واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۴۳ق.ظ)
کرمانشاه، نامساعدترين محيط کسب و کار کشور مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان فارس از آخرين ارزيابي ۳۱۵ تشکل اقتصادي سراسر کشور از مولفههاي محيط کسب و کار خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، سهراب مختاري در کارگروه اشتغال استان فارس با محوريت پايش فضاي کسب و کار در کشور اشاره و اظهار کرد: مولفههاي محيط کسب و کار عواملي هستند که بر اداره و عملکرد بنگاهها در جامعه مورد مطالعه اثر ميگذارند، اما تقريبا خارج از کنترل مديران بنگاهها هستند.
مختاري با بيان اينکه در گزارشات جهاني سال ۲۰۱۴، ايران با هفت پله تنزل نسبت به سال ۲۰۱۳ از ميان ۱۸۹ کشور رتبه ۱۵۲ را به خود اختصاص داده است، افزود: سنگاپور، هنگ کنگ، نيوزيلند، آمريکا، دانمارک، مالزي، کره جنوبي، گرجستان، نروژ و انگليس در رتبههاي اول تا دهم سهولت انجام کار قرار گرفتهاند.
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان فارس با اشاره به شاخصهاي سهولت کسب و کار، گفت: ارزيابي سهولت کسب و کار بر اساس شاخصهاي شروع کسب کار، کسب مجوزهاي ساخت و ساز، دسترسي به انرژي الکتريکي، ثبت مالکيت، دريافت اعتبار، حمايت از سرمايهگذاران، پرداخت ماليات، تجارت خارجي، اجراي قراردادها و حل و فصل ورشکستگي صورت ميگيرد.
مختاري به آخرين ارزيابي ۳۱۵ تشکل اقتصادي سراسر کشور از مولفههاي محيط کسب و کار در ايران اشاره و اظهار کرد: طبق اين ارزيابي استان فارس داراي رتبه هفتم در بين استانهاي کشور است.
وي با بيان اينکه استانهاي البرز، کرمانشاه و قم به ترتيب نامساعدترين محيط کسب و کار را داشتهاند، خاطرنشان کرد: استانهاي گيلان، اردبيل و ايلام در زمره بهترين استانها از لحاظ محيط کسب و کار قرار گرفتهاند.
مختاري با بيان اينکه فارس پس از استانهاي گيلان، اردبيل، ايلام، همدان، هرمزگان و زنجان در رديف هفتم قرار گرفته است، اظهار کرد: استانهاي تهران، اصفهان، خراسان رضوي، خوزستان و آذربايجان شرقي با وجود اينکه به لحاظ فعاليتهاي اقتصادي از استان فارس جلوترند، اما در ارزيابي فضاي کسب و کار از استان فارس عقبتر هستند.
مختاري به مؤلفههاي کسب و کار در ارزيابي تشکلهاي اقتصاد اشاره و بيثباتي در قيمت مواد اوليه، وجود مفاسد اقتصادي، نرخ بالاي بيمه اجباري نيروي انساني، ضعف دادسراها در رسيدگي مؤثر به شکايات و اجبار طرفهاي قرارداد به انجام تعهدات، اعمال تحريمهاي بين المللي عليه کشورمان، ضعف زيرساختهاي تأمين برق و زيرساختهاي حمل و نقل را از جمله اين مؤلفهها معرفي کرد.
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي فارس به وضعيت اشتغال استان نيز اشاره و اظهار کرد: سند توسعه اشتغال فارس بهدليل وابستگي به تزريق بودجه روي زمين مانده است و بايد بر اساس مزيتهاي نسبي و آمايش سرزميني مورد توجه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]