تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820619734




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشک خانواده از رویکرد درمانگری خارج شود


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پزشک خانواده از رویکرد درمانگری خارج شود
کد خبر: ۴۱۷۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۶ - 20 July 2014


رییس انجمن آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، با تاکید براینکه پزشک خانواده باید از رویکرد درمانگری خارج و به سمت پیشگیرانه هدایت شود گفت: متاسفانه تا کنون رویکرد طرح پزشک خانواده، درمان محور بوده است و اگر قرار باشد مجدد این طرح در کنار برنامه تحول نظام سلامت اجرایی شود باید با نگاه سیستماتیک و رویکرد سلامت محوری اجرا شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد حسین تقدیسی با بیان اینکه برنامه پزشک خانواده در تمام دنیا با رویکرد سلامت محوری اجرای می شود، افزود: این در حالی است که در کشور ما، این طرح با رویکرد درمان محور اجرا شده است و بیشتر به سیستم ارجاع تاکید دارد در حالی که باید هدف از اجرای چنین برنامه ای در سطح جامعه پیشگیری و سلامت باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: امیدواریم وزارت بهداشت با بازنگری مجدد در طرح پزشک خانواده، امکان اجرایی کردن این برنامه را با رویکرد سلامت محور و پیشگیرانه فراهم کند تا نقش بسزایی در طرح تحول نظام سلامت داشته باشد.

متخصص ارتقای سلامت با تاکید بر اینکه تا به امروز پزشک خانواده در کشور رویکرد درمان گرا داشته است، گفت: درصورتی که هدف از اجرای چنین طرحی ارتقای سلامت جامعه، توانمند سازی مردم، ایجاد سبک زندگی سالم، ارتقای سلامت زندگی و سطح سلامت جامعه باشد، باید پیشگیرانه و سلامت محور باشد.

وی تصریح کرد: برای اجرای طرح پزشک خانواده لازم است که پزشکان عمومی یک مجموعه ای از روش های پیشگیرانه را آموزش ببینند و در خصوص پزشکان متخصص نیز باید با قرار دادن ساز و کارهای مشخص، مسوولیت همه جانبه خانواده از لحاظ جسمی، عاطفی، روحی و روانی در اختیار آنها قرار داده شود تا این پزشکان، بیماری اعضای خانواده را پیشگیری و محور سلامت گرا و پیشگیرانه را عملی کنند.

تقدیسی مشکل طرح پزشک خانواده دولت قبلی را درمان محور بودن و عجولانه بودن آن دانست و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر طرح پزشک خانواده مورد بازنگری قرار می گیرد، امیدواریم رویکرد سلامت و پیشگیرانه در پی گرفته شود.

رییس انجمن آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، در خصوص امکان پذیر بودن اجرای دو طرح تحول نظام سلامت و پزشک خانواده به طور همزمان نیز گفت: برای دست یابی به موفقیت در خصوص طرح های مختلف در نظام سلامت، باید نگاه سیستمی به کار گرفته شود و تغییرات به صورت همه جانبه باشد زیرا نگاه سیستمی موفق تر از نگاه بخشی است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: جامعه مانند بدنی است که اعضای آن باید با هم هماهنگ باشد تا در نهایت عملکرد مناسب داشته باشد، در صورتی که برنامه تحول نظام سلامت و طرح پزشک خانواده با رویکرد پیشگیرانه و بطور همزمان اجرا شود این برنامه ها به سرمایه اجتماعی تبدیل خواهد شد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن