واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون استاندار آذربایجان غربی: توجه به مباحث مدیریتی در حوزه گردشگری روستایی ضروری است ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: توجه به مباحث مدیریتی در حوزه گردشگری روستایی ضروری است.
هادی بهادری روز یکشنبه در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی که با محوریت روستاهای هدف گردشگری استان برگزار شد افزود: توجه به این نکته که اجرا، مطالعه و بهره برداری توسط چه کسی و به چه صورتی در طرح های گردشگری روستایی انجام می شود مهم است.
وی اضافه کرد: برخوردهای مردم بومی و روستاییان با گردشگران، سرمایه گذاری در این روستاها، ایجاد امنیت، تبلیغات در زمینه روستاگردی و بسیاری دیگر از مسایل مطرح باید در این زمینه مورد مطالعه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در تفاهمنامه ای که میان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با برخی دستگاه های اجرایی در رابطه با گردشگری روستایی استان منعقد شده است بخش عمده وظایف بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاده شده است.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در این تفاهمنامه تاکید بر سرمایه گذاری بخش خصوصی است و باید مورد توجه واقع شود و در جذب این سرمایه گذاران باید تلاش شود.
وی افزود: روستاهای آذربایجان غربی از جامعه و آدابی متفاوت برخوردارند به طوری که در برخی روستاها، مردم موافق با جذب گردشگر و در برخی دیگر نیز مخالف هستند به گونه ای که حتی بعضی از افراد اجازه ورود دیگران را به حریمشان نمی دهند.
بهادری اظهار کرد: از 49 روستای معرفی شده در استان برای روستاگردی شش روستای ˈبسطام، باغچه جوق، نصرت آباد تکاب، سهولان مهاباد، مارمیشو و بندˈ به عنوان روستاهای هدف گردشگری تعیین شده اند و باید مطالعات در مورد ظرفیت و نیازهای زیر ساختی و زیربنایی این روستاها مورد بررسی قرار بگیرد.
معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: باید کمیته ای برای بررسی موشکافانه و کامل موانع و مشکلات روستاهای هدف گردشگری در استان تشکیل شود و اداره کل راه و شهرسازی، مجمع امور صنفی، دفتر فنی و شوارهای استانداری، دفتر امور اجتماعی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط زیست و منابع طبیعی استان در این کمیته حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: کارگروه میراث فرهنگی در استان کارگروه بسیار مهمی بوده که مغفول واقع شده است و باید در این کارگروه وضعیت یک هزار و 470 اثر و بنای تاریخی استان نیز مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: برخی از روستاها حائز شرایط امکان سنجی هستند و ایجاد زیر ساخت های لازم گردشگری منحصر به دستگاه های مورد تفاهمنامه نبوده و سایر دستگاه های اجرایی نیز می توانند در این امر همراه اداره کل میراث فرهنگی باشند.
جلیل جباری افزود: احداث پارکینگ بین راهی و اصلاح نقاط حادثه خیز، توسعه و تعریض راه، احداث راه های کنارگذر از وظایفی است که بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان قرار داده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: جلوگیری از تغییر بافت و ساختار روستاها، بازنگری طرح هادی، پیش بینی طرح های گردشگری، مقاوم سازی و استفاده از مصالح محلی از وظایف بنیاد مسکن و ارائه مختصات و لیست جاذبه های گردشگری هر روستا، بررسی و اعلام فعالیت برای آماده سازی زیرساخت های لازم در روستاها را از وظایف اداره کل میراث فرهنگی است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: در بحث روستاگردی نباید بافت تاریخی و بومی و بکر روستاهای استان آسیب ببیند و ما نباید در صدد برهم زدن منظر روستاها با انتقال امکانات به آنها باشیم.
حسن عباس نژاد افزود: به جای سرازیر کردن برخی امکانات شهرها به این روستاهای هدف گردشگری بهتر است تا امکانات اولیه بهداشتی از قبیل درمانگاهها را به این مناطق اضافه کنیم.
وی ادامه داد: حفظ بافت سنتی در کنار ایجاد امنیت روانی، جسمی برای گردشگران و روستاییان باید جزو برنامه های مسوولان باشد.
عباس نژاد اظهار کرد: باید محل خرج درآمدهای برخی از آثار پر بازدید گردشگری نیز مانند غار سهولان مشخص شود.
آذربایجان غربی با بهره گیری از آثار و ابینه متعدد تاریخی و فرهنگی و مناظر بکر طبیعی از مناطق مستعد برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است.
7125/581
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]