واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون استانداری فارس:شرایط خشکسالی در این استان حاد و شکننده است شیراز - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت:تداوم خشکسالی در این استان ، فارس را به شرایطی سخت و شکننده در تامین منابع آب رسانده و این وضعیت حادتر از سایر استان هاست.
خلیل رضاییان ، روز چهارشنبه در میزگرد خبری ایرنا که با موضوع ˈخشکسالی ، بررسی فرصت ها و تحلیل تهدید هاˈ برگزار شد، افزود:تداوم راهکارهای کنونی و پیشین شرایط را برای استان فارس وخیم تر و دشوار تر می کند و چاره جز این نیست که در برنامه ریزی های مدیریت مصرف و مدیریت تامین آب تجدید نظر کنیم ،
وی بیان داشت:همه کشورها در شرایط خشکسالی بر روی استفاده از 60 درصد منابع آب برنامه ریزی می کنند درحالی که این نسبت در کشور ما 80 درصد است و برنامه ریزی بر روی 80 درصد از منابع آب در شرایط حاد خشکسالی ، زنگ خطری برای اقتصاد و معیشت مردم است .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به این که استفاده از منابع آب زیر زمینی در برخی مناطق به آب های فسیلی رسیده است گفت:این آب ها از ژرفای 500 متری زمین بیرون کشیده و صرف تولید محصولاتی می شود که متاسفانه ارزش افزوده چندانی در اقتصاد ما ندارد.
رضاییان ادامه داد:این درست است که اقتصاد استان فارس متکی به حوزه کشاورزی است و ما نمی توانیم مردم را از تولیدات کشاورزی محروم کنیم ، اما لازم است با برنامه ریزی و ایجاد مشاغل صنعتی مرتبط و ایجاد صنایعی که بتواند معیشت روستاییان و کشاورزان را تامین کند، فشار را از روی استفاده بی رویه از منابع آب برداریم.
وی گفت: کشاورز با زمین و سرمایه اندکی که دراختیار دارد هم نمی تواند معجزه کند ، نباید از کشاورزان انتظار داشته باشیم که خودخواسته بتوانند برنامه ریزی کنند و روش های تولید محصولات را اصلاح کنند باید در این زمینه با ترویج و حمایت هایی که می شود به نقطه تولید مطلوب کشاورزی با مصرف بهنیه آب نزدیک شویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به مشکلات تامین آب آشامیدنی در شهرها و روستاها اظهار کرد:متاسفانه در زمینه استفاده اصولی از این آب ، فرهنگ سازی مناسب صورت نگرفته است .
وی افزود:در بسیاری از مناطق آب از فاصله 200 یا 300 کیلومتری منتقل می شود اما 30 درصد از این آب در شبکه های شهری و بیش از 50 درصد در شبکه های روستایی ، هدر می رود.
رضاییان ادامه داد:آب بهای موجود نتوانسته مکانیسمی برا ی کنترل مصرف بهینه آب باشد در حالی که مکانیسم قیمت آب باید به گونه ای باشد که کسی نتواند از آب به عنوان جارو و برای شستن خودرو و مصارف غیر آشامیدن استفاده کند.
این مقام مسوول اظهار کرد:نظام تخصیص آب ، راهکاری برای ایجاد هم افزایی بیشتر بین دستگاه های اجرایی متولی تولید و مصرف آب است .
رضاییان افزود:اگر بندهای این نظام تخصیص به خوبی اجرا شود اولویت های مصرف آب در بخش آشامیدن ، صنعت ، کشاورزی ، محیط زیست و سایر بخش ها مشخص می شود.
وی گفت:عمل نکردن به اولویت های نظام تخصیص آب می تواند همین مشکل را به وجود بیاورد که مثلا خشک شدن بختگان را به گردن فلان شرکت یا سازمان بیاندازیم یا تصور کنیم که اختصاص مقدار اندکی حقابه می تواند معضل بختگان را حل کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس همچنین به سد سازی ها در استان فارس اشاره کرد و بیان داشت:نباید همه تقصیر خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها را به گردن سدسازی بیاندازیم .
رضاییان ادامه داد : ممکن است سد سازی هم در این زمینه سهمی داشته باشد اما باید این سهم را منصفانه در کنار مولفه های دخیل دیگر دید و تفسیر کرد ضمن این که در سد سازی ها باید سهم آب دریاچه ها و تالاب ها دیده شود.
در این میزگرد مدیران شرکت آب منطقه ای فارس ، شرکت آب و فاضلاب استان فارس ، شرکت آب و فاضلاب روستایی فارس ، سازمان جهاد کشاورزی فارس دیدگاه های کارشناسی خود را مطرح کردند.ک/2
677 / 667 /679
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]