تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830206877




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قطره ای از دریای شب قدر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob قطره ای از دریای شب قدر تهران - ایرنا - شب های احیای ماه مبارک رمضان درحالی فرامی رسد که بر اساس آیات و روایات یکی از این شب ها شبی بهتر از هزار ماه جهاد و عبادت است و مومنین تلاش می کنند تا با شب زنده داری در شب های نوزدهم، بیست ویکم و بیست و سوم این ماه، فضیلت آن را درک کنند.


شب قدر، شب شریفی است که روزی بندگان، اجل های آنان و سایر امور مردم از خوب و بد در آن مقدر می‏گردد و شبی است که قرآن در آن نازل شد. این شب به نص قرآن «مبارک» است و در روایات آمده است که فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می‏شوند؛ بر مجالس مومنین عبور کرده و بر آنان سلام می‏کنند و برای دعاهای آنها «آمین» می‏گویند تا آنگاه که سپیده دم طلوع کند.
مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات با بیان این مطلب در اهمیت شب قدر می نویسد: در روایتی دیگر آمده است که در این شب دعای کسی رد نمی‏شود مگر دعای عاق والدین، قطع کننده رحم نزدیک، کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مومنی در دلش باشد.
اینک که شب های احیاء را درپیش داریم اهمیت شب قدر را از نگاه ملکی تبریزی مرور می کنیم، شخصیتی که استاد اخلاق امام خمینی (ره) بود.
در کتاب «اقبال» از پیامبر اسلام(ص) روایت شده که فرمود: موسی عرض کرد که ای خدای من، نزدیک شدن به تو را خواهانم؛ فرمود نزدیکی من از آن کسی است که شب قدر بیدار شود. موسی گفت ای خدای من، رحمت تو را می‏خواهم؛ ندا آمد که رحمت من از آن کسی است که در شب قدر به فقیرها رحم کند.
موسی عرض کرد که خدایا، من خواهان جواز عبور از صراط هستیم و خطاب رسید آن برای کسی است که در شب قدر صدقه‏ای بدهد. موسی عرض کرد خدای من، از درختان بهشتی می‏خواهم و خداوند فرمود این مال کسی است که در شب قدر «سبحان الله» بگوید.
موسی دوباره گفت که خدای من، رضایت تو را می‏خواهم، فرمود رضایت من از آن کسی است که دو رکعت نماز در شب قدر بخواند.

** مراتب شب قدر
بعضی از روایات دلالت بر این دارد که شب قدر مراتبی دارد و شب قدری که در قرآن آمده، آن شب قدری است که آخرین مراحل مشیت الهی در آن صورت گرفته و پس از آن تغییر و تبدیلی انجام نمی‏شود.
از بعضی روایات نیز برمی‏آید که شب نیمه شعبان، نوزدهم، بیست ویکم و بیست وسوم ماه رمضان از شب های قدر بوده و شب آخر برترین آنهاست و در همین شب است که مقدرات در آن، تغییر نمی‏کند و به احتمال قوی شب بیست وهفتم ماه رمضان نیز از شب های قدر است و کسی که می‏خواهد احتیاط کند؛ باید در تمام این پنج شب اعمال شب قدر را انجام دهد.

** کسب آمادگی برای این شب
سزاوار است کسی که دین و نص روشن قرآن و روایات پیامبر(ص) و آل معصوم او را قبول دارد، تمام سعی خود را جهت آمادگی برای اعمال این شب بکار گیرد.
یکی از کارهایی که در طول سال می‏تواند انجام دهد، دعا جهت توفیق در این شب است و این که بتواند در این شب، محبوبترین و پسندیده‏ترین کارها نزد خدا را انجام داده و خداوند این شب را برای او بهتر از هزار ماه قرار داده، و اعمال این شب را به این شکل از او قبول نموده و آن را با بالاترین درجات برای او ثبت، و تا روز دیدار او آن را بپروراند.
سالک باید از خدا بخواهد تا در این شب، نام او را در گروه مقربین نوشته و شناخت، محبت، نزدیکی، پناه، رضایت و خیر خود همراه با عافیتش را نصیب او گردانیده، و به گونه‏ای از او راضی شود که خشمی بعد از آن نبوده، و پیامبر و امام، بخصوص امام زمانش(ع) از او راضی شده و او را با آنان در مجلس «صدق»، نزد سلطان مقتدر جای داده و در بذل تمام توانایی برای فرمانبرداری و به دست آوردن رضایتش، او را موفق و عاقبت او را نزدیکی و رضایتش قرار دهد.
از کارهایی که مومن می‏تواند به وسیله آن تمام سعی خود را در این شب بکار گیرد، آن است که در طول سال برای این شب آماده شده و مقدمات عبادت را فراهم کند. مثلا مکان و لباس مناسب و عطر و صدقه‏ای را تهیه و مضامین لطیفی را برای مناجات با پروردگار و کلمات برانگیزنده‏ای را در خطاب آقایان و نگهبانان و حامیانش انتخاب کند و میهمانان مخصوصی را که مناسب با این شب هستند و چند فقیر را برای صدقه دادن در نظر بگیرد.
گمان می‏کنم اگر یکی از سلاطین دنیا، کسی را در روز مخصوص به میهمانی دعوت نموده و شخص بزرگی را دنبال او بفرستد و آنگونه که خداوند با تو رفتار کرده است؛ او نیز در دعوت خود با او مهربانی کرده و در مقابل حضور او در آن مجلس - که اعیان و اشراف و پادشاهان حضور دارند - و رعایت آداب آن، به او وعده اعطای خلعت های گرانبها و املاک پر ارزش و وسیع و فرمان های حکومت و سلطنت داده و به او بگوید هر قدر در انجام کارهای کمی که در این مجلس باید انجام دهد، دقت کند و سلطان او را از عطایا و احسان خود بیشتر بهره‏مند می‏کند؛ از اشتیاق حضور در این مجلس قالب تهی می کند.
این شخص برای آمادگی حضور در چنین مجلسی شریف و این مقام والا، تمام توان خود را بکار گرفته، در طول سال این مطلب را فراموش نکرده، در تمام حالات با جدیت به آن پرداخته و خود را برای چنین روز بزرگی آماده می‏نماید؛ به گونه‏ای که اهل سعی و تلاش نمی‏توانند اینطور عمل کنند و به اندازه‏ای مواظب است و دقت می‏کند که انسان را شگفت زده می‏کند و آنگونه که باید و دوست در مقابل دوست انجام می‏دهد ادب را رعایت می‏کند.

** چگونه این دعوت را اجابت می کنی؟
ای عاقل چگونه این دعوت را اجابت می‏کنی؟ سلطان سلاطین، خدای خدایان و حاکم آسمان‏ها و زمین تو را به این میهمانی دعوت نموده و برای این دعوت فرشتگان بزرگوار و پیامبران و رسولان و بهترین مردم را فرستاده و با جانشینان معصومش آن را تاکید کرده است و آنگاه در هر شبی با دعوت هایی مخصوص و لطف ها و کرامت هایی عالی تو را با فرشتگان دعوت کننده بزرگ داشته است.
در مقابل اخلاص یک شب تو، نعمت های جاویدی به تو وعده داده است که نه چشمی مانند آن دیده و نه گوشی شنیده و نه در دل انسانی خطور کرده است.
نور، زیبایی، سرور، سلطنت، دارایی، و شادمانی ای را به تو وعده داده که عقل تو حتی از تصور گوشه‏ای از آن عاجز و اندیشه‏ات در آن سرگردان است و نزدیکی، پناه و شادمانی دیدار خود را به تو وعده داده است که عقل انسان‏ها و فهم علما و اندیشه حکما از درک آن ناتوان است.
فراهنگ(2)**1003**1569
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





25/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن