سرمایه گذاری های خارجی کوبا گفت: ما از تجار چینی می خواهیم در کوبا سرمایه گذاری کنند و با شرکت های کوبایی همکار شوند.
قرار است جین پینگ امروز با رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا در کاخ انقلاب دیدار کند. برنامه ریزی شده است دو طرف چند توافق نامه دوجانبه غیرمشخص را امضا کنند.
وی در دومین روز از سفر به کوبا به ˈسانتیاگو د کوباگˈ دومین شهر بزرگ این کشور می رود که وزش طوفان ˈسندیˈ در اکتبر 2012، به شدت به این شهر آسیب زد. بر اثر این طوفان 17 هزار باب منزل به کلی تخریب شد و هزاران باب آسیب دید، انتظار می رود جین پینگ در سفر به این شهر از همکاری هایی برای بازسازی آن خبر دهد. انتظار می رود وی با ˈفیدل کاستروˈ رهبر انقلاب 87 ساله کوبا نیز دیدار کند.
بر پایه این گزارش، جین پینگ در کاراکاس چند توافق را در زمینه منابع نفتی و معدنی با ونزوئلا امضا کرد. این توافق ها شامل توسعه صندوق توسعه مشترک چهار میلیارد دلاری، 691 میلیون به منظور کشف منابع معدنی مس و طلا و توافق برای توسعه سومین ماهواره مشترک این کشور است.
وی در کاراکاس گفت: ونزوئلا یکی از مهم ترین کشورها برای سرمایه گذاری چین تبدیل شده و همچنین هفتمین تامین کننده نفت پکن و چهارمین شریک تجاری اش در منطقه آمریکای لاتین بوده است.
جین پینگ همچنین پیش از سفر به ونزوئلا، در آرژانتین با توافق تبادل ارزی 11 میلیارد دلاری با بوئنوس آیرس موافقت کرد و سرمایه گذاری های پکن را در این کشور افزایش داد. آرژانتین به دلیل اخراج از بازارهای بین المللی از سال 2001 برای به عقب انداختن بدهی های خود به شدت به سرمایه گذاری ها نیاز دارد.
وی هفته گذشته سفر منطقه ای خود به این کشورها را با پیشنهاد تاسیس صندوق زیرساختی به ارزش 20 میلیارد دلار آغاز کرد. وی همچنین در نشست هفته گذشته ˈبریکسˈ متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی با تشکیل بانک توسعه با دارایی 50 میلیارد دلار موافقت کرد.
کاسترو از این اقدام استقبال کرد زیرا می تواند جایگزینی برای بانک جهانی باشد و می تواند به تغییر نظم فعلی در جهان و ایجاد نظم نوین جهانی کمک کند. دادوستد چینی ها با آمریکای لاتین به شدت در سال های گذشته افزایش یافته و به بیش از 261 میلیارد و 600 میلیون دلار در سال 2013 رسیده است. چین اکنون دومین شریک تجاری بسیاری از کشورهای این منطقه از جمله آرژانتین و کوبا، همچنین مهمترین شریک تجاری برزیل از سال 2009 بوده است.
پکن همچنین سرمایه گذاری ها در منطقه را افزایش داده و 90 میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال گذشته بیش از 20 درصد از مجموع سرمایه گذاری های خارجی چین می رسد.
این دومین سفر جین پینگ به آمریکای لاتین از زمان رسیدن به ریاست جمهوری در سال 2013 است، وی سال گذشته به مکزیک، ترینیداد و توباگو و کاستاریکا سفر کرده بود.
اروپام**9157 **1561** 1337
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]