محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844597580
آینده سیاسی عراق پس از بازگشت طالبانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob رییس مرکز مطالعات عربی ایران تشریح کرد؛ آینده سیاسی عراق پس از بازگشت طالبانی تهران -ایرنا- بازگشت رییس جمهوری عراق پس از 19 ماه درمان به کشور آن هم در آستانه معرفی نامزد احزاب کرد برای این جایگاه سیاسی، گرچه می تواند وحدت آفرین باشد اما به دلیل اختلاف جناح های حزب اتحادیه میهنی کردستان، شاید تاثیر چشمگیری در برگزیدن نامزد نهایی ریاست جمهوری نداشته باشد.
انتخاب «سلیم الجبوری» به ریاست مجلس عراق، امیدها برای پایان بن بست کنونی در عراق را تقویت کرده است. با این انتخاب، فضا برای انتخاب رییس جمهوری و نخست وزیر مهیا شده است.
گروه های سیاسی بیش از یک ماه فرصت دارند تا هم رییس جمهوری و هم نخست وزیر را انتخاب کنند.
تا این لحظه چانه زنی های سیاسی میان گروه های گوناگون ادامه دارد و به ویژه «ائتلاف دولت قانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، تمام تلاش خود را برای به دست آوردن رای لازم برای نامزد مورد نظر خود به کار می برد.
پیش از این، نوری مالکی آمادگی خود برای بر عهده گرفتن دور سوم نخست وزیری را اعلام کرده است.
اما پیش از نخست وزیر، باید تکلیف رییس جمهوری روشن شود که بر پایه یک توافق، از میان کردها انتخاب خواهد شد.
«جلال طالبانی» رییس جمهوری کنونی عراق و رهبر حزب «اتحادیه میهنی کردستان»، 19ماه پیش در پی سکته مغزی به آلمان رفت. وی بیست و هشتم تیرماه پس از طی مراحل درمانی به «سلیمانیه» در اقلیم کردستان بازگشت.
بازگشت طالبانی به کشور در این برهه زمانی می تواند فضای موجود برای انتخاب رییس جمهوری و نخست وزیر را تعدیل کند. شخصیت میانه رو و مقبول او در دوران زندگی سیاسی اش می تواند نقش تاثیرگذاری بر آینده عراق داشته باشد.
در این زمینه با «محمد صالح صدقیان» رییس مرکز عربی مطالعات ایران، به گفت و گو نشسته ایم.
صدقیان معتقد است با انتخاب رییس مجلس عراق نخستین گام برای پایان دادن به بن بست سیاسی موجود در این کشور برداشته شد. نامزد ریاست جمهوری هم طی چند روز آینده مشخص می شود تا این کشور به آرامش و ثبات بیشتری در عرصه داخلی و منطقه ای برسد.
به نظر وی، یکی از چالش های کنونی کردها در انتخاب نامزد مورد نظر خود، اختلاف هایی است که میان جناح های گوناگون کردی با حزب اتحادیه میهنی کردستان وجود دارد.
رییس مرکز مطالعات عربی ایران بر این باور است که بازگشت طالبانی به خواسته «هیرو صالح» همسر او، صورت گرفته است تا خانم صالح با استفاده از برگ جلال طالبانی قدرت خود در منطقه سلیمانیه را تثبیت کند.
در ادامه، مشروح گفت و گوی ایرنا با محمد صالح صدقیان را می خوانید.
***ایرنا: با توجه به انتخاب رییس مجلس، می توان امیدوار بود بن بست سیاسی کنونی در عراق پایان یابد و گروه های سیاسی در مدت باقی مانده برای انتخاب رییس جمهوری و نخست وزیری به توافق برسند؟
**صدقیان: انتخاب رییس مجلس مساله بسیار مهمی بود و نخستین گام به حساب می آمد. پیش بینی ها این است که توافق ها میان گروه های سیاسی آغاز شود. اکنون طی سه یا چهار روز آینده باید نامزد ریاست جمهوری هم بر پایه توافق سیاسی از میان کردها مشخص شود.
***ایرنا: وضعیت گروه های کرد برای انتخاب نامزد ریاست جمهوری به چه شکل است؟
**صدقیان: بر پایه توافق مهم ترین گروه های کردی یعنی اتحادیه میهنی کردستان و دموکرات کردستان، رییس اقلیم از حزب دموکرات و رییس جمهوری از حزب اتحادیه میهنی انتخاب می شود.
مشکل کنونی این است که درون اتحادیه میهنی کردستان بر سر انتخاب نامزد ریاست جمهوری اختلاف های عمیقی وجود دارد. هم اکنون 2 جناح در این حزب وجود دارند؛ «برهم احمد صالح» جانشین طالبانی در حزب، و «نجم الدین کریم» فرماندار شهر کرکوک، یک جناح را تشکیل می دهند و خانم «هیرو صالح» همسر جلال طالبانی، هم رهبری جناح دیگر را بر عهده دارد.
هیرو صالح به ریاست جمهوری چشم دارد اما وضع اجتماعی عراق به گونه ای است که شاید یک زن نتواند رییس جمهوری شود.
در چنین شرایطی، هیرو صالح نامزدی برهم احمد صالح را نپذیرفت و به سوی نجم الدین کریم رفت اما دیگر اعضای دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان هوادار «برهم» بودند.
هم اکنون نیز اعضای حزب با کنار گذاشتن نام دو نامزد پیشین، بر سر «عادل المفتی» و «فواد معصوم» توافق کرده اند. از این رو به نظر می رسد یک حالت بلاتکلیفی میان جناح ها وجود دارد.
همچنین به عقیده من، خانم صالح تلاش دارد با برگ جلال طالبانی به سود جناح مورد نظر خود بازی کند. بر همین پایه وی از طالبانی دعوت کرد به سلیمانیه برگردد.
من فکر می کنم هم اکنون «مسعود بارزانی» رییس اقلیم خودمختار، یک وزنه سیاسی مهم است که می تواند به اختلاف های موجود پایان دهد چون مجلس عراق تشکیل شده است و باید نامزد ریاست جمهوری کردها هم مشخص شود.
پیش بینی می کنم طی چند روز آینده این نامزد مشخص شود و به نظر، هنوز آقای برهم احمد صالح برای ریاست جمهوری نسبت به دیگر افراد بخت بیشتری دارد.
***ایرنا: پس می توان گفت بازگشت جلال طالبانی در این برهه زمانی در ادامه تلاش ها برای حل اختلاف های موجود در جناح کردی صورت گرفته است؟
**صدقیان: درست است؛ هیرو صالح بازی بزرگی به راه انداخته است و چون می داند به سبب وضعیت سیاسی-اجتماعی ویژه عراق نمی تواند به عنوان رییس جمهوری انتخاب شود، به دنبال این است که پسر خود یعنی «قباد طالبانی» معاون کنونی نخست وزیر اقلیم کردستان را به عنوان نامزد معرفی کند یا زمینه ای مهیا سازد که چهار سال دیگر قباد بتواند به ریاست جمهوری برسد.
***ایرنا: اما شما باز هم بر این باورید که در چنین وضعیتی، بخت «برهم» برای ریاست جمهوری بیشتر است؟
**صدقیان: برهم از اعضای قدیمی اتحادیه میهنی است و سال ها با طالبانی کار کرده و از اعضای موسس این حزب است. هیرو صالح هم از زمانی که جلال طالبانی رییس جمهوری عراق شده است، نقش مهمی در سیاست منطقه سلیمانیه دارد. اکنون هم خانم صالح به دنبال حفظ قدرت خود در حزب اتحادیه میهنی کردستان است.
بر همین پایه او سعی کرده است جلال طالبانی را به سلیمانیه برگرداند تا با استفاده از وی قدرت خود را تقویت کند اما وضع جسمانی طالبانی به گونه ای است که به نظر نمی رسد بتواند نقش زیادی در ایجاد اتحاد میان جناح های گوناگون حزب ایفا کند و دور از ذهن است خانم صالح در این مرحله بختی برای پیروزی داشته باشد.
من فکر می کنم برهم احمد صالح و فواد معصوم در شرایط کنونی برای رییس جمهوری بخت بیشتری داشته باشند.
***ایرنا: می دانیم که جلال طالبانی رویکردی همه جانبه و فراگیر در دوره ی ریاست جمهوری خود داشته است، به نظر شما بازگشت وی به عراق تاثیری بر روند انتخاب نخست وزیر و پایان بن بست ایجاد شده هم خواهد داشت؟
**صدقیان: مشکلی که در عراق وجود دارد، اختلافاتی است که در ائتلاف میهنی عراق وجود دارد. این ائتلاف متشکل از دولت قانون، مجلس اعلاء، جریان صدر و چند گروه کوچک است.
هم اکنون اختلاف کلیدی میان گروه های تشکیل دهنده ائتلاف میهنی است. شاید کردها از شیعیان درباره نامزدهای رییس جمهوری مشورت بگیرند، اما همانطور که گفتم مهم ترین مساله، اختلاف گروه های شیعی با یکدیگر است که از معرفی نامزد نخست وزیری جلوگیری می کند.
مالکی خود را به عنوان جدی ترین نامزد پست نخست وزیری معرفی کرده است؛ در حالی که دیگر گروه های سیاسی وی را عامل مشکلات کنونی عراق می خوانند و وی را واجد شرایط انتخاب نخست وزیری نمی دانند. من فکر می کنم مرجعیت (آیت الله سیستانی) و دوستان عراق مانند جمهوری اسلامی ایران می توانند در انتخاب نامزد مورد قبول همه گروه های عراقی نقش مهمی داشته باشند.
هم اکنون نخستین مساله عراق در وضعیت کنونی انتخاب یک نامزد ریاست جمهوری است که مورد قبول همه گروه های عراقی شامل سنی ها، کردها و شیعیان باشد و در گام بعدی انتخاب نخست وزیر قرار دارد. باید دید فعلا کردها برای جایگاه ریاست جمهوری چه تصمیمی خواهند گرفت.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1459
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
نماینده نزدیک به نخست وزیر عراق: بازگشت طالبانی به عراق، کاهش اختلافات و وحدت گروهها را در پی خواهد داشت
نماینده نزدیک به نخست وزیر عراق بازگشت طالبانی به عراق کاهش اختلافات و وحدت گروهها را در پی خواهد داشتیکی از نمایندگان عضو دولت قانون در پارلمان عراق بازگشت جلال طالبانی رئیس جمهوری این کشور در شرایط حساس کنونی عراق را بسیار مهم و مفید دانست به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از البازگشت جلال طالبانی به عراق
فیسبوک تویتر Google Cloob بازگشت جلال طالبانی به عراق تهران – ایرنا – جلال طالبانی رییس جمهوری عراق که در پی سکته مغزی از دسامبر 2012 برای درمان به آلمان رفته بود روز شنبه به کشورش بازمی گردد به گزارش خبرگزاری فرانسه از سلیمانیه عراق حزب اتحادیه میهنی کردستان در بیانیه ایجلال طالبانی به اقلیم کردستان عراق بازگشت
جلال طالبانی به اقلیم کردستان عراق بازگشت رئیس جمهوری عراق پس از یک سفر درمانی در آلمان که حدود یک سال و نیم طول کشید وارد فرودگاه سلیمانیه شد به گزارش نامه نیوز جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق پس از یک سفر درمانی در آلمان عصر روز شنبه وارد فرودگاه سلیمانیه شد و تعدادی از مسئولواکنش بارزانی به خبر بازگشت طالبانی به عراق
واکنش بارزانی به خبر بازگشت طالبانی به عراقنیچروان بارزانی رئیس حکومت منطقه کردستان عراق روز شنبه در واکنش به بازگشت جلال طالبانی رئیس جمهور عراق به این کشور گفت طالبانی از نقشی تاریخی در ساخت عراق و منطقه کردستان برخوردار است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سومریه نیوز نیجلال طالبانی به عراق بازگشت
فیسبوک تویتر Google Cloob جلال طالبانی به عراق بازگشت تهران ف ایرنا - تلویزیون دولتی عراق گزارش داد جلال طالبانی رئیس جمهوری این کشور روز شنبه از حدود یک سال و نیم پیش که دچار سکته مغری شد و برای مداوا به خارج رفت به عراق بازگشته است به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد در ططالبانی به کردستان عراق بازگشت
طالبانی به کردستان عراق بازگشت رئیس جمهور عراق پس از یک سال و هفت ماه غیبت از عرصه سیاسی کشورش به دلیل بیماری امروز از آلمان بازگشت کد خبر ۴۱۷۶۹۲ تاریخ انتشار ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۰ - 19 July 2014 رئیس جمهور عراق پس از یک سال و هفت ماه غیبت از عرصه سیاسی کشورش به دلیل بیماری امبازگشت طالبانی؛ امیدی برای ترمیم رابطههای شکسته در عراق
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۰ جلال طالبانی پس از ماهها دوری از عراق و گذراندن دوره نقاهت در آلمان عصر امروز شنبه به کشورش باز میگردد کسی که پس از سرنگونی صدام تا زمانی که سکته مغزی وی را از فعالیت بازداشت وزنهای وزین برای استقرار و ثبات سیاسی در عراق و ایجاد همبستگی بین همه گبزرگترین خریدار نفت عراق به دنبال بازگشت آرامش سیاسی به این کشور
چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۷ دولت چین بزرگترین خریدار نفتی عراق اعلام کرده است که به منظور حفظ حاکمیت بغداد و آرامش دراین منطقه به این کشور کمک خواهد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا چین بزرگترین خریدار نفت عراق که شرکتهای نفتی آن از جمله پترو چاینا سینوپک و CNبازگشت طالبانی به عراق
بازگشت طالبانی به عراق دولت محلی منطقه کردستان عراق اعلام کرد که جلال طالبانی رئیس جمهور این کشور امروز بدون استقبال رسمی وارد سلیمانیه میشود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز قباط طالبانی معاون نخست وزیر دولت محلی کردستان عراق در کنفرانس مطبآینده سیاسی عراق در ابهام
آینده سیاسی عراق در ابهام تهران- ایرنا- اختلاف برخی گروه های سنی و کرد با دولت و سهم خواهی سیاسی آنها همزمان با تنش های ناشی از یورش داعش به عراق دستیابی به یک توافق جامع برای اداره کشور و غلبه بر ناآرامی ها را دشوار ساخته است دومین نشست نمایندگان مجلس تازه عراق برای انتخاب رییطالبانی به عراق بازگشت
طالبانی به عراق بازگشت خبرگزاری پانا جلال طالبانی رئیس جمهور عراق پس از ۱۸ماه درمان در خارج روز شنبه به این کشور بازگشت ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۹ تير ساعت 08 13 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از خبرگزاری فرانسه طالبانی رهبر کردهای عراق سال 2005 به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد ویبازخوانی دیدگاه «رئیس جمهور عراق» درباره استقلال کردستان طالبانی: کردهای عاقل خواهان جدایی نیستند
بازخوانی دیدگاه رئیس جمهور عراق درباره استقلال کردستانطالبانی کردهای عاقل خواهان جدایی نیستندرئیس جمهور عراق گفت من رئیس یک حزب هستم و شعارم از روز اول حق تعیین سرنوشت بوده اما هنگامیکه به قانون اساسی رای دادیم به این معناست که ما تصمیم گرفتیم سرنوشتمان به صورت فدرالی تعیین«جلال طالبانی» عازم عراق شد
جلال طالبانی عازم عراق شد هواپیمای حامل رئیسجمهور عراق لحظاتی پیش از فرودگاه برلین به مقصد سلیمانیه در کردستان عراق حرکت کرد کد خبر ۴۱۷۶۳۵ تاریخ انتشار ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۷ - 19 July 2014 هواپیمای حامل رئیسجمهور عراق لحظاتی پیش از فرودگاه برلین به مقصد سلیمانیه در کرحمایت ایران از فرایند سیاسی در عراق
فیسبوک تویتر Google Cloob حمایت ایران از فرایند سیاسی در عراق بغداد-ایرنا- حسن دانایی فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد اولین دیپلمات ارشد در کشور عراق بود که پیش از ظهر امروز چهارشنبه با سلیم الجبوری رییس جدید پارلمان عراق دیدار و به وی تبریک گفت جمهوری اسلامی ایران هموارتحلیلی درباره آینده سیاسی سنت گرایان اصولگرا
تحلیلی درباره آینده سیاسی سنت گرایان اصولگرا میانجیگری آیت الله مهدوی کنی که در کسوت دبیرکلی جامعه روحانیت مبارز انجام می شد همواره دست برتری این تشکل روحانی را در میان جمعیت اصولگرایان به نمایش می گذاشت اما دو حادثه مهم سبب شد جامعه روحانیت مبارز امروز وضعیت دیگری پیدا کند به گامام جمعه رشت: گروه های سیاسی در عراق باید زیر نظر مرجعیت متحد شوند
امام جمعه رشت گروه های سیاسی در عراق باید زیر نظر مرجعیت متحد شوند رشت - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت با اشاره به تحولات اخیر عراق گفت تمامی گروه های سیاسی در این کشور باید زیرنظر مرجعیت فعالیت کرده و متحد شوند به گزارش خبرنگار ایرنا آیت الله زیناولین نشست پارلمان عراق زیر سایه جنگ و اختلافات سیاسی
اولین نشست پارلمان عراق زیر سایه جنگ و اختلافات سیاسی بغداد-ایرنا- 328 چهره سیاسی عراق که در جریان انتخابات اردیبهشت ماه به پارلمان این کشور راه یافته اند قرار است امروز یکشنبه اولین نشست خود را با دستور کار مشخص برگزار کنند اما اختلافات به حدی بر فضای سیاسی کشور سایه انداخته که-
سیاسی
پربازدیدترینها