واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
انتقاد جدید پتروشیمیها از تاخیرهای پارسجنوبی/ اتیلن غرب بدون خوراک ماند
معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به راهاندازی چند طرح جدید پتروشیمی در مسیر خط لوله اتیلن غرب، اعلام کرد: راه اندازی طرحهای اتیلن غرب در گرو تسریع در راهاندازی فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش خوراک اتان پتروشیمیها است.
به گزارش خبرنگار مهر، تاخیر در راهاندازی فازهای جدید پارس جنوبی به ویژه چهار فاز 15 تا 18 این میدان مشترک صدای انتقاد مسئولان شرکت ملی پتروشیمی را درآورده است.
بر این اساس پس از افتتاح واحد پلی اتیلن پتروشیمی ایلام در اردیبهشت ماه سالجاری توسط رئیس جمهور در حالی هنوز واحد تامین کنننده خوراک این واحد پتروشیمی راه اندازی نشده است، مسئولان پتروشیمی نسبت به خالی ماندن ظرفیت تولید در پتروشیمیهای مسیر خط لوله اتیلن غرب هشدار داده اند.
محمد حسن پیوندی با اشاره به اینکه خط لوله اتیلن غرب به منظور توسعه غرب کشور در دولت هشتم مصوب شد، گفت: پیش از این پتروشیمی کرمانشاه در مسیر خط لوله اتیلن غرب راه اندازی شده است.
معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه تا چند ماه آینده پتروشیمی لرستان هم وارد سرویس خواهد شد، تصریح کرد: علاوه بر این پتروشیمی مهاباد هم تا پایان سال (از نظر اجرای واحد) تکمیل می شود.
به گفته مدیر برنامهریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بنابراین برای فعالیت همزمان این سه واحد ما نیاز به حدود یک میلیون تن اتیلن داریم که این موضوع مبین لزوم تولید کامل واحد اول پتروشیمی کاویان با ظرفیت یک میلون تن است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه لازمه تحقق این امر را تامین اتان لازم برای تولید این حجم اتیلن توسط فازهای گازی پارس جنوبی است، اظهار داشت: باید هماهنگی کامل در مدیریت کل کار از تولید اتان در بالادستی، تبدل آن به اتیلن در پتروشیمی کاویان و انتقال آن در خط لوله اتیلن غرب وجود داشته باشد تا همه واحدها بتوانند با ظرفیت مناسبی به تولید بپردازند.
عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم خرداد ماه سالجاری در یک گردهمایی گفته بود: حدود 20 میلیون تن ظرفیت بدون استفاده در صنعت پتروشیمی وجود دارد.
به گزارش مهر، خوراک پتروشیمیهای مسیر خط لوله اتیلن غرب در فاز اول از طریق پتروشیمی کاویان (الفین 11) به ظرفیت 2 میلیون و 180 هزار تن و پتروشیمی مروارید با تولید یک میلیون و 50 هزار تن اتیلن در سال تامین شود.
پیش بینی میشود با بهره برداری نهایی از خط لوله اتیلن غرب و ساخت 11 مجتمع پتروشیمی در مسیر این خط لوله در مجموع بیش از سه میلیون و 500 تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمیایی ایران افزوده شود.
از سوی دیگر، با تاخیر در راهاندازی فازهای جدید پارس جنوبی و عدم امکان بهرهبرداری از فاز دوم پتروشیمی کاویان به عنوان تنها واحد جدید تامین کننده اتیلن، فاز دوم خط لوله بدون اتیلن غرب آماده افتتاح میشود.
در حال حاضر مهمترین مشکل و چالش پیش روی راه اندازی فاز اول و دوم خط لوله اتیلن غرب، کمبود خوراک اتیلن است به طوری که به دلیل تاخیر در راه اندازی و آغاز تولیدزودهنگام گاز در فازهای جدید پارس جنوبی امکان تولید اتیلن در فاز دوم پتروشیمی کاویان فراهم نیست.
به استثنای این پتروشیمی، در شرایط فعلی هیچ یک از طرحهای افزایش تولید اتیلن همچون پتروشیمی گچساران، ایلام، بوشهر و فیروزآباد دست کم دو تا سه سال آینده آماده تولید و بهرهبرداری نهایی نخواهند شد.
از این رو همزمان با راه اندازی فاز دوم خط لوله اتیلن غرب و بهرهبرداری از واحدهای جدید پلی اتیلنی عملا خوراک اتیلن کافی برای انتقال از مسیر خط لوله و انتقال آن به مجتمعهای جدید پتروشیمی در غرب کشور وجود ندارد.
۱۳۹۳/۴/۲۸ - ۱۲:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]