واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی: ضرورت تصویب سند جامع توسعه دریایی کشور برای حضور پرقدرت در دریا تهران-ایرنا-دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری سند جامع توسعه دریایی کشور را کامل کننده حضور پرقدرت ایران در آبهای خلیج فارس و دریای خزر عنوان کرد.
به گزارش ایرنا،دکتر محمد سعید سیف، با بیان این که ما مرزهای آبی مشترک زیادی با کشورهای همسایه داریم و باید حضور پر قدرتی در آب های خلیج فارس و دریای خزر داشته باشیم و بتوانیم بهره برداری های مناسبی از حوزه های نفتی و گازی به عمل آوریم گفت: اکتشاف و بهره برداری در این آبها نیز مستلزم توسعه علوم و فناوری های مرتبط با حوزه دریاست.
وی ادامه داد که شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد فراگیر بر تدوین سند جامع توسعه دریایی تاکید دارد تا تمام موارد مرتبط با این حوزه در آن دیده شود و افزود:برای دستیابی به این مقصود است که از تمام دستگاه های مرتبط دعوت به عمل آمده است تا برای تدوین سند مذکور همکاری داشته باشند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی درباره شرایط اجرایی شدن سند جامع توسعه دریایی نیز گفت:رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی شخص رئیس جمهور است و طبیعتاً با تأکیداتی که در راستای تدوین این سند وجود داشته است تمام دستگاه های زیرمجموعه دولتی و غیردولتی در راستای اجرایی شدن آن اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
وی درباره مشخص شدن اولویت ها در این سند گفت: در ابتدای تدوین سند مذکور قصد تاکید بر جامعیت سند بوده است و بعد از این مرحله با توجه به شرایط بودجه ای و سایر محدودیت ها، اولویت ها به صورت دقیق مشخص خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در راستای تدوین سند جامع علمی کشور که مورد تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی است لزوم تدوین سند جامع توسعه دریایی دیده شده است.
وی افزود:برای اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور لازم بود در حوزه های تخصصی اسناد خاص ملی تهیه شود که در این راستا می بایست همه سازمان ها و بخش های مختلف همکاری لازم را داشته باشند تا عملاً اهداف علمی کشور محقق شود.
سیف با اشاره به شروع تدوین سند جامع توسعه دریایی یادآور شد:سند جامعی در حوزه های هوا و فضا، زیست فناوری و برخی شاخه های دیگر تدوین شده و تدوین سند جامع توسعه دریایی نیز از سال 92 آغاز شد.
وی ادامه داد که در نقشه جامع علمی کشور موضوع دریا و لزوم پرداخت کشور به این حوزه مورد تأکید قرار گرفته است و افزود: از طرف دیگر ما مرزهای طولانی دریایی داریم و همین موضوع توجه به پتانسیل های دریایی برای حفاظت از مرزهای دریایی را بیشتر مشخص می کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی اظهار کرد: در حوزه فعالیت های دریایی وزارتخانه های مختلفی مانند وزارت مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی، وزارت صنعت و معدن، وزارت نفت و وزارت دفاع همکاری دارند که سند جامع توسعه دریایی در راستای تعامل بین این وزارتخانه ها اقدام می کند.
وی ادامه داد: سند جامع توسعه دریایی به این موضوع تمرکز خواهد داشت که فعالیت ها و کارهایی که این نهادها انجام می دهند در یک راستا انجام شده و موجب هم افزایی شود تا درنهایت سرمایه گذاریی هایی که در نهادهای مختلف صورت می گیرد به نحو مناسبی در توسعه علم و فناوری دریایی مورد استفاده قرار گیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در بررسی ابعاد دیگر تدوین سند جامع توسعه دریایی تأکید کرد: تدوین سند مذکور از بعد اشتغال زایی هم مورد اهمیت است چرا که پتانسیل های زیادی برای اشتغال زایی در سواحل کشور وجود دارد، سواحل کشور جزو نقاط بحران خیز کشور است البته در این مناطق ناامنی و قاچاق هم معضلی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
علمی**1497**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]