تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826382458




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ویلاهایی که بر شریان های تنفسی میلیون ها ساله ایرانیان بنا می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob ویلاهایی که بر شریان های تنفسی میلیون ها ساله ایرانیان بنا می شود نوشهر - ایرنا - گسترش پرشتاب تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تصرف جنگل ها برای ساختن ویلا از آن جهت غم انگیز است که پایه های آن بر روی شریان های تنفسی ایرانیان که میلیون ها سال قدمت دارند، بنا می شود.


به گزارش ایرنا، همه ساله بخش بزرگی از جنگل ها و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی که شریان های حیاتی کشور و مردم محسوب می شوند، تخریب و تبدیل به ویلا می شوند و تب داشتن ویلایی در شمال کشور هر روز بیشتر می شود، غافل از اینکه این بناها با گسترش روز افزون خود راه تنفس مردم را تنگ تر می کنند.
افزایش قارچ گونه سازه های بتونی و تبدیل زمین های کشاورزی و جنگل ها به ویلاهای شخصی به طور بی سابقه ای در شهرهای شمالی کشور بویژه در غرب مازندران جاری است و در این راه عرصه های متعلق به منابع طبیعی و جنگل و اراضی کشاورزی تفکیک و تبدیل به قطعات کوچک می شوند، سواحل دریای شمال و حاشیه رودخانه و بسیاری ازعرصه های منابع طبیعی دیگر نیز تصرف می شوند.
رواج این پدیده، آن قدر آشکار است که برای هر فردی که به این مناطق سفر می کند، قابل لمس است و دیدن آنها آه از نهاد دوستداران طبیعت بلند می کند که چگونه ضربه های جبران ناپذیری به کشاورزی و منابع طبیعی وارد شده و این روند با شتاب فراوان در حال ازبین بردن محیط زیست و منابع ملی است.
در بین عوامل مختلف وقوع چنین وضعیت غمناکی شاید زیاده خواهی دلالان و زمین خواران، یا به صرفه نبودن کشاورزی و شاید هم شرایط سخت زندگی روستاییان دخیل باشد، اما بی توجهی مسوولان و نبود حمایت و حفاظت لازم از کشاورزی و منابع طبیعی، می تواند اصلی ترین عامل تحقق چنین فرآیندی باشد.
در روزگارانی نه چندان دور گردشگران هنگامی که وارد استان های شمالی می شدند ، تقارن زیبای جنگل ها و شالیزارها چشم هایشان را نوازش می کرد، اما امروز سرسبزی شالیزارها با بناهای بتونی ناموزون پوشانده شده که تنها اثرش از بین بردن میراث طبیعی ایرانیان است.
به طور قطع توقف این روند ضروری است که البته به توجه و همت مسوولان امر نیاز دارد، زیرا در غیر این صورت علاوه بر محو شدن شالیزارها در سال های آتی، جنگل و بوی‍ژه ارتفاعات پوشیده از جنگل آسیب های جبران ناپذیری می بینند.
اما با دیدن ویلاهایی که در قله کوه ها و در زمین های شالیزاری و در دل جنگل ساخته شده اند این سوال به اذهان متبادر می شود که چگونه در مناطق حفاظت شده، ویلا یا قصری با میلیاردها تومان هزینه بنا می شود و صاحبان این ویلاها چگونه مجوز ساخت آنها را دریافت می کنند؟
چه کسانی چشم ها را بر این تخلف آشکار بسته اند، چه زدوبندهایی وجود دارد که مسیر تخریب منابع طبیعی را دنبال می کند؟ مسوولان حفاظت از منابع طبیعی چرا کاری نمی کنند و نهایتا اینکه این فرآیند تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟
تاکیدات چندین باره رهبر معظم انقلاب درباره حفظ منابع طبیعی که خواستار تبدیل فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به فرهنگ عمومی شدند، بیانگر اهمیت و نقش این منابع بر زندگی و پیشرفت و آبادانی کشور است.
رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر در دیدار رییس جمهوری و اعضای هیات دولت نیز با ابراز نگرانی از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی بر لزوم توجه به بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت : خسارت نابودی زمین های کشاورزی غیرقابل جبران است و باید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست با این پدیده با جدیت برخورد کنند.
یک روستایی اهل شهرستان چالوس در این باره به ایرنا گفت : از مسوولان این منطقه گلایه داریم، زیرا در سال های اخیر، شاهد رشد قارچ گونه ویلاسازی در اراضی کشاورزی و باغی بوده ایم، ویلاهایی که با پول بالا می روند و درختان بی شماری در ازای رشد آنها، قطع می شوند.
ˈ علی فقیه ˈ افزود : نمای امروز روستا با چند سال گذشته قابل مقایسه نیست، شما به چشم خود هر روز شاهد تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا هستید و احساس می کنید که دیگر در یک محیط شهری زندگی می کنید.
یک روستایی اهل نور نیز با اشاره به اینکه جنگل نور از قدیمی ترین جنگل های جهان و هیرکانی که رویشگاه اصلی گونه سفید پلت بومی کشور است، به ایرنا گفت: برخی از حاشیه نشینان جنگل های شمال بویژه جنگل نور برای زمین خواری و قاچاق چوب با پاشیدن اسید بر تنه آنها که شیوه جدیدی است، درختان را سریع می خشکانند درحالی که برخی از مسوولان به دلیل زد و بندهای طایفه ای در این شهرستان چشم خود را بر بسیاری از این اقدامات بسته اند.
ˈ حسین نوری ˈ افزود : دردناکتر اینکه اقدام به کشیدن جاده جهت تردد سهل و آسان به ویلاها انجام می شود که مستلزم قطع درختان زیادی است که این خود باعث تخریب باغات منطقه شده است و روزانه بیش از پنج اصله از درختان قطور این جنگل را بدون هیچ نظارتی خشکانده و قاچاق می کنند.
وی ادامه داد : ساخت ویلاهای متعدد و راه دسترسی آنها که موجب قطع درختان می شود در حالی انجام می پذیرد که در فرهنگ اسلامی ایرانی ما درختان از اهمیت و حتی قداست زیادی برخوردار هستند و مسوولان باید توجه بیشتری در حفظ اراضی کشاورزی و منابع طبیعی داشته باشند.
در سال های اخیر شهرستان نور که دارای موقعیت استراتژیک و جغرافیای ویژه است به دلیل هجوم پایتخت نشینان برای خرید زمین های منطقه ˈ چمستان ˈ با قیمت ارزان با کمبود شدید زمین مواجه شده، لذا به نظر می رسد برخی اهالی این روستا که خرید و فروش املاک در آن رونق زیادی دارد، با هدف افزایش زمین های قابل خرید و فروش برای ویلاسازی اقدام به قطع درختان جنگل می کنند.
فرماندار شهرستان نوشهر در این باره اظهار داشت : با تصرف و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی منابع ملی و کشاورزی بشدت مخالفیم و بر اساس قانون با آن برخورد خواهیم کرد.
ˈ محمدعلی قمی ˈ افزود : در این راستا نیز ستاد جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در این شهرستان فعال بوده و پرونده های زیادی را در این خصوص تشکیل داده است.
وی با اشاره گردشگر پذیر بودن و حضور انبوه مسافران از نقاط مختلف کشور به این منطقه ، ادامه داد : ساخت و ساز مجاز در مناطق شمال کشور یک امر طبیعی است و گردشگران به صورت مقطعی یا کوتاه مدت از آنها استفاده می کنند.
فرماندار نوشهر گفت : با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی و منابع طبیعی که علاوه بر آسیب رساندن به زیر ساخت ها در مبلمان و فضای زیبای منطقه نیز اختلال ایجاد می کند، مقابله می کنیم.
وی افزود : کمیته ستادجلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز این شهرستان با جدیت فعالیت و پی گیر این تخلفات می باشد به طوری که تخلفی وجود ندارد که در برخورد با آن پرونده ای تشکیل نشده باشد.
قمی گفت: در حوزه گردشگری، از طرح های که تصویب و دارای مجوز هستند، استقبال و حمایت می شود و بر طبق قانون اگر در زمین منابع طبیعی باشند 20 درصد از آن اراضی به آن طرح ها اختصاص می یابد.
رییس دادگستری شهرستان نوشهر نیز در این خصوص گفت : دستگاه قضایی علاوه بر نظارت بر عملکرد جلوگیری از تخریب اراضی در صورت لزوم مستقیما اقدام خواهد کرد.
حجت الاسلام ˈابراهیم عرب خردمردیˈ با بیان این که دستگاه قضایی هیچ گونه مسامحه ای در برخورد با این افراد ندارد، افزود : برخورد مراجع قضایی با جرایم زمین خواری مؤثر بوده است و یکصد هکتار از اراضی جنگلی که به صورت غیرقانونی تصرف شده بود، آزاد و مالکیت آن به دولت و منابع طبیعی بازگردانده شد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ اراضی جنگلی و منابع طبیعی، گفت : دستگاه قضایی نوشهر با تمام توان در این راستا گام بر می دارد و هم اکنون 15 پرونده نیز در مورد اراضی 10 هکتاری تشکیل شده و در حال شناسایی مالکان و پی گیری است.
او افزود : شهرستان نوشهر با داشتن ویژگی های منحصر به فرد گردشگری همچون جنگل و دریا، از سوی برخی افراد سودجو مورد تجاوز قرار می گیرد و دستگاه قضایی با متجاوزان و تخریب کنندگان اراضی جنگلی و منابع طبیعی با جدیدت برخورد و مقابله خواهد کرد.
نماینده مردم شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد درمجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به لازم الاجرا بودن قانون حفظ اراضی کشاورزی، گفت: باید این قانون به صورت مطلوب اجرا شود.
ˈشمس اله شریعت نژادˈ تاکید کرد: باید در مراحل نخست این تغییر کاربری، همچون تخلف در صدور مجوز غیر قانونی که صد برابر بیش از آن فرد است که تغییر کاربری می دهد، برخورد جدی صورت گیرد.
وی گفت : نباید بگذاریم بعد از آنکه ساخت واحد مسکونی آغاز شد مثلا به آن امکانات ندهیم که شدنی نیست، بلکه باید مجوز ساخت داده نشود.
او افزود : به دهیاران،بخشداران و شهرداران گفته شده است که از دادن مجوزهای غیر قانونی خودداری کرده و از طرف دیگر به درآمد خودشان تکیه کنند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع نیز خبر از باقی ماندن 1.9 دهم میلیون هکتار از جنگل های هیرکانی ( شمال کشور) داده و اعلام می کند که حدود یک میلیون هکتار از این جنگل ها مخروبه شده است.
ˈمحمد درویشˈ بدترین شرایط در بین جنگل های کشور را متعلق به جنگل های شمال عنوان کرد و مهم ترین علت آن تغییر کاربری اراضی و فشار بیش از حد انسان به جنگل ها دانست.
وی گفت : متوسط سرانه فضای جنگلی در ایران کمتر از یک چهارم میانگین جهانی است که بیانگر لزوم افزایش چهار برابری متوسط جهانی برای توجه به حفظ پوشش جنگلی است که متاسفانه عملا این اتفاق نیفتاده و جنگل ها در شمال آماج تصرف و پاک تراشی قرار می گیرند.
او با اشاره به تخریب سالانه حدود 20 تا 50 هزار هکتار از جنگل در کشور، افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته رویشگاه های طبیعی و جنگل ها جزو منابع پولساز هستند در حالی که این روند در ایران برعکس است یعنی نه تنها نمی تواند پولساز باشد بلکه مانع توسعه می شود، تا زمانی که این مشکل برطرف نشود نمی توانیم به چشم انداز مثبتی در رویشگاه های جنگلی امیدوار باشیم.
ˈ علی لاریجانی ˈ رییس مجلس شورای اسلامی نیز از ادامه این وضعیت انتقاد کرد و جلوگیری از نابودی جنگل ها و ساخت ویلا در زمین های کشاورزی را از اولویت های نخست استان های شمالی عنوان کرد.
وی بر جلوگیری از نابودی جنگل های و اراضی کشاورزی تاکید کرد و افزود: برای توقف تخریب بیش از حد منابع ملی حتی باید به جنگل ها دوره تنفس داده شود.
لاریجانی همچنین خواستار بررسی بحث ساخت ویلا وجلوگیری ازتغییرکاربری زمین های کشاورزی در توسعه استان های شمالی کشورشد و گفت: البته این بدان مفهوم نیست که به کسی اجازه ساخت ویلا داده نشود اما از ساخت و ساز ویلا در زمین های شالیکاری و برنج جلوگیری شود.ک/4
1295/1535/1654
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





25/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن