واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون اجتماعی ناجا: اشاعه امنیت اخلاقی از فواید ماه مبارک رمضان است تهران - ایرنا - معاون اجتماعی نیروی انتظامی در یادداشتی، اشاعه امنیت اخلاقی از یکسو و تعالی طراز احساس امنیت روانی شهروندان از سوی دیگر، را از جمله فواید و برکات ماه مبارک رمضان اعلام کرد.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سردار «سعید منتظرالمهدی» در این یادداشت که روز سه شنبه انتشار یافته، آورده است: ماه مبارک رمضان خیر و برکات فردی و اجتماعی فراوانی در پی دارد که شواهد مربوط به این ادعا آنچنان زیاد است که می توان «رابطه رمضان و فزونی امنیت اخلاقی» را به منزله یک فرضیه تایید شده و متقن مد نظر قرار داد که البته این رابطه متقن و تایید شده نیز متاثر از عواملی از جمله «اخلاق زیستنن، «افزایش کنترل درونی»، «دوراندیش» و «مراقبه مستمر» است.
وی می افزاید: در ماه مبارک رمضان، کنترل درونی افراد تقویت می شود و «پلیس درونی» و یا «فرا من» در لفظ روان شناسی، جای «پلیس بیرونی» را گرفته و فرد از درون خود را نظم می بخشد و از کنش های مغایر با فطرت خداجو و مطهر خود اجتناب می ورزد.
منتظرالمهدی در یادداشت خود به تعریف صریح و سریع «امنیت اخلاقی» و «احساس امنیت روانی» پرداخته و می افزاید: امنیت اخلاقی، به منزله یک حالت عینی، به شرایطی گفته می شود که در آن نرخ وقوع کژکارکردیهای اخلاقی - رفتاری از جمله دستبرد به اموال دیگران، سلب آرامش عمومی، فریب دیگران، حرمت شکنی، پرده دری، توطئه چینی، کتمان حقیقت، اغواگری، ایجاد ارعاب، خیانت در امانت، پیمان شکنی، اتهام زنی، ترور شخصیت، خلف وعده، عیب جویی، هتک حرمت، مزاحمت آفرینی به حداقل ممکن کاهش یابد.
««این کاهش باید با آمارهای دقیق و عینی مورد تایید قرار گیرد، به عبارت دیگر، هرگاه شواهد آماری دستگاه های انتظامی و قضایی نشان دهد که در یک دوره زمانی معین نرخ وقوع هر یک از بدکارکردی های اخلاقی در مقایسه با سایر دوره های زمانی کاهش یافته است گفته می شود که در آن مقطع زمانی «امنیت اخلاقی» افزایش یافته است.»»
منتظرالمهدی ادامه می دهد: احساس امنیت یک حالت ذهنی است و زمانی می توان از آن سخنی گفت که اعضای جامعه یا گروهی از آنان، احساس کنند که خطری جان، مال، حیثیت، شخصیت، ناموس و آبروی آنان را تهدید نمی کند، برای برآورد این پدیده، برخلاف امنیت اخلاقی که برای برآورد آن از آمارهای عینی بهره گرفته می شود، به سراغ شهروندان می روند و با بهره گیری از روش های مختلف سنجش عواطف و احساسات و افکار سطح ایمنی و آرامش آنان را اندازه گیری می کنند.
وی با اشاره به آمارهای پنج سال گذشته ماه مبارک رمضان در زمینه های تعدی و تجاوز، زورگیری و خشونت ورزی، مزاحمت برای نوامیس، بد پوششی و حرمت شکنی، اشاعه فساد و فحشا و مراکز فساد، تهمت زنی، ایجاد ارعاب، به تحلیل برخی آمارها و گزارشات مربوط به «بخشش ها»، «فیصله مسالمت آمیز دعاوی»، «آشتی های زناشویی»، «آشتی های فامیلی»، «کمک به همنوعان» و شرکت در کارهای خیر و عام المنفعه پرداخت.
منتظرالمهدی می افزاید: کنش های منفی اخلاقی - رفتاری در ماه مبارک رمضان بین 20 تا 50 درصد کاهش یافته بود و کنش های مثبت اخلاقی بین 50 تا 100 فزونی یافته بود.
وی با اشاره به داده های حاصل از سنجش احساس امنیت شهروندان در ماه مبارک رمضان، در سه سال متوالی و مقایسه آن با داده های سایر ایام، می افزاید: احساس امنیت حدود 20 درصد افزایش یافته بود، یعنی شهروندان کشورمان در این ماه بیش از سایر ایام سال محیط کار و زندگی خود را عاری از خطر و تهدید «ادراک» کرده بودند. جالب است بدانید که احساس امنیت اخلاقی و روانی هموطنان غیر مسلمانمان نیز به همان میزان فزونی یافته بود.
منتظرالمهدی به عواملی که سبب می شوند در ماه مبارک رمضان هم امنیت اخلاقی به صورت عینی فزونی یابد و هم احساس امنیت اخلاقی - روانی به صورت ذهنی به سطح حداکثری و مطلوب توسعه یابد اشاره کرده و ادامه می دهد: عوامل «اخلاقی زیستن» مردم از جمله این عوامل است، در این ماه فضا و شراط معنوی ویژه ای پدید می آید که مردم را به سوی کنش های اخلاقی و رفتارهای متعالی سوق می دهد.
وی می افزاید: مومنان در این ماه بیش از هر زمان دیگری برانگیخته می شوند تا هم به یاری همنوعان بشتابند و هم درون خود را از هر نوع خطا و قصور و کاستی تطهیر کنند، آنان برای این منظور حتی از یکدیگر پیشی می گیرند و سبقت می جویند.
منتظرالمهدی در بخش دیگری از یادداشت خود عامل دومی که در این ماه منجر به تقویت امنیت اخلاقی می شود را افزایش «کنترل درونی همگان» عنوان کرده و تصریخ می کند: در این ماه «پلیس درونی» یا به زبان و تعبیر روان شناختی «فرا من»، جای «پلیس بیرونی» را می گیرد و شهروندان از درون خود را نظم می بخشند و از کنش های مغایر با فطرت خداجو و مطهر خود اجتناب می ورزند.
وی سومین عاملی که به ویژه بر احساس امنیت مومنان تاثیر می گذارد را «مراقبه» مستمر درونی و ذکر گفتن و عبادت های ژرف و طولانی عنوان کرده و می افزاید: چهارمین عامل موثر بر امنیت اخلاقی در ماه رمضان آن است که «نگاه به نزدیک فناپذیر» جای خود را به «نگاه به دورماندگار» می دهد، از همین رو، مومنان بیش از گذشته به آخرت و عواقب اعمال و کنش های خود می اندیشند و لاجرم مراقبند که هیچ کنش کژمدارانه ای از آنان سر نزند، حتی آن دسته از شهروندانی که «وجدان اخلاقی» در این ماه «دوراندیش» تر می شوند و می کوشند تا همچون ماه محرم، کمتر مرتکب بزه شوند.
اجتمام(1) ** 9105 ** 1071
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]