محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845592757
زلزله سیاسی جدید خاورمیانه
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زلزله سیاسی جدید خاورمیانه
محسن رضایی
کد خبر: ۴۱۶۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵ - 16 July 2014
یادداشت خود را با ذکر یک خاطره از دوران دفاع مقدس آغاز میکنم. بیست و پنج سال از پایان جنگ ایران و عراق میگذرد. در این مدت، حوادث مهمی برای ملت ایران اتفاق افتاده که پیش از وقوع، پیشبینی شده بود. مسائل اقتصادی و تحریمهای غرب علیه ایران، حوادث و فتنههای داخلی و ایران هراسی و رودرروسازی اعراب با ایران یا اختلاف سنی وشیعه در منطقه، نمونههایی هستند که قبلا پیش بینی شده بود.
شهید حسن باقری در زمستان ۱۳۶۰در خاطرات روزانه خود نقل میکند که برادر محسن در جلسه فرماندهان تیپها به تحلیل روابط ایران و آمریکا پرداخت و گفت، آمریکا از مسأله بنیصدر و منافقین و کردستان به نتیجه نرسید، از جنگ هم به نتیجه نمیرسد، ولی بعدا به چند کار دست خواهد زد؛ یکی اینکه ایران را به انزوای سیاسی میکشاند و با محاصره شدید اقتصادی روبهرو میسازد. دوم اتحاد کشورهای عربی است، با این تفاوت که دیگر اسرائیل، دشمن اعراب نیست، بلکه ایران، دشمن اعراب است و تعویض اسرائیل با ایران. از سوی دیگر، بلواهای سیاسی هم در کشور به وجود میآورند. قدرتها و دولتها توان جمع کردن هر مقدار نیروی نظامی را ندارند و لازم است، تسلط حزبی و سیاسی روی نیرو داشته باشند. (پینوشت سردبیر: تصاویر دست خط شهیدباقری در پایان متن).
در این مدت، تلاش امریکا و غرب برای انزوای سیاسی ایران و به ویژه محاصره شدید اقتصادی، که همان تحریمهای شدید سالهای اخیر بوده، کاملا آشکار است. بلواسازیهای سیاسی در سالهای ۷۸ و ۸۸ در تهران، نمونه عینی این مدعاست و آخرین تلاش غرب، درگیر ساختن اعراب با ایران که از سوریه شروع شده و امروز در عراق در حال اوجگیری است و در آینده میتواند تشدید شود. به نظر میرسد، این حوادث، حداقل ده سال طول خواهد کشید و شاید در پی آن باشند که این حوادث را به ایران نیز بکشانند که در این صورت انشاءالله با آمادگی و توانایی فرزندان انقلاب سرکوب خواهند شد.
محاصره اقتصادی
بیگمان اگر توسط دولتمردان و مجریان سیاستهای اقتصادی نظام، عملیاتی، اجرایی و پیاده شده بود یا تحریم، صورت نمیپذیرفت و یا اگر تحریمی صورت میگرفت، هیچ اثری بر زندگی مردم نمیگذاشت. امروز هم اگر دولتمردان اقتصاد مقاومتی را بتوانند اجرایی و عملیاتی کنند از فشارهای بینالمللی با سرعت خوبی خارج میشویم. در غیر این صورت همان مسیر اشتباه گذشته را ادامه خواهند داد. مذاکرات سیاسی اگر هم موفق شود، تنها رفع یکی از موانع است، ولی تحرک اقتصادی و رونق و پیشرفت کشور، برنامه ریزی و رفع خود تحریمیهای داخلی موانعی است که باید هر چه زودتر برطرف شود، وگرنه دوباره ایران را تحریم خواهند کرد.
زلزله بزرگ خاورمیانه
همواره با بر هم خوردن توازن قدرتهای بینالمللی، یک زلزله بزرگ شروع میشود. فروپاشی شوروی زلزله بزرگی را به دنبال خود داشت. چندین حادثه بزرگ در اثر آن در اروپا و خاورمیانه و خلیج فارس شکل گرفت. حمله عراق به کویت و حوادث بالکان در اروپا و پس از آن حمله امریکا به افغانستان و عراق، ناشی از همان زلزله فروپاشی شوروی بود. چند سالی است که گسلهای بینالمللی دوباره فعال شده و زلزله جدیدی شروع شده است. هرچند برخی آن را به ناتوانی و یا بیعرضگی آقای اوباما نسبت میدهند، مسأله فراتر از ضعف مدیریت آقای اوباماست.
آمریکا در شکستهای سریالی خود در عراق، افغانستان، لبنان وسوریه، نوعی ضعف بیسابقه از خود نشان داد. عدم حمله آمریکا به سوریه (با وجود آنکه تا لحظه شلیک هم پیش رفته بود)، حاکی از همین وضعیت رو به ضعف است. مشغول شدن غرب و امریکا در حادثه اکراین و شروع جنگ سرد جدید بین روسیه و آمریکا، موجب بهم خوردن بیشتر موازنه قدرت آمریکا در خاورمیانه شده، در نتیجه یک خلأ قدرت در اروپا و خاورمیانه پیش آمده است. این خلأ قدرت در حال تبدیل شدن به یک زلزله سیاسی بزرگ در منطقه است. بیداری اسلامی و شکست آن در مصر و حمله به سوریه و پدیده تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق و حمله اسرائیل به غزه شروع این زلزله سیاسی است. این چنین وضعیتی فرصت مناسبی را برای فرصتطلبی اسرائیل و برخی کشورهای منطقه پدید آورده است که آنها در مقابل پر کردن خلأ قدرت غرب در منطقه خاورمیانه و یا به تعبیری رفوکردن شلوار ارباب، سوءاستفادههای خود را هم داشته باشند و این خود خبر از آن میدهد که در سالهای آینده حوادث دیگری در منطقه ما رخ خواهد داد.
اظهارات اوباما و نتانیاهو در این خصوص قابل توجه است: اوباما چندی پیش درباره اوضاع عراق گفت: این یک چالش جهانی است و چالشی است که ایالات متحده باید به آن بپردازد؛ اما ما نخواهیم توانست به تنهایی به آن بپردازیم. او گفت: ما باید راهبردی متمرکزتر و هدفمندتر داشته باشیم و نیروهای نظامی و انتظامی منطقه را آموزش دهیم تا کارشان را به خوبی انجام دهند.
نتانیاهو اظهار داشت: «آنچه امروز در خاورمیانه در عراق و سوریه شاهد آن هستید، دشمنی شدید میان شیعیان افراطی ـ که در این مورد از سوی ایران هدایت میشوند ـ و سنیهای تندروست که رهبری آنها را القاعده، داعش و دیگران بر عهده دارند. هر دو را تضعیف کنید»... و دوم آنکه به ایران اجازه ندهید آن گونه که بر لبنان و سوریه مسلط شد، بر عراق مسلط شود».
جالب اینکه روزنامه «جروزالم پست»، پیشنهاد نتانیاهو به آمریکاییها را «استفاده از داعش برای ضربه زدن به ایران» دانسته است. در اظهارنظرهای رئیس جمهور آمریکا و نتانیاهو، ضعیف شدن امریکا در منطقه و سوءاستفاده اسرائیل کاملا آشکار است.
به نظر میرسد روبهرو کردن اعراب با ایران و یا جنگ شیعه و سنی، فتنهای بزرگ است که با برنامه ریزی مشترک اسرائیل و برخی کشورهای منطقه و آمریکا در اثر همین خلأ قدرت، شروع شده است. آنان به طراحی یک فتنه جدید که نام آن را «فرار به جلو» میگذارم، دست زدهاند. این فتنه از مصر گرفته تا فلسطین و لبنان و سوریه و عراق و تا افغانستان و بحرین و یمن ادامه دارد. هدف اصلی طراحان این برنامه، عقب انداختن جریان دموکراسی و تشکیل دولتهای مستقل و همچنین بحران سازی علیه جمهوری اسلامی با استفاده از ضعیف شدن آمریکا و هژمونی کاخ سفید در منطقه است.
فرصت طلبی اسرائیل و برخی از کشورهای منطقه
سرنگونی مرسی و نادیده گرفتن انتخابات فلسطین و دولت حماس و محاصره غزه و حمله به دولت قانونی نوری مالکی و دخالت در انتخابات افغانستان، همه تکههای پازلی هستند که در حال تکمیل و از یک چهارچوب راهبردی حکایت میکند.
وظیفه عمده آنان تشکیل دو جبهه هماهنگ در منطقه است؛
۱ ـ جبهه سنی، شیعه ویا اعراب، ایران
۲ ـ جبهه اسرائیل با فلسطین
کاملا پیداست که جبهه اول به عنوان پشتیبانی از جبهه دوم تشکیل میشود. اسرائیل برای موفقیت خود در سرکوب فلسطینیها، باید ایران و اعراب را به تقابل با یکدیگر بکشاند. البته این نخستین بار نیست. حمله عراق به ایران با شعار قادسیه و حمایت کشورهای عربی از صدام در همین رابطه بوده است. امروزه بهترین راه را استفاده از تعصبات و احساسات غلط تکفیریها و تشدید آن علیه ایران و شیعه یافتهاند. شعار دولت اموی علیه دولت صفویه تکرار همان نقشه با ادبیات جدید است.
نتایج زلزله
این نقشه اگر هیچ دستاورد دیگری نداشته باشد، دستکم به مدت ده سال، اسرائیل را در امان نگاه میدارد، جهان اسلام را با تفرقه شدید مواجه میسازد و امنیت ایران را تهدید خواهد کرد. در پی این حادثه بزرگ و جدید که در حال وقوع است، فرصتها و تهدیدات قابل توجهی برای کشور، ملت و نظام جمهوری اسلامی وجود دارد. اقتصاد و فرهنگ همچنان مهم است، ولی تغییر نقشه ژئوپلتیک منطقه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
برخی از روی بیاطلاعی میگویند حوادث سوریه وعراق به ما چه ارتباطی دارد؟ در حالی که این حوادث، پیش مقدمه فشارهای بعدی به ایران است. از همه دلسوزان به نظام و حتی ایران، انتظار میرود مسائل جاری منطقه را جدی بگیرند. به نظر میرسد این وظیفه نخبگان کشور است که با آگاهی بخشی به جامعه، آمادگیهای لازم را فراهم سازند. اگر مسائل اقتصادی، از بیست سال پیش جدی تلقی میشد و افراد توانمند و کارشناس در مدیریت کشور، نقش آفرین بودند، نباید مشکلات اقتصادی به وجود میآمد. اگر امروز هم برنامه تغییر ژئوپلتیک منطقه جدی گرفته نشود، دامنهٔ آن وارد ایران میشود. ما به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید قویتر شویم. در آن صورت است که امنیت و منافع ملی ایران در داخل و خارج کشور پایدار خواهد شد و از فرصتهای این حوادث که بیشتر از تهدیدات آن برای ملت ماست بهرهمند خواهیم شد.
بنابراین ما هم با یک فرصت بزرگ و هم با یک خطر بزرگ، مواجه هستیم. اینکه حاصل چه خواهد بود، به نوع برخورد و عمل ما بستگی دارد. تاکنون کشور ما از این هنر و مهارت برخوردار بوده که تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است. در این حادثه مهم هم لازم است همه نخبگان و آحاد مردم دست همکاری به یکدیگر دهند و این فتنهای که جهان اسلام را به سوی پرتگاه میبرد، خنثی سازند. وحدت برادران شیعه و سنی و تمرکز روی نقاط وحدت خویش، یکی از مهمترین روشهای باطل کردن این فتنه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
نهاوندیان: نباید به پروژهها دید کمیته امدادی داشت/ باید از فضای جدید سیاسی بهترین استفاده شود
نهاوندیان نباید به پروژهها دید کمیته امدادی داشت باید از فضای جدید سیاسی بهترین استفاده شود رئیس نهاد ریاستجمهوری گفت صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد مالی و اقتصادی بهتر است صرفاً به حمایت از طرحهایی بپردازد که حتماً در حین اینکه دانشبنیان هستند اقتصادی نیز باشندرئیس جدید اداره عقیدتی سیاسی بنیاد تعاون وزارت دفاع منصوب شد
رئیس جدید اداره عقیدتی سیاسی بنیاد تعاون وزارت دفاع منصوب شد حجتالاسلام محمودرضا بهرامی به عنوان رئیس اداره عقیدتی سیاسی بنیاد تعاون وزارت دفاع منصوب شد به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم مراسم تودیع و معارفه ریاست اداره عقیدتی سیاسی بنیاد تعاون وزارت دفاع با حضور رئیسبررسی دیدگاه های موافقان و مخالفان طرح تحول دروس علوم سیاسی در شماره جدید پنجره
دین و اندیشه بررسی دیدگاه های موافقان و مخالفان طرح تحول دروس علوم سیاسی در شماره جدید پنجره ماحصل کارگروه تحول و ارتقای علوم سیاسی تغيير در سرفصلها تجميع رشتهها و تغيير منابع درسي بود که با مخالفت عدهاي از اساتيد روبهرو شد در پرونده گروه اندیشه مجله پنجره در گفتوگو با بردر میزگردی درباره داعش عنوان شد: در خاورمیانه هیچ گروه سیاسی مستقلی وجود ندارد/بزرگترین اشتباه بلند مدت آمریکا
در میزگردی درباره داعش عنوان شد در خاورمیانه هیچ گروه سیاسی مستقلی وجود ندارد بزرگترین اشتباه بلند مدت آمریکا سکوت در برابر تلاش سعودیها برای ترویج افراطگرایی در عراق بوددر پی تحرکات اخیر گروهک تروریستی داعش در سوریه و به دنبال آن در عراق ۲ تن از اساتید دانشگاه با حضور در خبرگزبا حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس فرماندار جدید جهرم معرفی شد
با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار فارسفرماندار جدید جهرم معرفی شدبا حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس حجتالله رضایی به عنوان فرماندار جدید جهرم معرفی و از فرماندار پیشین این شهرستان تقدیر شد به گزارش خبرگزاری فارس از جهرم معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس عصر امروز در آاستقلال اقلیم کردستان می تواند جغرافیای سیاسی خاورمیانه را تغییر دهد
وضعیت اقلیم کردستان عراق در گفت و گو با یک تحلیل گر مسائل کردی 1 استقلال اقلیم کردستان می تواند جغرافیای سیاسی خاورمیانه را تغییر دهد تهران-ایرنا- تصرف منطقه کرکوک توسط کردها یک حرکت جاه طلبانه و بسیار بزرگ تلقی شده است که می تواند جغرافیای سیاسی منطقه را دچار تغییراتی کند و تارئیس جدید اداره عقیدتی سیاسی دانشگاه مالک اشتر منصوب شد
سهشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۶ طی حکمی از سوی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع حجتالاسلام والمسلمین احمد امید به عنوان رئیس اداره عقیدتی سیاسی دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع منصوب شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مراسم تودیع و معارفه ریاست ادرئیس جدید دانشگاه آزاد یاسوج: عملکرد دانشگاه آزاد سیاسی نخواهد بود/دانشگاه باید با انگیزه و با نشاط باشد
رئیس جدید دانشگاه آزاد یاسوج عملکرد دانشگاه آزاد سیاسی نخواهد بود دانشگاه باید با انگیزه و با نشاط باشدرئیس جدید دانشگاه آزاد یاسوج گفت عملکرد دانشگاه آزاد سیاسی نخواهد بود و از توان همه افرادی که در چارچوب قوانین و مصوبات دانشگاه حرکت میکنند استفاده خواهم کرد به گزارش خبرگزارامیری: خبر جدیدی از داناییفر ندارم/ درباره معاون سیاسی از وزیر کشور سوال کنید
امیری خبر جدیدی از داناییفر ندارم درباره معاون سیاسی از وزیر کشور سوال کنید سخنگوی وزارت کشور پیرامون انتخاب معاون سیاسی وزارت کشور گفت معاون امنیتی و انتظامی معارفه شده ولی در مورد معاون سیاسی از آقای وزیر بپرسید به گزارش نامه نیوز حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور امروز درجدیدترین تحولات عراق؛ گروههای سیاسی به حل اختلافات نزدیک شدند؟
جدیدترین تحولات عراق گروههای سیاسی به حل اختلافات نزدیک شدند توافق اولیه درباره انتخاب رئیس جدیدی پارلمان عراق و معاونانش منجر به ایجاد روزنه امیدی برای حل بن بست سیاسی در عراق شده است و میتوان امیدوار بود که طرفهای سیاسی درباره انتخاب نخست وزیر و رئیس جمهور هم به توافق برسندجنگ نرم، استراتژی غرب در تحقق طرح خاورمیانه جدید
جنگ نرم استراتژی غرب در تحقق طرح خاورمیانه جدید شکست آخرین نوع از این طرح ها یعنی همان طرح خاورمیانه ی جدید با توسل به زور در جنگ 2006 حامیان و بانیان این طرح را به تلاش برای جنگ نرم از طریق نفوذ در فرهنگ ملت ها و تغییر ساختار آگاهی جمعی در جوامع هدف واداشت به گزارش سرانتصاب معاونان جدید و مشاور عالی رییس پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۱ رییس پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله طی احکامی جداگانه قائم مقام و معاونان جدید آموزش و تحصیلات تکمیلی و پژوهش و فناوری پژوهشگاه و مشاور عالی خود را منصوب کرد به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا با حکم دکتر محمد کاظم جعفری رییس پژوهشگاعدم حمایت سوریه از حماس/ خاورمیانه جدید به برکت مقاومت اسلامی ناکام ماند
سفیر سوریه مطرح کرد عدم حمایت سوریه از حماس خاورمیانه جدید به برکت مقاومت اسلامی ناکام ماند خبرگزاری رسا ـ سفیر سوریه در ایران در خصوص حمایت این دولت از جنبش حماس گفت اگر حماس رفتار خود را تغییر ندهد و اعتبار از دست رفته خود در بین مردم را به دست نیاورد سوریه از آن حمایت نخواکارشناس سیاسی و اسلامی آسیای مرکزی در گفتوگو با فارس: تغییر نقشه خاورمیانه مهمترین سناریوی داعش در منطقه است
کارشناس سیاسی و اسلامی آسیای مرکزی در گفتوگو با فارس تغییر نقشه خاورمیانه مهمترین سناریوی داعش در منطقه استیک کارشناس مسائل سیاسی و اسلامی آسیای مرکزی گفت ادعای داعش برای رهبری مناطق جهان به معنای تحقق پروژهای است که در آن برخی طرفها و به طور خاص کشورهای غربی دست دارند قاداز تکذیب شایعه کاندیداتوری مجلس تا سیاست جدید مبارزه با قاچاق سوخت
در نشست خبری استاندار هرمزگان مطرح شد از تکذیب شایعه کاندیداتوری مجلس تا سیاست جدید مبارزه با قاچاق سوخت بندرعباس-ایرنا- هرچند مبارزه با قاچاق کالا و سوخت به عنوان محور نشست خبری استاندار هرمزگان اعلام شده بود اما پرسش های گوناگون خبرنگاران موجب شد تا استاندار هرمزگان به سوالات ودانلود آهنگ جدید فرزداد فرزین با نام جنون Farzad Farzin Jonoon
آهنگ جدید فرزاد فرزین با نام جنون را آماده کرده ایم که برای تیم ملی خوانده است فرزاد فرزین زاده ۳ تیر ۱۳۶۰ خواننده ایرانی است او بهجز خوانندگی در آلبومهایش ترانهسرایی و تنظیمکنندگی هم کردهاست او کار موسیقی را بهصورت رسمی از سال ۱۳۷۷ آغازتنگتر شدن حقله لبنیات در سبدی مصرفی خانوار اعلام قیمت جدید لبنیات در آذربایجان شرقی/شیر پاکتی 200 تومان گرا
تنگتر شدن حقله لبنیات در سبدی مصرفی خانواراعلام قیمت جدید لبنیات در آذربایجان شرقی شیر پاکتی 200 تومان گران شدقیمت لبنیات همزمان با سراسر کشور در آذربایجانشرقی افزایش یافت به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز امروز هموطنان آذربایجانی دوباره شاهد افزایش ناگهانی و قابل توجه قیمت م-
گوناگون
پربازدیدترینها