واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > گردشگری و میراث فرهنگی
حق معنوی صنایع دستی و فرش باید در داخل کشور احیاء شود
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه باید حق معنوی صنایع دستی و فرش باید در داخل کشور احیاء شود گفت: ارتباط میان صنایعدستی و فرش یک موضوع مهم و استراتژیک است.
به گزارش خبرگزای مهر، جلسه همافزایی و همکاری معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران با حضور بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی، حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران و مدیران و مسئولین معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران برگزار شد. نامورمطلق در این جلسه با اشاره به اهمیت استراتژیک ارتباط میان صنایع دستی و فرش، گفت: به دلیل نزدیکی و شباهتهای میان این دو حوزه، معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران می توانند اقدامات و فعالیتهای مشترکی را انجام دهند. وی با بیان اینکه صنایعدستی و فرش از لحاظ عملیات تشکیلاتی جدا افتاده است اما دارای بستر و اساس مشترک هستند، یادآور شد: سیاست سازمان میراث فرهنگی تغییر ساختاری در حوزه فرش و صنایع دستی نیست چراکه فرصت کافی برای این کار وجود ندارد. معاون صنایع دستی افزود: این دو حوزه می توانند با وضعیت ساختاری کنونی با هم همکاری داشته باشند، اصل و اساس همکاری و فعالیتهای مشترک همدلی است که میان مسئولین این دو بخش وجود دارد.
نامورمطلق مشکل اصلی حوزه صنایع دستی را بازرگانی دانست و گفت: در بخش تولید هم مشکلاتی وجود دارد اما بیشترین معضلات در بخش بازرگانی است. وی با اشاره به اینکه دو بخش صنایع دستی و فرش باید از فعالیتهای تکراری جلوگیری کنیم، تصریح کرد: امکان انجام فعالیتهای مشترک در حوزه بازاریابی، تولید و گفتمانسازی بین معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران وجود دارد.
معاون صنایعدستی ادامه داد: با توجه به گستردگی و تنوع صنایع دستی و فرش، معتبرترین بازارها باید متلق به ایرانیان باشد چراکه این موضوع از لحاظ اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت فراوانی است. نامورمطلق گفت: حق معنوی صنایع دستی و فرش باید در داخل کشور احیاء شود، اگر در داخل نتوانیم تولید را به حد مطلوب برسانیم امکان ایجاد بازار فروش و تولید برای خارج از کشور را از دست میدهیم. وی با تاکید بر همکاری معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران در حوزه گفتمان سازی، اظهار داشت: اگر در هتلها و مراکز اقامتی داخلی از فرش، گلیم و خاتم استفاده نکنیم چطور میتوانیم گردشگر خارجی را به سمت این محصولات سوق دهیم. معاون صنایعدستی با ارائه پیشنهاد تنظیم جدول همکاری موضوعی به شکل زمانبندی شده، اضافه کرد: تشکیل کارگروه مشترک بین معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران در پیگیری موضوعات همکاری موثر است. در ادامه این جلسه، حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به قدمت فرش در ایران، گفت: ما باید قدر و ارزش داشتههای فرهنگی و تاریخی کشورمان را بدانیم و آنها را به جهانیان معرفی کنیم. کارگر با تاکید بر تقویت همکاریهای مشترک مرکز ملی فرش و معاونت صنایع دستی، یادآور شد: مرکز ملی فرش ایران از فرآیندهای حمایتی تا فرآیندهایی که به بهبود کیفیت مستمر در حوزه فرش منجر میشود را در دستور کار دارد. رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: فضای همکاری و فعالیتهای مشترک میان معاونت صنایع دستی و مرکز ملی فرش ایران وجود دارد و ما باید از این فضای مثبت برای ارتقای سطح علمی، تولیدی، آموزشی و بازاریابی فرش و صنایع دستی استفاده کنیم.
۱۳۹۳/۴/۳۱ - ۱۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]