محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844528838
صرفه جویی نیاز به فرهنگ سازی، اعتماد و شفاف سازی دارد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob صرفه جویی نیاز به فرهنگ سازی، اعتماد و شفاف سازی دارد تهران - ایرنا - صرفه جویی که به طور عام فرهنگ درست استفاده کردن است، نیاز به ارتقا فرهنگ مصرف، اعتماد سازی میان مردم و مسئولان و شفاف سازی اقتصاد در همه ابعاد دارد.
مقایسه شرایط جامعه با روزهایی که جمعیت کشور بسیار کمتر از امروز بود، حاکی از آن است که میزان مصرف در همه ابعاد با افزایش جمعیت و الگوهای نامناسب این امر، بیشتر شده و این در حالی است که هم اکنون نیازمند آن هستیم که صرفه جویی در همه ابعادش به عنوان فرهنگ جامعه نهادینه شود.
جامعه ایران که طی دهه های گذشته با رشد ناموزون جمعیت مواجه بود اکنون با افزایش جمعیت در شرایطی قرار دارد که با کمبود منابع طبیعی مواجه شده است، متاسفانه در سالهای گذشته تلاشی در جهت مصرف بهینه انجام نشده است، ضمن آنکه زندگی با یارانه در سالهای گذشته شرایط را به گونه ای ساخته که ارزش بسیاری از کالاها هنوز برای مردم ناشناخته است.
مصرف بی برنامه برخی از اقلام غذایی، آب و برق و به عبارت کلی تر سوخت و بسیاری از موارد دیگر شرایط امروز را برای مصرف بهینه ضروری ساخته است.
** مصرف بنزین
پایین بودن قیمت بنزین علیرغم افزایش نسبی قیمت آن در چند سال گذشته هنوز برای مردم به صرفه است زیرا خیابانهای شهر و جاده ها هنوز از عبور و مرور ماشین ها رنج می برند.
ضروری است وقتی الگوی مصرف را می خواهیم، تغییر دهیم ابزارهای آن را نیز فراهم کنیم. قیمت بنزین را افزایش می دهیم اما کارخانه های خودروسازی روزانه 2 تا سه هزار دستگاه خودرو برای عرضه در داخل تولید می کنند.
هزینه ای که برای تولید خودرو در کشور تخصیص داده می شود در صورتی که برای تولید خودروهای جمعی، قطارهای شهری و راه آهن(قطارهای بین شهری) تخصیص یافته بود، حداقل هم اکنون مردم می توانستند از هوای سالم تر و ترددهای ایمن تر برخوردار باشند و دولت و مردم مجبور نبودند هر ساله هزینه آمارهای تصادفات حیرت انگیز را پرداخت کنند.
علیرغم افزایش قیمت بنزین در سالهای اخیر هنوز قیمت مصرفی سوخت در ایران ارزان است.
** مصرف آب
مصرف آب یکی از موضوعاتی است که هر ساله با گرم شدن هوا مورد توجه مسئولان و مردم قرار می گیرد.
ایران از جمله کشورهایی است که در منطقه خشک و بیابانی قرار دارد و به لحاظ منابع آبی و ریزش های جوی و حجم آب های زیرزمینی به اندازه کافی غنی نیست.
مشکل کمبود آب در کشور علاوه بر نقصان ریزش های جوی، بالابودن میزان تبخیر است. به عبارتی بخش اعظم آب های ناشی از بارندگی طی فرآیند تبخیر، بخار شده و از دسترس خارج می شود که آن را تبخیر واقعی می نامند.
علاوه بر تبخیر واقعی باید به تبخیر بالقوه نیز توجه کرد، یعنی مقدار آبی که به وسیله خورشید تبخیر می شود. میزان تبخیر بالقوه بیشتر از تبخیر واقعی است.
کشور ایران با اینکه 1.1 درصد از مساحت خشکی های جهان را به خود اختصاص داده، فقط 34 صدم درصد از آبهای موجود در خشکی های جهان را در اختیار دارد.
در اغلب مناطق ایران، ریزش های جوی اکثرا در فصل بهار صورت می گیرد که نیاز چندانی به آب برای فعالیت های کشاورزی نیست، همچنین ریزش های جوی به طور یکسان در کشور صورت نمی گیرد و برخی مکان ها بارندگی بیشتر و برخی بارندگی کمتر دارند. محدودیت منابع آب و توزیع فصلی نامناسب بارندگی نشان می دهد ابتدا باید ظرفیت منابع آب های موجود سطحی و زیرزمینی کشور را به خوبی شناسایی و مطالعه کرد تا برنامه ریزی جامع ای برای بهره برداری صحیح از آنها صورت گیرد.
میانگین بارندگی در سطح کشور 250 میلیمتر در سال می باشد. متوسط بارش های سالانه در کشور 413 میلیارد متر مکعب است در حالی که میانگین بارندگی در جهان حدود 800 تا 820 میلیمتر (بیش از سه برابر ایران) است.
آمارهای ارائه شده نشان می دهد، طبیعت هم موافق مصرف بی رویه آب از سوی جمعیت کشور نیست.
کشورهای توسعه یافته اروپایی با اینکه میزان نزولات سالانه و همچنین دسترسی به منابع آبی در آن کشورها قابل قیاس با ایران نیست اما به دلیل فرهنگ درست مصرف کردن، در مصرف آب صرفه جویی می کنند.
هزینه مصرف انرژی در این کشورها بالا است اما مصرف درست انرژی در این کشورها نهادینه شده و این شکل مصرف به صورت فرهنگ درآمده است و تفاوتی هم به عوض شدن دولت ها نمی کند.
** مصرف برق
همایون حایری مدیرعامل توانیر چندی پیش اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای پرمصرف جهان در بخش انرژی است و مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف انرژی باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: به ازای هر نفر در سال، 25 هزار و 400 کیلووات ساعت انرژی مصرف می شود که این میزان بیش از سه برابر مصرف انرژی جهان است.
مهمترین عامل مصرف بی رویه برق در کشور به دلیل فرهنگ نادرست مصرف و همچنین عدم توجه به ساخت و ساز خانه ها است به طوری که خانه ها باید طوری طراحی و ساخته شوند که گرما را در زمستان و خنکی را در تابستان در خود حفظ کنند.
بی تردید، طی چند سال اخیر قیمت انرژی در کشور افزایش یافته اما مصرف آن گونه که انتظار می رفت کاهش نیافته است.
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو معتقد است: افزایش تعرفه های آب و برق عملا منجر به کاهش مصرف مردم در کشور نشد.
بنابراین نه تنها افزایش هزینه های مصرف آب و برق لازم است بلکه این باور عمومی که انرژی به همه مردم تعلق دارد و باید به گونه ای مصرف کنیم که همه آحاد جامعه از آن بهره مند شوند، نیز ضرورت دارد.
افزایش قیمت حامل های انرژی برای بخشی از جامعه که متمول هستند، بی تاثیر است و این در حالی است که بیشترین مصرف از سوی این افراد در جامعه صورت می گیرد.
خانوار فقیری که مصرف محدودی در استفاده از آب، برق، گاز و بنزین داردف چه پیش و چه بعد از افزایش قیمت ها مصرف محدود خود را ادامه می دهد زیرا بیش از چند لامپ و یا یخچال کوچک و تلویزیون وسیله ای دیگر برای مصرف برق در خانه ندارد بنابراین بخش متمول جامعه که مصرف بالایی دارند با افزایش قیمت حامل های انرژی هم رویه مصرفشان تغییر نمی کند.
در کشورهای صنعتی و توسعه یافته بیشترین مصرف برق در کارخانه ها است و مصارف خانگی کمترین میزان را به خود تخصیص می دهد.
در حال حاضر میزان مصرف برق در مصارف غیرصنعتی مانند خانگی در ایران نسبت به استانداردهای جهانی بسیار بالاتر و به طور تقریب دو برابر معیارهای جهانی است. هم اکنون 35 درصد برق تولید شده کشور در راه مصارف خانگی، 15 درصد مصارف تجاری، 15 درصد کشاورزی و 35 درصد امور صنعتی مصرف می شود که این میزان نسبت به مصرف جهانی بسیار پایین تر است. دربسیاری از کشورهای صنعتی همچون چین، آمریکا و ژاپن میزان مصرف برق در صنعت به 60 درصد مصرف کل هم می رسد.
آمارها حکایت از آن دارد، ضروری است الگوهای مصرف را در کشور تغییر دهیم.
مردم در کشورهای توسعه یافته به ارزش منابع انرژی پی برده اند و با توجه به اینکه اعتماد میان مردم و دولت ها حرف نخست را می زند، بنابراین نه تنها به دلیل هزینه بالای انرژی بلکه به عنوان یک فرهنگ جا افتاده، مردم در استفاده از انرژی بی نهایت دقت می کنند.
مصرف انرژی در کشورهای توسعه یافته در منازل به گونه ای است که بسیاری از خانوارها حتی با کمترین روشنایی امور خود را انجام می دهند و این در حالی است که متاسفانه در ایران برای مصرف لوسترهای پرهزینه هیچگونه اندیشه ای نمی کنیم زیرا نه تنها باید هزینه آن کالای لوکس را بپردازیم بلکه در آینده نیز باید هزینه های مصرف برق آن را متحمل شویم.
در کشورهای اروپایی، افراد با خروج از منزل تمام وسایل گرمایی در زمستان را خاموش می کنند زیرا هزینه انرژی بالا است و رایگان این منابع در اختیار مردم قرار نمی گیرد.
** مصرف مواد غذایی
یکی دیگر از زمینه هایی که باید مصرف بهینه را برای آن پیشه کنیم، مواد غذایی است. در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت نان حتی اگر به سراغ آمارها هم نرویم، متوجه می شویم که چه میزان مصرف نان در کشور بهینه شده و دیگر ˈنان خشکیˈ که تا چند سال پیش در محلات شهرها به جمع کردن نان خشک مشغول بودند، دیده نمی شوند.
خرید انبوه مواد غذایی از سوی برخی از خانوارها و به هدر دادن بخشی از مواد غذایی که دچار پوسیدگی می شوند از هزینه هایی است که بر خانوارها تحمیل می شود.
بی تردید شکل الگوهای مصرف در سالهای آتی با گسترش خانواده های هسته ای و یا شکل گیری خانوارهای یک، دو و سه نفره تغییر خواهد کرد که افزایش هزینه های زندگی هم بر این تصمیم گیری موثر خواهد بود.
متاسفانه به دلیل کاهش ناچیز قیمت حامل های انرژی تغییری در رویه خانواده های ثروتمند که بیشترین مصرف را به خود تخصیص می دهند، مشاهده نشده است.
تغییر الگوی مصرف باید به همراه اعتمادسازی و شفاف سازی از سوی مسئولان اجتماعی باشد زیرا در صورتی که دیوار بی اعتمادی از بین نرود هرنوع کار فرهنگی در این زمینه بی نتیجه است.
توزیع سبد کالا در بهمن ماه سال گذشته از سوی دولت متاسفانه با مشکلات بسیاری مواجه شد که برای نخستین بار حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس دولت با شجاعت از مردم برای این توزیع نامناسب عذر خواهی کرد. این رویه در ایران تاکنون وجود نداشت.
تردیدی نیست، چنین رویه هایی می تواند زمینه های اعتماد میان مردم و مسئولان را افزایش دهد اما کافی نیست.
چشم پوشی از تخلفات مالی که در سالهای گذشته در کشور رخ داده، بیشترین بی اعتمادی را می تواند در میان مردم موجب شود و در چنین شرایطی حرف از صرفه جویی از سوی مردم بیشتر شبیه یک شوخی بی پایه می ماند.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: فرق دولت کارآمد و فهیم با دولت غیرکارآمد در این است که دولت فهیم از چیزهایی که نمی داند آگاهی داشته باشد و بداند که چه کارهایی را نمی تواند انجام دهد. در واقع این طرز تفکر راهی را به سوی توانمند شدن باز می کند.
امروز کشور با مشکلات عدیده ای که بر اثر بی برنامگی حاصل شده مواجه است و مصرف بالای انرژی و موارد دیگر بر اقتصاد کشور فشار مضاعفی را وارد می کند. فرهنگ سازی عمری طولانی می خواهد و کار زیادی را می طلبد.
شکی نیست، برای فرهنگ سازی در وهله نخست اجرای قوانین سختگیرانه ضروری است. همانگونه که نشستن دو نفر بر صندلی جلوی خودرو در مرحله نخست با جریمه های نقدی همراه بود اما امروز بدون چنین جریمه هایی دیگر در خودرویی مشاهده نمی کنیم که دو نفر بر صندلی جلو بنشینند.
قوانین سختگیرانه بعد از یک دوره زمانی می تواند به فرهنگ تبدیل شود.
یکی از کارشناسان علم اجتماع معتقد است: فرهنگ سازی سخت تر از تغییرات اقتصادی است.
تغییر فرهنگ مصرف در کنار آموزش از دوران کودکی نیاز به قوانین بازدارنده، اعتمادسازی و شفاف سازی راهکارهای اقتصادی دارد زیرا بدون اتخاذ چنین سیاست هایی تغییر رویه دشوار است.
اقتصام(5)9123**1558
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
تامین برق پایدار نیازمند صرفهجویی 10 درصدی است
تامین برق پایدار نیازمند صرفهجویی 10 درصدی است خبرگزاری پانا معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تامین برق پایدار را نیازمند صرفهجویی 10 درصدی مشترکان دانست و گفت انتظار این است که در روزهای آینده که پیشبینی می شود گرمای هوا افزایش پیدا کند مشترکان نسبت به صرفهجویی 10 درصبا اصلاح اساسنامه سازمان بهینهسازی مصرف سوخت مکلف به تهیه بسته سیاستی صرفهجویی انرژی شد
با اصلاح اساسنامهسازمان بهینهسازی مصرف سوخت مکلف به تهیه بسته سیاستی صرفهجویی انرژی شدسازمان بهینهسازی مصرف سوخت با اصلاح اساسنامه خود مکلف به تهیه بسته سیاستی و الگوی لازم برای مصرف انرژی و حاملهای آن در بخشهای صنعت حمل و نقل کشاورزی و مسکن و ارایه به مراجع ذیربط برای تخرید و فروش اینترنتی کتاب نیازمند فرهنگسازی است/ مردم به فروش آنلاین اعتماد ندارند
فرهنگ و ادب ادیبات ایران بررسی فروش انلاین کتاب 7 خرید و فروش اینترنتی کتاب نیازمند فرهنگسازی است مردم به فروش آنلاین اعتماد ندارند مدیر سایت آسان کتاب معتقد است خرید و فروش اینترنتی کتاب به فرهنگسازی نیاز دارد اینکه گفته میشود سودجویان میتوانند از رمز دوم کارت سوءاسسیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی است
ارومیه سیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی است نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت سیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی بوده چرا که عوامل فرهنگی در اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم نقش بسزایی دارد عابد فتاحی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت سیانماینده مردم ارومیه در مجلس: سیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی است
نماینده مردم ارومیه در مجلس سیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی استنماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت سیاست افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی بوده چرا که عوامل فرهنگی در اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم نقش بسزایی دارد عابد فتاحی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیهمعاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی: قانون نظام مهندسی نیازمند بازنگری است/برخی کارها به دلیل بیمهری
معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی قانون نظام مهندسی نیازمند بازنگری است برخی کارها به دلیل بیمهری به مهندسی کشور ناتمام باقی ماندمعاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نیازمند بازنگری گسترده است گفت قانون نظام مپالایشگاه نفت اصفهان شفاف سازی کرد
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۷ شرکت پالایش نفت اصفهان با ارسال اطلاعیهای به سازمان بورس در خصوص لزوم ارایه اطلاعات سال مالی 92 و 93 شفاف سازی کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مدیر عامل این شرکت پالایشگاهی در این اطلاعیه گفته است همانگونه که در مکاتبات قبلی اشاره شدمازندرانی ها پارسال در پیک مصرف ، 93 مگاوات برق صرفه جویی کردند
مازندرانی ها پارسال در پیک مصرف 93 مگاوات برق صرفه جویی کردند ساری ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی مازندران گفت مردم این استان پارسال در زمان پیک مصرف 93 مگاوات برق صرفه جویی کردند منوچهر جعفرِی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزو این مهم در سایه اطلاع رسشفافسازی قیمت پژو 206
شفافسازی قیمت پژو 206تاریخ انتشار يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۴۲ شرکتهای خودروساز داخلی از پذیرش قیمتهای جدید اعلامی از سوی شورای رقابت خبر میدهند در عین حال معاون فروش ایران خودرو درباره قیمت پژو ۲۰۶ شفافسازی کرد به گزارش ایسنا روز گذشته رییس شورای رقابتقیمبيمه دانا شفاف سازي کرد
۱۱ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۵ق ظ بيمه دانا شفاف سازي کرد شرکت بيمه دانا در نامه اي اقدام به شفاف سازي در خصوص وضعيت زمين هاي لويزان کرده است به گزارش خبرگزاري موج بيمه دانا اعلام کرده اطلاعات ارائه شده در نشست خبري رسمي شرکت و در پاسخ به نمايندگان رسانه ها بوده و به هيچ عنوان به صورت فرساختار بودجه مناطق شفاف سازی شده است
مدیر برنامه و بودجه شورای هماهنگی مناطق آزاد ساختار بودجه مناطق شفاف سازی شده است انزلی - ایرنا - مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد در نشستی با مسوولان منطقه آزاد انزلی گفت ساختار بودجه بندی سالیانه مناطق آزاد به منظور شفافیت و دقت بیشتر در روند برنامشرکت برق گیلان بر صرفه جویی برق ادارات و سازمان های دولتی تاکید کرد
شرکت برق گیلان بر صرفه جویی برق ادارات و سازمان های دولتی تاکید کرد رشت - ایرنا - شرکت توزیع نیروی برق گیلان با صدور اطلاعیه ای با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان بر لزوم صرفه جویی برق ادارات و سازمان های دولتی تاکید کرد در این اطلاعیه که عصر سه شنبه نسخه ای از آن برای ایرنا نمااعتماد شاه کلید توسعه فعالیت پیمانکاران و انبوهسازی مسکن
نائب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس گفت اعتماد شاه کلید توسعه فعالیت پیمانکاران و انبوهسازی مسکن باید با اعتماد به پیمانکاران ظرفیتهای ملی کشور را توسعه دهیم و نقدینگی موجود در جامعه را به سمت و سوی تولید مسکن و انبوهسازی هدایت کنیم احمدعلی مقیمی نائب رئیس دوم کمیسیون عمران ممدیر عامل تراکتورسازی ایران: 23 هزار دستگاه تراکتور مورد نیاز کشاورزان تولید شد
مدیر عامل تراکتورسازی ایران 23 هزار دستگاه تراکتور مورد نیاز کشاورزان تولید شد تبریز- ایرنا- مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت سال گذشته این شرکت توانست 23 هزار دستگاه تراکتور مورد نیاز کشاورزان را تامین کند به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی ابوالفتح ابراهسهم 20 درصد صرفهجویی مردم کجاست؟
سهم 20 درصد صرفهجویی مردم کجاست در آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران مصرف آب تهرانیها در سه ماهه اول امسال 10 5 درصد افزایش یافته است این افزایش در حالی صورت گرفته که وزارت نیرو در اعلامیه هایی پی درپی از مردم خواسته تا 20 درصد در مصرف آب صرفه جویی داشتنامه وزیر صنعت برای شفاف سازی هزینه فوتبال
نامه وزیر صنعت برای شفاف سازی هزینه فوتبالتاریخ انتشار يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۰۰ وزیر صنعت معدن و تجارت خواستار رعایت ضوابط شفاف سازی هزینههای باشگاههای فوتبال آنها شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت ورزش وجوانان با دستور محمدرضا نعمتزاده باشگاهجامعه نیازمند آموزش وفرهنگ سازی در جهت کاستن ازآسیب های زلزله است
فیسبوک تویتر Google Cloob جامعه نیازمند آموزش وفرهنگ سازی در جهت کاستن ازآسیب های زلزله است گرگان - ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران گلستان با بیان اینکه استان باتوجه به قرارگرفتن در نوار زلزله هر ساله زمین لرزه های مختلف را تجربه می کند گفت در راستای کاهش آسیب های این حادثه طبیعی-
اقتصادی
پربازدیدترینها