واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob آرامستان تاریخی ظهیرالدوله تهران به مکان گردشگری تبدیل می شود تهران بزرگ - ایرنا - رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران گفت: آرامستان ظهیرالدوله شهر ساماندهی شده و به مکان گردشگری تهران تبدیل می شود.
ˈاحمد حکیمی پورˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا؛ با اشاره به تشکیل کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران افزود: دستگاه ها و سازمان های از جمله شهرداری، اوقاف و امور خیریه، سازمان میراث فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی در این کمیته عضو هستند.
وی ادامه داد:بسیاری از بافت های تاریخی در اختیار سازمان های عضو این کمیته قرار دارند لذا برای استفاده و یا نوسازی حریم این بافت ها باید به این سازمان ها مراجعه کرد.
وی اضافه کرد: بافت های تاریخی تهران در این کمیته شناسایی و اولویت بندی شده اند و آرامستان ظهیر الدوله نیز یکی از این مکان ها است که می تواند به یکی از جاذبه های گردشگری تهران تبدیل شود.
حکیمی پور همکاری، تعامل و استقبال سازمان اوقاف و امور خیریه در ساماندهی اماکن تاریخی را مناسب دانست.
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را موجب احیاء این آرامستان دانست و افزود: این موضوع هم اکنون در دستور کار کمیته میراث فرهنگی قرار گرفته و در حال رایزنی و تعامل با سازمان اوقاف و امور خیریه هستیم.
وی گفت: باید با اجرای سیاست های تشویقی زمینه استفاده بخش خصوصی از بافت های تاریخی را فراهم آوریم چون تردد نکردن در این اماکن موجب فرسایش و تخریب آنها می شود.
حکیمی پور یادآور شد: وقتی رفت و آمدی در یک بافت تاریخی انجام نشود، این سازه به مرور دچار فرسودگی می شود مضاف بر اینکه نبود عواید اقتصادی برای مالک سبب می شود وی نسبت به تعمیر و نگهداری آن اقدام نکند .
وی خاطر نشان کرد: بنابراین اجرای سیاست های تشویقی برای مالکان بافت های فرسوده و یا بخش خصوص مشتاق الزامی است .
ˈعلیخان قاجار دولوˈ ملقب به ظهیرالدوله از رجال روشنفکر دربار ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه، محمدعلیشاه و احمدشاه قاجار است.
او پسر محمد ناصر خان ظهیرالدوله ، وزیر تشریفات و سردار نامی دوران قاجار بود که در سن 13 سالگی پس از فوت پدر منصب و لقب پدر را از ناصرالدین شاه دریافت کرد.
ظهیر الدوله در سن 16 سالگی با تومان آغا ملقب به فروغ الدوله دختر ناصرالدین شاه قاجار ازدواج کرد و داماد شاه شد.
علیخان ظهیرالدوله در سال 1342 هجری قمری در جمال آباد شمیران درگذشت و در قبرستان عمومی در جوار باغ خود بین تجریش و امام زاده قاسم دفن شد، این آرامستان به دلیل دفن ظهیر الدوله به این نام مشهور شد.
آرامستان ظهیرالدوله آرامستان کوچکی است که در شمال تهران بین امامزاده قاسم و شهر تجریش واقع شده است.
تعدادی از هنرمندان، شاعران و چهره های سرشناس از جمله ملک الشعرای بهار، رشید یاسمی، روح الله خالقی، برادران محجوبی، رهی معیری، ایرج میرزا و فروغ فرخ زاد نیز در این آرامستان دفن شده اند.
از سال های 1340 به بعد دفن اموات در این مجموعه ممنوع شده و تنها با دریافت اجازه نامه خاص و بصورت محدود ممکن بود.
آخرین تدفین در آرامگاه ظهیرالدوله نیز در سال 1359 انجام شده است.
این مکان از جمله آرامستان های تاریخی تهران محسوب می شود و مدیریت آن بر عهده اداره اوقاف و امور خیریه شمیران است.
ساعات بازدید از این گورستان همه روزه بجز پنجشنبه ها و جمعه ها از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر است.
این آرامستان به شماره ثبت 2001 در سال 77 در لیست فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ثبت شده است.
تهرام/7244//1348/ 605
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]