تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844357971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیرعامل انجمن عکاسان کرمان: عکاسی پیشروترین هنر امروز است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob مدیرعامل انجمن عکاسان کرمان: عکاسی پیشروترین هنر امروز است کرمان - ایرنا - مدیرعامل انجمن عکاسان حرفه ای استان کرمان معتقد است: عکاسی پیشروترین هنر امروز است؛ هنری که بدون آن تقریبا زندگی و مسایل مربوط به ارتباط انسان ها غیر ممکن است.


ˈمهدی جعفریˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر جا که سخن از ارتباط، علم، حقیقت و مفاهیم دیگر باشد حضور عکس قطعی و انکارناپذیر است و حضور آن را در همه ابعاد زندگی بشر حس می کنیم و حتی در ˈسونوگرافیˈ می بینیم.
وی بیان کرد: آنچه عکس را در هنرهای چندگانه پذیرفتنی و هنر، صنعت را در کنار هم به یک ابزار قدرتمند تبدیل می کند، جنبه زیبایی شناسی و نگاه هنرمندانه است.
وی گفت: بشر از ابتدای حضورش در جهان و بعد از آنکه خود را به عنوان یک موجود شناخت دست به خلق تصویر زد البته نه برای جاودانگی بلکه برای برقراری ارتباط چه با دنیای مادی چه دنیای غیر مادی و در سالیان دراز تا امروز بخش جدایی ناپذیر زندگی بشر شده و به همین شکل ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل انجمن عکاسان استان کرمان افزود: مشکل عمده در عکاسی امروز این است که به جنبه زیبایی شناسی و فنی اثر هم از سوی سفارش دهنده و هم عکاس توجه لازم نمی شود و این مشکل ناشی از نبود آموزش درست، اصولی و آکادمیک است.
وی بیان کرد: از آنجا که دسترسی به یک عکس به مدد تکنولوژی امروز بسیار سهل الوصول است در نتیجه خیلی به آموزش فنی، تکنیکی و فرم گرایانه پرداخته نمی شود.
جعفری گفت: اثر هنری زمانی خوب و قابل ارایه است که فرم و محتوا در کنار هم قرار گیرند و تولید یک کار قابل ارایه ناشی از قرار گرفتن این دو در کنار هم البته با آگاهی و سواد است.
وی خاطرنشان کرد: عکاسی را با بازیگری (البته سینما و تلویزیون در ایران) تقریبا همسان می پندارم چون در هر دو اگر شما درست عمل نکنید بیننده خطا را نمی بیند اما اگر شما در نواختن یک قطعه موسیقی نتی را فالژ بنوازید کاملا مشهود است، پس عکاسی دیجیتال بواسطه ماهیتش خودکار عمل می کند و اگر بیننده کم سلیقه باشد خطا را متوجه نمی شود و به همین دلیل است که ما بیش از تماشاگر، بازیگر داریم و بیش از مخاطب، عکاس داریم.
مدیرعامل انجمن عکاسان کرمان گفت: چرا در گذشته اینگونه نبود، چرا 20 سال پیش این همه عکاس نداشتیم، چون برای عکاس شدن باید آموزش دید، تجربه کرد، آزمون و خطا کرد، مشاوره گرفت، تاییدیه گرفت و ... اما امروز این گونه نیست، یک دوربین دیجیتال یا یک گوشی موبایل دارید که عکس می گیرد، ادیت رنگ می کند، کراپ می کند و کارهای دیگر.
وی افزود: عکاسانی را دیده ام که نمی دانند برای چه عکس می گیرند یا این عکس کجا می رود و نمی داند عکس هایش با چه فرمتی ارایه می شوند.
جعفری بیان کرد: شخص اگر بخواهد قصابی باز کند باید آموزش قصابی ببیند اما عکاس شدن با یک دوربین امکان پذیر است، مشکل اساسی عکاسی ایران و بویژه برخی عکاسان کرمان نبود مطالعه، آموزش درست، اصولی و آگاهانه است البته جایگاه سفارش دهنده هم نقش بسیار بسزا و تاثیرگذاری در پیشبرد سواد جامعه هنری بویژه عکاسی دارد.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه عکاسی هنری بسیار گران و هزینه بر است مبالغی که برای یک عکس پرداخت می شود بسیار اندک است و به صرفه نیست و برای اینکه بویژه بنگاه های خبری و اطلاع رسانی هزینه زیادی صرف نکنند خیلی به جنبه ارزشی اثر توجه نمی کنند و این شامل اکثر روزنامه ها، هفته نامه ها و سایت های خبری استان می شود.
این عکاس حرفه ای، گفت: ضعف دیگر که البته در همه هنرها وجود دارد این است که عکاسان ما یا استادند یا هنرجو و البته دوران هنرجویی خیلی زمان بر نیست و خیلی زود تبدیل به استاد می شوند و این توهم برای جامعه عکاسی مخرب و تضعیف کننده است.
وی اضافه کرد: عصر کنونی، عصر سرعت است اما در عصر سرعت هدف از بین نمی رود بلکه وسیله تغییر می کند، دوربین دیجیتال در ثبت زمان که یکی از ویژگی ها و شاخص های بسیار مهم آن سرعت است، این امکان را برای عکاس ایجاد کرده که بتواند در آنی از زمان تصویر مورد نظرش را ببیند و عرضه کند.
وی تصریح کرد: دوربین دیجیتال برای عکاسانی که در گذشته با دوربین آنالوگ کار می کردند و مسائلی را که مستلزم تامل و تحمل است و برای عکاس محدودیت ایجاد می کند، تجربه کرده اند خوب است اما برای کسی که می خواهد عکاسی را شروع کند مثل یک ویروس است و شاید ابزاری باشد که با آن نتواند خلاقیت، مشاهده و پرداخت مشاهده خود را به خوبی ارایه کند.
مدیرعامل انجمن عکاسان استان کرمان گفت: دوربین عکاسی دیجیتال واسطه ها و دغدغه های تجهیزاتی را کم کرده است، شما وقتی محدودیت داشته باشید خلاق تر عمل می کنید، یک فیلم 36 تایی را در دوربین آنالوگ می گذارید و زمان عکاسی با آنالوگ سعی می کنید بهتر ببینید و بهتر انتخاب کنید، نگاهی ژرف گونه و جستجوگر داشته باشید.
وی افزود: با دوربین دیجیتال وقتی کارت حافظه ای دارید که می توانید با آن هزار قطعه عکس بگیرید دغدغه ها و حساسیت کم می شود و نگاه از حالت ژرف گونه بودن خارج است و بنابراین شما مدام ˈشاترˈ را می فشارید.
وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد من در عکاسی از زمانی که شاتر زده می شود تا زمانی که عکس ارایه می شود روند عکاسی ادامه دارد در واقع وقتی که عکس ثبت یا به اصطلاح اکسپوز می شود 30 درصد عکاسی انجام شده و بقیه آن ادیت کادر، رنگ و پرزانته و کارهای دیگر است حتی دیواری که اثر روی آن نصب می شود هم مهم است و عکاسان بزرگ همه این عوامل را در نظر می گیرند.
جعفری گفت: یک عکس خوب زمانی شکل می گیرد که عکاسش بداند چه می خواهد و چگونه باید عمل کند، یک عکاس خوب قبل از اینکه شاتر بزند عکس را می بیند، شخصی مثل ˈکارتیه برسونˈ حتی واژه قطعی یا لحظه حساس را روی عکس می گذارد و معتقد است عکس زمانی جاودانه می ماند و به عنوان هنر تجلی پیدا می کند که سوژه را با همان نور، کادر و همان انتخاب که می تواند سیاه و سفید یا رنگی، اسلاید یا نگاتیو با حساسیت بالا یا پایین باشد ولی انتخاب ها قبل از ˈدکلانشورˈ زدن باشد.
وی اظهار کرد: بنابراین دوربین دیجیتال این واسطه ها را کنار گذاشته است، البته ایراد از دوربین دیجیتال نیست که ما عکس خوب نمی بینیم ایراد از نداشتن آگاهی نسبت به این فن و عدم آموزش درست است و اینکه ما همیشه دوست داریم و می خواهیم یک شبه ره صد ساله بپیماییم.
وی گفت: ما باید بپذیریم که وسیله هدف را توجیه نمی کند من مخالف دیجیتال نیستم، اغلب ما آدم هایی هستیم که به خود زحمت نمی دهیم و دنبال یادگیری نیستیم و از طرف دیگر سفارش دهنده ها نیز حرفه ای نیستند.
مدیرعامل انجمن عکاسان استان کرمان افزود: تلاش ما در برگزاری جشنواره ها و نشست های تخصصی بر ضعف ها و اشکالاتی است که عموم عکاسان دارند، بطور مثال در نشست های تخصصی و کارگاه هایی که در جشنواره ملی عکس امید به عنوان دبیر تخصصی جشنواره برنامه ریزی و اجرا کردم، ضعف هایی بود که به بررسی تک تک عکاسان استان داشته ام.
وی گفت: اجرای چهار کارگاه تخصصی بیان بصری از نگاه عکاسانه، ادیت عکس، چرا عکس می گیریم و عکاسی پست مدرن در جشنواره عکس امید بخشی از ضعف ها و مشکلات و سئوال های عکاسان استان را برطرف کرد، یا کارگاه عکاسی مستند اجتماعی در جشنواره آفتاب سئوالات زیادی را در مورد این ژانر از عکاسی به عکاسان پاسخ داد.
جعفری بیان کرد: به همین شکل بررسی ها و مطالعات ضعف های عکاسان ادامه دارد و نشست های تخصصی برگزار خواهد شد که زمان و انرژی زیادی را صرف خواهد کرد و از عهده یک نفر بر نمی آید به همین دلیل نیاز به هیات مدیره جوان، خوش فکر و فداکار دارد که بزودی انتخاب خواهند شد.
وی گفت: انجمن ها ماهیت اهدافی جمعی را هدایت می کنند اما در ایران تشکل های غیردولتی به خوبی ساماندهی نشده و ضعف وجود دارد که به روحیه فردی برخی از ما که فردگرا هستیم نه جمع گرا بر می گردد در حالی که در اسلام بیشترین توصیه به وحدت و جمع گرایی و تواضع است و اسلام حتی عبادت را در جمع توصیه می کند.
جعفری افزود: تلاش ما در انجمن عکاسان حرفه ای بر حرفه ای شدن و حرفه ای عمل کردن است و به همین دلیل مدتی است در حال بررسی وضعیت عکاسان استان و راهی برای جمع کردن آنها دور هم و ارایه راه حلی برای کم کردن ضعف های موجود در آثار آنهاست که به امید خدا بعد از ماه مبارک رمضان جلسه هم اندیشی و مجمع عمومی برای انتخابات هیات مدیره جدید برگزار خواهد شد.
وی گفت: البته به اشکال مختلف از طریق تشکل ها، شبکه های اجتماعی و راه های ارتباطی دیگر برای ارایه مدارک جهت صدور کارت شرکت در مجمع عمومی اطلاع رسانی شده اما از طریق خبرگزاری جمهوری اسلامی هم اعلام می کنم کسانی که در این حرفه فعالیت دارند یا علاقمند به این ژانر هنری هستند مدارک خود را به دفتر انجمن در کانون هنر استان تحویل دهند.
وی افزود: همه علاقمندان می توانند پس از پرداخت حق عضویت در انجمن عضو و در مجمع عمومی شرکت کنند یا حتی در انتخابات هیات مدیره انجمن نامزد شوند، البته پس از بررسی سوابق و مدارک به اطلاع افراد خواهد رسید که در چه جایگاهی از این رشته قرار دارند و چه نوع عضویتی اعم از حرفه ای، آماتور و غیره در انجمن خواهند داشت.
گفت و گو از: ابوذر احمدی زاده
ک/3
7432/8154

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





30/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن