تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837483557




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه‌های کنترل خشم کدام است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: راه‌های کنترل خشم کدام است؟
کد خبر: ۴۱۶۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۴ - 16 July 2014


یک روانشناس گفت: خشم هیجانی است که می‌تواند نتیجه برداشت ذهنی ما از موقعیت‌های گوناگون باشد. در این میان نسبی‌گرایی و پذیرفتن اینکه انسان ها تحت تأثیر هیجانات و مشکلات خود رفتار می‌کنند، ما را آرام می‌کند.

به گزارش فارس، حجت‌‌اله فراهانی با اشاره به چند عاملی بودن خشم اظهار داشت: عوامل زیستی مانند ترشح هورمون تستوسترون در مردان زمینه‌ساز خشم می‌شود. همچنین گرمی هوا به دلیل افزایش یونهای مثبت آن می‌تواند احتمال خشم را بیشتر کند. ترافیک نیز دیگر عامل بروز هیجان خشم است.

وی افزود: از بُعد روانشناختی خشم نوعی واکنش هیجانی است و اشتباه است که فکر کنیم هیجان‌ها از افکار جدا هستند حتماً قبل از هیجان فکری وجود داشته است. برخی معتقدند هیجان بر فکر مقدم است و برخی می‌گویند فکر است که قبل از هیجان می‌آید یعنی قبل از اینکه خشمگین شویم درباره آن فکر کرده‌ایم از طرفی ممکن است همزمان با هیجان منفی افکار منفی هم به ذهن خطور کند.

این روانشناس ادامه داد: نباید فراموش کرد که فکر مهم است و برای تعریف هیجان خشم باید فکرها بررسی شوند، گاهی افراد در موقعیت، برداشتی غلط از سوی ناظر دارند و متعاقب آن واکنش هیجانی نشان می‌دهند مثلاً ممکن است کسی فکر کند مورد تحقیر قرار گرفته است و خشم او جاری شود در حالی که ممکن است فرد مقابل قصد تحقیر او را نداشته است.

این‌متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: ما با برداشتهایمان زندگی می‌کنیم نه واقعیت‌های عینی، خشم هم از این واقعیت مستثنی نیست همچنین زمینه خانوادگی، شخصیت، شرایط و مشکلات مختلف می‌تواند آستانه تحمل فرد را پایین بیاورد، از طرفی آستانه تحریک نیز پایین می‌آید و فرد با کوچکترین محرک تحریک می‌شود.

وی ادامه داد: بهترین روش برای کنترل خشم در روابط بین فردی رسیدن به نقطه کلیدی نسبی‌گرایی است، اگر افراد را با ایده‌آل‌های خودمان مقایسه کنیم زودتر خشمگین می‌شویم. در حالی که اگر به آنها به طور نسبی نگاه کنیم و در بروز رفتارها و هیجان‌های آنها عوامل فرهنگی، ژنتیکی و شرایط آنها را در نظر بگیریم می‌توانیم بر خشم خود فائق آئیم.

این روانشناس تأکید کرد: نباید آدم‌ها را با خط‌کش ایده‌آل خود قضاوت کنیم، انسانها موجوداتی هستند که تابع افکار و هیجانات خود هستند، باید توانایی و ضعف دیگران را بپذیریم و قبول کنیم اطرافیان ما انسان هستند و اشتباه می‌کنند.

وی با بیان راهکارهایی مانند آب‌خوردن، تفکر و تغییر مکان موقع عصبانیت گفت: همه این راهکارها مفید و سازنده هستند، اما در نهایت جایگزینی این تفکر که باید به دیگران فرصت اشتباه دهیم و زود درباره رفتارهای آنها قضاوت نکنیم بهترین راهکار است، ممکن است راننده‌ای با ما برخورد ناشایستی داشته باشد، اگر او را با یک راننده ایده‌آل مقایسه کنیم از رفتار او عصبانی می‌شویم اما اگر رفتار او را به مشکلات و شرایطی که دارد نسبت دهیم چه بسا قصد کمک کردن به او را نیز پیدا کنیم، در چنین شرایطی بهتر است به جای درگیری لفظی فضا را آرام کنیم.

فراهانی تأکید کرد: گاهی یک دعوای ساده به خشم و قتل منجر می‌شود، کنترل خشم را می‌توان با تمرین ایجاد کرد حتی دادن نوبت خود به کسانی که عجله دارند می‌توانند آستانه تحمل ما را بالا ببرند البته منظور این نیست که حق خود را نشناسیم و قواعد را نپذیریم اما می‌توان با تغییرات جزئی در رفتار آرامش را برای خود و دیگران ایجاد کنیم، لازم است بدانیم ظرفی شکسته می‌شود اول دست ما را زخمی می‌کند، با بروز خشم اول به خودمان آسیب‌می‌رسانیم تا دیگران.

وی افزود: تحقیقات نشان داده است وقتی در ذهن خود با دیگران درگیر می‌شویم بیشتر از زمانی که خشم را برون‌ریزی می‌کنیم، به خود آسیب می‌زنیم چرا که نوعی از خشم «نشخوارگری ذهنی» است یعنی با موضوعی که خشم‌آلود است مدام درگیری ذهنی پیدا کنیم و آسیب این به مراتب بدتر از پرخاشگری است.

این متخصص حوزه بهداشت روان خاطر نشان کرد:خشم بیشتر، ابراز خود کمتر را همراه دارد و ابراز خود کمتر دوباره خشم بیشتر را در پی خواهد داشت بنابراین فرد، خود را در چرخه معیوب قرار می‌دهد. زخم معده، سردرد و فرسایش ذهنی نتیجه این موضوع است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن