واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارشناس مبارزه با بیماری های دامی توکسوپلاسموز، ازعوامل اصلی سقط جنین در دامهاست زنجان- ایرنا- کارشناس مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: بیماری ˈتوکسوپلاسموزˈ عامل 30 درصد از سقط های جنین در جمعیت دامی گوسفند و بز است.
احد جوادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماریˈ توکسوپلاسموزˈ یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده و این بیماری از بعد اقتصادی و بهداشت عمومی در جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه بیماریˈ توکسوپلاسموزˈ از تک یاخته انگلی به نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود، یادآور شد: این انگل در روده گربه ها تکثیر جنسی می کند، میزبان اصلی آن گربه های اهلی و وحشی بوده و بقیه حیوانات از جمله انسان، گوسفند، بز و حتی پرندگان به شکل میزبان واسط در این میان ایفای نقش می کنند.
جوادی تاکید کرد: ابتلای انسان به این بیماری موجب سقط جنین، نواقص مادرزادی، سردردهای شدید، تب شدید و گاهی نیز باعث کوری در انسان های بالغ می شود.
کارشناس مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: با خوردن مواد غذایی آلوده به مدفوع گربه ها، انسان، گوسفند و بز به بیماریˈ توکسوپلاسموزˈ مبتلا می شود که در صورت ابتلا، نیز این بیماری قابل درمان نیست.
جوادی با بیان اینکه رعایت بهداشت عمومی در پیشگیری از این بیماری حایز اهمیت است افزود: خانواده هایی که با توجه به نیاز خاص در منازل خود گربه نگهداری می کنند باید نسبت به درمان آن تحت نظر دامپزشک اقدام کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ابتلا به بیماری ˈتوکسوپلاسموزˈ خسارات عمده و غیر قابل جبرانی را بر جا می گذارد، باید در راستای پیشگیری از این بیماری نکاتی رعایت شود.
جوادی تاکید کرد: باید گربه های فاقد صاحب با همکاری دستگاههای متولی و انجمن های مختلف در این زمینه در محدوده خاصی ساماندهی شوند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که با گربه ها در ارتباط هستند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند خاطرنشان کرد: خانم های باردار باید از هرگونه تماس با این حیوان برحذر باشند.
کارشناس مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامدارانی که در صعنت دامپروری مشغول به کار هستند باید برنامه غذایی دام ها را به طوری انجام دهند که گوسفند و بز با کمبود تغذیه مواجه و مجبور به تعذیه از علوفه آلوده به مدفوع گربه ها نشود.
جوادی افزود: علوفه و خوراک حیوانات در مکان هایی به دور از محل مدفوع گربه نگهداری شود.
وی تاکید کرد: 30 درصد از سقط جنین های گوسفند و بز ناشی از بیماری ˈتوکسوپلاسموزˈ است و باتوجه به اینکه این بیماری درمان ندارد بنابراین باید راه های پیشگیری از آن به طور کامل به اقشار مختلف مردم به خصوص دامداران آموزش داده شود.
7325/596
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]