واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پزشک متخصص درمان دیر هنگام کودک مسموم با شربت متادون به مرگ او منجر می شود زنجان- ایرنا- یک پزشک مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان گفت: آغاز دیرهنگام اقدامات درمانی کودک مسموم با شربت متادون ˈدربازه زمانی بیشتر از دو ساعتˈ بیش از 80 درصد به مرگ کودک منتهی می شود.
مجید داودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: متاسفانه بیش از 50 درصد والدین آگاهی کافی در خصوص انتقال بهنگام فرد مسموم شده با شربت متادون به مراکز درمانی را ندارند که این معضل موجب مشکلات تنفسی و یا حتی مرگ فرد مسموم می شود.
وی یادآور شد: کودکی که به صورت اشتباهی و یا اتفاقی متادون مصرف می کند تا دو ساعت پس از مصرف این ماده به صورت کامل جذب خون می شود و علام متعددی در وی بروز می کند.
داودی، خواب آلودگی، مردمک های میوتیک(اندک سوز)، استفراغ، تنفس سطحی و کند، تشنج و آپنه را از جمله نشانه های مهم مسمومیت با متادون ذکر کرد.
وی تصریح کرد: بسیاری از خانواده ها با علایم مسمومیت با متادون آشنا نیستند و در صورتی که این ماده جذب بدن شده و دیرتر به مرکز درمانی ارجاع داده شود به احتمال بالای 80 درصد به مرگ کودک منجر می شود.
این پزشک درمانگر اعتیاد گفت: نگهداری غیر ایمن این ماده در شیشه های نوشابه، آب، یا ریختن آن در شیشه های شربت استامینوفن، سرماخوردگی و دیفن هیدرامین از شایع ترین اشتباهات صورت گرفته توسط والدین و در نتیجه مسمومیت کودک با این شربت بوده است.
داودی افزود: خانواده های افراد معتاد و فرد آسیب دیده باید در خصوص مسمومیت با ترکیبات اپیوییدی از جمله متادون و راههای مقابله با آن اطلاعات کافی داشته باشند.
این پزشک مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: طی مطالعه توصیفی انجام شده متوسط سن کودکان مسمومیت شده با متادون حداقل چهار ماه و حداکثر 12 سال بوده است که این افراد به صورت تصادفی یا سهل انگاری والدین مسموم شده بودند.
داودی، با اشاره به اینکه برای پیشگیری از مسمومیت متادون تمامی مراکز توزیع کننده متادون موظفند دارو را در ظرفی که قفل کودک داشته باشد قرارداده و به مراجعه کننده تحویل دهند، تصریح کرد: بر چسب های هشدار باید بر روی تمامی ظروف نگهداری و تحویل متادون چسبانده شده باشد.
وی یادآور شد: درمانگر باید توضیحات لازم را به خانواده ها و بیمار در ارتباط با مسمومیت دارویی ارایه کند.
این پزشک درمانگر اعتیاد، خاطرنشان کرد: خانواده ها از ریختن متادون در شیشه های آب، نوشابه و داروهای مختلف دیگر اجتناب کنند و در صورت مشاهده علایم مسمومیت در کوتاه ترین زمان ممکن فرد مسموم را به مراکز درمانی معتبر انتقال دهند.
/ 1495/596/7320
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]