تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827343961




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقدمه ای برآسیب شناسی رسانه های جمعی در استان مرکزی- حیدر شاه حسینی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob مقدمه ای برآسیب شناسی رسانه های جمعی در استان مرکزی- حیدر شاه حسینی رسانه های جمعی در استان مرکزی همانند سایر نقاط کشور از مشکلات متعددی رنج می برند که برخی ریشه داخلی دارد و منشاء تعدادی دیگر عامل های بیرونی است.


هرچند رسانه ها به عنوان نهادهای اجتماعی از وضعیت جامعه و روابط حاکم بر آن تاثیر می پذیرند ولی بیشتر از مشکلات درونی در عذابند و تا این مشکلات را پشت سر نگذارند امیدی به آینده بهتر برای آنها متصور نیست.
کسی نمی تواند منکر علت های بیرونی آسیب ها و مشکلات رسانه ها و مطبوعات شود ولی بیشتر مشکلات این بخش ریشه داخلی دارد و رسانه ها در صورت تقویت بنیان های درونی قادرند به عامل های بیرونی مشکل زا نیز فائق آیند.
نخستین مشکل رسانه ها این است که برای حل مشکلاتشان چشم امید به خارج از مجموعه خود دوخته و منتظرهستند تا دستی از آستین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و یا سایر نهادها بیرون آید و این مشکلات را حل کند.
هر چند هیچ کس منکر حمایت های قانونی اداره ها و نهادهای مرتبط با رسانه ها نیست ولی به قول آن مثل معروف اگر چاه خود آب نداشته باشد، با آب دستی نمی توان آن را پر کرد و اگر دست اندرکاران رسانه ها خود نخواهند و گام های اصولی برندارند، برای بهبود وضعیت شان راه به جایی نمی برند.
استان مرکزی هم اکنون فاقد خانه مطبوعات و یا هر نهاد صنفی دیگری برای پیگیری مشکلات شاغلان این حرفه و تلاش برای افزایش سطح رفاه آنان است، و این اصحاب رسانه هستند که باید پیش از هرکس دیگری، از خودشان بپرسند که چرا در این خصوص کاری نمی کنند.
دست اندرکاران رسانه ها و مطبوعات باید با بلند نظری و تحمل یکدیگر راه را برای راه اندازی دوباره خانه مطبوعات همواره کرده و بعد از راه اندازی با حمایت از آن، زمینه حل مشکلات صنفی خود را فراهم کنند.
رسانه ها باید به جای انتظار کمک و حمایت مالی، به عنوان یک بنگاه اقتصادی و بر اساس اصول هزینه - فایده اداره شوند و در این صورت است که افراد خلاق و کوشا در صحنه باقی مانده و افرادی که روش باری به هر جهت را پیشه کرده اند از میدان رقابت های حرفه ای طرد می شوند.
شاغلان رسانه ها باید بدانند که شغل آنان از جمله کارهای تخصصی است که عشق و علاقه به کار در آن حرف اول را می زند، بنابر این باید عرصه این حرفه از وجود افراد غیر متخصص که از سر ناچاری و یا روابط فامیلی و نظیر آن واردش شده اند، پالایش شده و بستر تحقق این امر آموزش های مداوم است.
البته کسانی که ضعفی از نظر تخصصی و حرفه ای دارند باید پیش از آنکه به جبرمجبور به ترک این حرفه شوند، با خودآموزی سطح دانش خود را بالا ببرند.
محصول کار تعدادی از دست اندرکاران مطبوعات و رسانه های استان نشان می دهد که آنان با شیوه های نگارش فارسی آشنایی کاملی ندارند و همین امر باعث شده تا نوشته های آنان از شیوایی لازم برخوردار نباشد.
بی توجهی به اصول روزنامه نگاری و تنظیم خبر و گزارش از دیگر آسیب های رسانه های استان مرکزی است که باید با آموزش نسبت به رفع آنها اقدام شود.
حفظ نکردن حرمت همکاران و تکثیر غیر مجاز( کپی ) آثار اختصاصی آنان از آسیب های جدی رسانه های استان مرکزی است که علاوه بر اینکه کاری غیر اخلاقی و به احتمال غیر قانونی است؛ موجب دلسردی صاحبان آثار می شود و نتیجه ای جز به قهقرا رفتن بیشتر رسانه ها ندارد.
کارغیر اخلاقی تر در این زمینه مواردی است که برخی رسانه ها ضمن برداشت و کپی غیر مجاز آثار دیگران، همواره فریادشان بلند است که آثار ما را کپی می کنند و حکایت دزدی که فریاد می زندˈ آی دزدˈ را به یاد می آورند.
دست اندرکاران و مسوولان رسانه های استان مرکزی باید بدانند که جا زدن مصاحبه اختصاصی همکارانشان در رسانه دیگر، به عنوان مصاحبه مطبوعاتی نتیجه ای جز بی اعتمادی منابع خبر به رسانه ها و در درجه اول رسانه مطبوع آنان ندارد.
آنان باید توجه داشته باشند که همکارانشان در رسانه های دیگر نیز فعالیت می کنند و با تلاش مطالب اختصاصی خود را تهیه می کنند، پس نباید این مطالب بدون ذکر منبع مورد استفاده قرار بگیرند و همه باید از خود بپرسیم که یکسانی مطالب رسانه ها چه نفعی جز دلسرد کردن خوانندگان دارد.
برداشت مطلب از پایگاه های اطلاع رسانی در ذات خود هیچ اشکالی ندارد، اما ذکر نکردن نام منبع آن نه تنها اشکال دارد بلکه موجب ضایع شدن حق همکاران روابط عمومی به عنوان بازوان رسانه ها می شود و اشکال بزرگتر به قول مدیرکل روابط عمومی استانداری مرکزی این است که مطالب سه روز پایگاه اطلاع رسانی این استانداری بی هیچ کم و کاست و فقط بدون ذکر منبع، مطالب یک شماره از یک نشریه را شامل می شود.
انتقاد صحیح در مطبوعات و رسانه ها یکی از راه های اصلاح امور اجتماعی و جلوگیری از کجروی ها است ولی نباید برخی از دست اندرکان مطبوعات - آنچنان که در مواقعی شنیده می شود - غرض های شخصی، صنفی یا گروهی را پایه نقد خود قرار دهند و به اصطلاح دنبال بهانه باشند.
شکی نیست که مطبوعات و رسانه ها برای ادامه حیات نیازمند کسب درآمدند ولی این درآمد باید از شیوه های صحیح و شفاف به دست آید و دست اندرکان مطبوعات باید بدانند که یک نشریه با یک آگهی نامه تفاوت ماهیتی دارد و هر یک از این دو اهداف جداگانه ای را دنبال می کنند.
هر چند پاسخگویی مسوولان به مطبوعات و رسانه ها از اصول بدیهی است ولی شیوه ارتباط گیری خبرنگاران به ویژه که برخی سازمان ها، راهکارهای مناسبی برای ارتباط با رسانه ها اندیشیده اند نیز مسئله مهمی است که باید مبتنی بر اصول علمی و اخلاقی باشد.
خبرنگاران برای ارتباط صحیح با مسوولان به جای توسل به شیوه های نامناسب باید خود را به فنون ارتباط و مصاحبه مجهز کنند و بدانند که به کارگیری این فنون از گله گذاری های مرسوم کارسازتر است.
وقت ناشناسی از دیگر ایراداتی است که بر برخی خبرنگاران و شاغلان رسانه های استان مرکزی وارد است که هر چند از بی برنامگی برخی مسوولان و شروع نشدن برنامه ها در موعد مقرر سرچشمه گرفته، اما همگان باید برای رفع این نقیصه اقدام کنند.
هدف های سیاسی و وسیله قرار دادن مطبوعات و رسانه ها برای کسب قدرت از دیگر آسیب هایی است که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز بر آن صحه گذاشته و آن را مغایر با اصول اساسی این حرفه می داند.
توجه به مخاطب و رعایت اصول علمی در این خصوص و به ویژه پاسخ به نیازهای اطلاع رسانی گروه های هدف باید در صدر برنامه های همه رسانه ها باشد تا وضع به گونه ای نشود که به گفته یکی از مدیران فرهنگی استان ˈ بود و نبودˈ برخی مطبوعات برای هیچ یک از مردم و مسئولان مهم نباشد.
آنچه مسلم است جایگاه و وجود موثر رسانه های جمعی در جاده توسعه است و وقت آن رسیده که صاحبان قلم در استان مرکزی فصل نوینی را آغاز کنند و با طرحی نو در کیفیت محتوایی و اصول کارکردهای خبری وزنه ای محسوس در فرهنگ سازی و تحول امور و تقویت نشاط فکری و اجتماعی باشند.
* رییس مرکز ایرنا اراک
559

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن