واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob قدرت قدر شهرکرد-ایرنا- مردم با دریایی می آیند آویزان به چشمهایشان تا قدر سه شب پر راز را بدانند.
همین که اذان مغرب طنین انداز می شود ،قلوب مردم یکی یکی به تپش می افتد تا در جایی زیر چتر قرآن آرام بگیرند.
اشک دست دل را می گیرد و از کوچه های توکل عبور می دهد، اشک راز ناشکفته ای است، بر بام ماه و شب تا آستانه خونین دلی، نجوای غریبانه سر می دهد.
آنها با امیدی پر از اشک می آیند، با اشک های پر از نیاز تا درس سحر بر محصول دعا بگذارند و بر سر جانانه،جان خویش نهند.
ˈ راز شب های بزرگ ˈ در جامه ای از دعای جوشن کبیر و لباسی از مجیر نهان است و این شب ها تنها اشک است که دل را آرام می کند.
شبهای قدر،شبهای اشک است،شبهای زنده داری برای زنده نگهداشتن روح، شبهای شعور، شب های شور، شب های نهایت ناله و شبهایی که تنها دعا چاره ساز است.
مردم این شب ها را با دست پر می آیند،تا مشتی اشک بر آستانه سحر بپاشند و برای آرامش دلشان دعا کنند.
یکی از مهمترین اهداف دین اسلام، تهذیب درونی انسان و همنوایی بیرونی او با ارزشها، هنجارها و قوانین اجتماعی است و در این راستا روزه به عنوان یکی از واجبات دین تاثیر بسیار زیادی در سازندگی انسان و پیوند و همبستگی افراد جامعه ایفا
می کند.
فریضه عبادی روزه در کنار جنبه های مثبت روحی و معنوی، آثار و کارکردهای اجتماعی و جامعه شناختی نیز دارد و نخستین تأثیر اجتماعی روزه، بازسازی روابط افراد جامعه و کاهش آسیب ها و انحراف های اجتماعی است.
رمضان فرصتی است که از سویی گروه های مختلف اجتماعی را به هم نزدیک تر می کند و به انسجام اجتماعی می رساند و از سوی دیگر همفکری و انسجام اجتماعی را در سازمانهای دینی از قبیل مساجد افزایش می دهد.
ماه مبارک رمضان علاوه بر اینکه در رابطه افراد در جامعه با یکدیگر تاثیر فراوان و مثبت می گذارد،در رفتارهای خانواده نظیر نوع رابطه والدین با فرزندان و زن و شوهر با یکدیگر نیز تاثیرگذار است.
با بررسی ابعاد جامعه شناختی و روانشناختی روزه داری
می توان درک کرد که روزه یکی از موهبتهای الهی به بشریت است تا به واسطه آن انسانها به خود سازی و تزکیه روح و جسم بپردازند.
متخصصان معتقدند،شرکت در آیین های ویژه ماه مبارک رمضان موجب تقویت حس ˈ اعتماد به نفس ˈ در افراد می شود.
آنان بر این عقیده اند،وجود نامهای مبارک هممچون رحیم ، رحمان و بخشنده در ادعیه شبهای مبارک رمضان به ویژه دعای جوشن کبیر موجب اعتماد به نفس در فرد می شود و به او تسکین روحی می دهد.
حضور فرد در مراسم احیای شب قدر همچنین موجب تقویت مسوولیت رفتاری در او شده و شخص را نسبت به رفتارهای گذشته و آینده مسوولیت پذیرتر می کند.
حضور در آیین های ماه مبارک رمضان به وِیژه احیای شب قدر، علاوه بر تقویت هویت جمعی ، فرصتی برای خودشناسی و بررسی رفتار درونی است و مسوولیت رفتاری افراد را از شخیصت بیرونی به شخصیت درونی سوق می دهد و موجب می شود شخص خود را در اتفاقات رخ داده سهیم بداند.
به گزارش ایرنا،در ماه رمضان سه شب نوزدهم ،بیست و یکم و بیست و سوم به عنوان شبهای قدر و احیای قرآن برای مسلمانان بسیار بسیار مهم است.
7359
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]