واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مقام مسوول در وزارت بهداشت: برنامه درمان اعتیاد با متادون در زندان های 31 کشور در حال اجرا است تهران - ایرنا - رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به نقل از آخرین گزارش های جهانی، گفت: برنامه درمان نگهدارنده با متادون، اکنون در زندان های 31 کشور در حال اجرا است.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، دکتر «علیرضا نوروزی» در سمپوزیوم یک روزه «اعتیاد و آسیب های روانی» با عنوان «حشیش و بازبینی پروتکل ام ام تی» افزود: همچنین 77 کشور از درمان نگهدارنده با متادون استفاده می کنند که در این راستا تعداد افرادی که وارد این برنامه می شوند، رو به افزایش است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا در سال 2012 میلادی اعلام کرد که دو سوم کشورهای این اتحادیه، دارای برنامه درمان نگهدارنده با متادون به عنوان برنامه اصلی خود هستند، بگونه ای که 67 درصد درمان ها با متادون انجام می شود.
نوروزی همچنین گفت: براساس بررسی های جهانی، درمان نگهدارنده، کاهش مرگ و میر، کاهش مصرف مواد، کاهش مصرف تزریقی، کاهش استفاده از تزریق مشترک و بالقوه، کاهش شیوع ایدز و سایر بیماریهای عفونی، کاهش جرم و جنایت و در نتیجه کاهش انگ(برچسب) اجتماعی و درگیری خانواده ها را بدنبال داشته است.
** پوشش درمان نگهدارنده با متادون در ایران پایین است
وی درمورد وضعیت روند این درمان در ایران گفت: براساس گزارش دریافتی از مراکز سرپایی، طی سال گذشته(1392) فقط پنج درصد افرادی که در برنامه «ام ام تی»( درمان نگهدارنده با متادون)، متادون دریافت کردند از معتادان تزریقی بودند.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت افزود: این موضوع نشان دهنده این مطلب است که پوشش درمان نگهدارنده با متادون یا «ام ام تی» برای متقاضیان درمان، پایین است.
رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت با تشریح اهداف بازبینی پروتکل، بر به روزسازی پروتکل متناسب با شرایط مختلف، متناسب سازی توصیه های بالینی پروتکل با مقتضیات بومی و فراهم نمودن چارچوبی برای ارتقای کیفی برنامه تاکید کرد.
** مهمترین ویژگی های معتاد برای درمان با متادون
وی در پاسخ به سووالات مربوط به بخش بالینی پروتکل گفت: از بین شرایط یا ملاک های ورود به درمان نگهدارنده با متادون، وابستگی به مواد، سن بالای 18 سال و رضایت آگاهانه، مهمترین ملاک ها به شمار می آیند.
نوروزی، احراز هویت را برای شروع درمان، الزامی ندانست و ضمن توضیح درباره ارزیابی استانداردها و میزان مصرف در منزل بر جایگاه روان درمانی به عنوان مداخله روانی، اجتماعی و استاندارد، تاکید کرد.
وی طول دوره درمان را نامحدود عنوان کرد و گفت : اکنون به ازای هر 15 هزار نفر یک مرکز درمانی درمان اعتیاد وجود دارد که با توجه به جمعیت کشور، وجود پنج هزار و یکصد مرکز ضروریست.
رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمورد شرایط توزیع داروی متادون افزود: هنوز بحث هایی وجود دارد و تغییر فرمولاسیون دارو به عنوان یک راهبرد پیشگیری، در دست بررسی است.
اجتمام(1) ** 1776 ** 1071
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]