محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832961364
برنده دوئل گازی ایران و ترکیه کیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برنده دوئل گازی ایران و ترکیه کیست؟
دادگاه و داوری نهایی گازی بین ایران و ترکیه امروز در لاهه سوئیس آغاز به کار کرده است و گفته می شود تا چند هفته آینده این دادگاه رای نهایی خود در این باره را صادر خواهد کرد.
کد خبر: ۴۱۶۴۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵ - 15 July 2014
دادگاه و داوری نهایی گازی بین ایران و ترکیه امروز در لاهه سوئیس آغاز به کار کرده است و گفته می شود تا چند هفته آینده این دادگاه رای نهایی خود در این باره را صادر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، ماجرای پرونده داوری قرارداد گازی ایران- ترکیه از پائیز سال گذشته با شکایت گازی شرکت بوتاش ترکیه از شرکت ملی گاز ایران به دادگاه لاهه سوئیس آغاز شد و در متن این شکوائیه ترکها از گران فروشی و کم فروشی گاز توسط شرکت گاز ایران شکایت کردند.
با گذشت چند ماه از این شکایت گازی، وزارت نفت که در دولت تدبیر و امید سیاست " احیای دیپلماسی انرژی" را یدک می کشد، پیشنهاد تازه ای به ترکها مطرح کرد. البته باید توجه داشت که در صورت محکومیت ایران، شرکت ملی گاز باید بین 2.5 تا 3 میلیارد دلار خسارت به گازی به ترکها بدهد.
از این رو سال گذشته در نشست مشترکی بین بیژن زنگنه و تانر ایلدیز وزرای نفت و انرژی ایران و ترکیه، تهران خواستار افزایش حجم صادرات گاز به ترکیه در ازای کاهش قیمت گاز صادراتی شد که این پیشنهاد به مذاق ترکها خوش نیامد.
از سوی دیگر، خرداد ماه سالجاری همزمان با سفر رئیس جمهوری به آنکارا، دور جدید مذاکرات گازی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با حضور وزرای نفت و انرژی دو کشور برای حل و فصل پرونده داوری گازی بین دو کشور برگزار شد که این مذاکرات هم بدون نتیجه به پایان رسید.
با این وجود علی ماجدی معاون امور بینالملل وزیر نفت در روزهای اخیر با رد این ادعا که پیشنهاد افزایش صادرات گاز در ازای کاهش قیمت ارتباطی به پرونده داوری ندارد، تاکید می کند: اگر ترکیه خواهان کاهش قیمت است، شرط ایران افزایش صادرات به این کشور است.
از سوی دیگر با بالا گرفتن اختلافات گازی تهران- آنکارا بر سر قرارداد 25 ساله صادرات گاز طبیعی به این کشور، از امروز تا 26 تیر ماه سال جاری دور جدید داوری گازی ایران و ترکیه به میزبانی دادگاه لاهه برگزار خواهد شد.
بر اساس اظهارات علی ماجدی معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت پس از شنیدن دلایل دو طرف، دیوان داوری سوئیس برای صدور رای وارد شور می شود که ممکن است چندین ماه طول بکشد.
ایران برنده داوری گازی است؟
به گزارش مهر، از چند ماه قبل و در حالی هنوز دور نهایی داوری گازی ایران- ترکیه برگزار نشده بود، مسئولان شرکت ملی گاز و وزارت نفت، ایران را برنده این داوری بینالمللی عنوان می کردند.
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت اسفند ماه سال گذشته و در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه ادعاهای گازی ترکیه در داوری بینالمللی راه به جایی نخواهد بود، اعلام کرده بود: ایران تابع نظر داوری بینالمللی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه ترکیه مطابق با قرارداد تقاضاهایی را مطرح کردهاند که اگر به نتیجه نرسند به دادگاه آی.سی.سی و یا تجارت جهانی مراجعه خواهند کرد، اظهار کرده بود: ترکیه هم مطابق با قرارداد گازی با ایران ادعاهایی را مطرح می کند و دلایلی را مطرح اعلام کرده است.
در همین حال تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اخیرا در گفتگو با رسانههای ترکیه با تاکید بر اینکه وی 99 درصد "یقین" دارد که رای دادگاه به نفع ترکیه خواهد بود و آنکارا 2 میلیارد دلار غرامت از ایران میگیرد، گفته است: به ایران گفتهایم قیمت گاز صادراتی شما گران است و در صورت عدم مذاکره پیرامون آن به دیوان داوری بینالمللی شکایت خواهیم کرد.
با این وجود، در طول چند ماه گذشته تاکنون تمامی مدیران سابق شرکت ملی گاز در دولت دهم و مدیران فعلی این مجموعه گازی به منظور جلوگیری از محکومیت ایران در این داوری بینالمللی گاز بسیج شده اند که پیش بینی میشود تا چند هفته آینده نتایج این داوری رسما اعلام شود.
تاریخچه داوری گاز ایران و ترکیه
به گزارش مهر، در طول یک دهه گذشته تاکنون ترکیه یکی از مشتریان سنتی گاز طبیعی ایران بوده به طوریکه در طول چند سال اخیر به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز به این کشور همسایه صادر شده است.
افزایش تحریمهای بینالمللی هم تاثیری در صادرات گاز ایران به ترکیه نداشته به طوریکه با وجود فشارهای واشنگتن، دولت آنکارا کماکان مشتری گازهای ترش ایران باقی مانده است.
از حدود سه سال گذشته تاکنون هم با افزایش محدودیتهای بانکی و توقف ارائه خدمات سوئیفت به ایران، تهران و آنکارا بر روی تهاتر طلا و گاز طبیعی به توافق رسیده اند.
همزمان با این توافق ایران علاوه بر افزایش تامین امنیت خط لوله انتقال گاز به ترکیه، سرمایه گذاریهایی به منظور افزایش ظرفیت صادرات گاز به ترکیه را در دستور کار قرار داده به طوریکه هم اکنون ظرفیت انتقال به حدود 40 میلیون مترمکعب در روز رسیده و پیش بینی میشود با ساخت چندین تاسیسات جدید تقویت فشار گاز و خط لوله ششم سراسری این ظرفیت حتی تا مرز 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
با این وجود، پس از دستیابی آمریکا به تکنولوژی استخراج و پالایش گازهای نامتعارف "شیل گس" به یک باره قیمت گاز ابتدا در بازارهای آمریکای شمالی و سپس بازارهای گازی اروپا کاهش یافت و حتی روسیه هم برای حفظ بازارهای سنتی خود قیمت گاز صادراتی خود را به کشورهای مختلف از جمله ترکیه کاهش داد.
با کاهش قیمت گاز صادراتی روسیه به ترکیه، شرکت بوتاش این کشور نسبت به گران بودن بهای گاز وارداتی از ایران انتقاد کرد و حتی خواستار کاهش بهای قیمت گاز وارداتی از ایران شد.
جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه در طول دو سال گذشته بارها در جمع خبرنگاران از مذاکره با ایران برای کاهش قیمت نفت صادراتی این کشور خبر داده و اعلام کرده است: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد ترکیه به داوری بینالمللی مراجعه نمیکند.
تانر ییلدیز وزیر نفت و انرژی ترکیه هم تاکنون بارها نسبت به کاهش قیمت گاز وارداتی از ایران هشدار داده و تاکید کرده بود: در صورت عدم کاهش بهای گاز ترکیه به داوری بینالمللی مراجعه نخواهد کرد.
با این وجود، مسئولان سابق وزارت نفت با رد هرگونه گران فروشی گاز به ترکیه، تاکید کرده بودند: گاز ایران با قیمتی عادلانه و منطقی به ترکیه صادر میشود.
در این بین مقامات مختلف کابینه دولت آنکارا، خواستار مذاکره با ایران برای کاهش قیمت گاز وارداتی شدهاند و از این رو تاکنون در چندین نوبت مذاکرات گازی بین دو طرف در تهران و آنکارا برگزار شده که تاکنون این مذاکرات نتیجه به همراه نداشته است.
بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا در یک برنامه تلویزیونی درباره گران بودن بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه با تاکید بر اینکه در تمامی قراردادهای صادرات گاز وجود چنین ادعاهایی طبیعی و عادی است، تاکید کرده است: از این رو در تمامی قراردادهای صادرات گاز بندی به نام "بازنگری در قیمت و شرایط قرارداد" نهفته است.
این عضو کابینه دولت از هرگونه اظهار نظر دیگری درباره گران و یا ارزان بودن قیمت گاز صادراتی ایران خودداری کرده است و یادآور میشود: ایران آماده است که با انجام مذاکره با ترکیه به توافق نهایی دست یابد.
همزمان با آغاز داوری گازی بین ایران و ترکیه در مراجع بینالمللی، یک موسسه مطالعاتی در ترکیه با بیان اینکه هم اکنون گران ترین فروشنده گاز به ترکیه بوده است، اعلام کرد: ترکیه برای واردات هر یکهزار مترمکعب گاز از ایران ٥٧٠ دلار به این کشور میپردازد در حالی که برای واردات هر یکهزار متر مکعب گاز از روسیه و آذربایجان به ترتیب ٤٠٦ دلار و ٣٨٠ دلار به این کشورها پرداخت میکند.
در ادامه گزارش این موسسه آمده است: روسیه گاز خود را با قیمتهای مختلف به کشورهای مختلف میفروشد، برای نمونه آنها هر یکهزار مترمکعب گاز فروشی به انگلیس را با قیمت ٣١٣ دلار، به لهستان با قیمت ٥٢٥ دلار، به مقدونیه با قیمت ٥٦٤ دلار، به بوسنی با قیمت ٥١٥,٢ دلار و به جمهوری چک با قیمت ٥٠٣ دلار میفروشند.
در گذشته روسیه گاز خود را به قیمت ٥٠٠ دلار برای هر یکهزار مترمکعب گاز به ترکیه می فروخت اما دو کشور توافق کردند که گازبها را به ٤٤٥ دلار و سپس به ٤٠٦ دلار برای هر یکهزار مترمکعب گاز کاهش دهند.
به هر حال، این احتمال وجود دارد که در صورت توافق تهران برای کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه، پاکستان هم که در طول دو سال گذشته همواره شرط و شروط های مختلفی برای واردات گاز ایران تعیین کرده هم بار دیگر خواستار بازنگری در قیمت گاز وارداتی از ایران شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
برگزاری دور دوم دیوان داوری شکایت گازی ایران و ترکیه/ آنکارا افزایش واردات گاز از ایران را پذیرفت
معاون امور بین الملل وزیر نفت برگزاری دور دوم دیوان داوری شکایت گازی ایران و ترکیه آنکارا افزایش واردات گاز از ایران را پذیرفت تهران - ایرنا - معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت دیوان داوری ادعاهای مطرح شده توسط ایران و ترکیه در پرونده شکایت گازی آنکارا از تهران را کفارس گزارش می دهد عمان، عراق و ترکیه سه مشتری قطعی گاز ایران/ فاصله معنادار تا پیشبینی برنامه پنجم
فارس گزارش می دهدعمان عراق و ترکیه سه مشتری قطعی گاز ایران فاصله معنادار تا پیشبینی برنامه پنجمبراساس برنامه پنجم توسعه و اهداف تعریف شده در آن ایران باید روزانه 200 میلیون متر مکعب گاز صادر کند که تاکنون تنها عمان عراق و ترکیه مشتریان قطعی گاز ایران هستند و با این حساب کشورفروپاشی در کمین اقتصاد ترکیه این نسخه را برای ایران نپیچید!
فروپاشی در کمین اقتصاد ترکیهاین نسخه را برای ایران نپیچید مشاهده زرق و برق خیابانها و آسمانخراشهای آنکارا و استانبول برخی مسئولین کشور را در این اندیشه فرو برده که کدامین مدل توسعه ترکیه را به این روز رسانده و چگونه میتوان این الگو را در ایران تکرار کرد مشاهده زرق و برق خیاداوري شکايت گازي ايران و ترکيه از سر گرفته مي شود
۲۴ تير ۱۳۹۳ ۹ ۱۹ق ظ داوري شکايت گازي ايران و ترکيه از سر گرفته مي شود ديوان داوري ادعاهاي مطرح شده توسط ايران و ترکيه در پرونده شکايت گازي آنکارا از تهران را ٢٤ تا ٢٦ تيرماه بررسي مي کند به گزارش خبرگزاري موج معاون امور بين الملل و بازرگاني وزير نفت با بيان اينکه داوري ادعاهاواکنش ایران به سهم خواهی عربستان از میدان گازی آرش
معاون وزیر نفت واکنش ایران به سهم خواهی عربستان از میدان گازی آرش تهران - ایرنا - معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی پس از ادعای عربستان سعودی درباره سهیم نبودن ایران در میدان گازی آرش گفت این میدان بین ایران و کویت مشترک است و عربستان هیچ سهمی از این میدان ندارد بههدیه گازی چینیها به ایران
هدیه گازی چینیها به ایرانتاریخ انتشار يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۱۱ با گذشت سه سال از شعله ور شدن گاز و گازسوزی در میدان بابا حبیب لرستان و ناکامی فعالیت اکتشافی چینیها در خاموش کردن گاز این میدان تازه اکتشافی با مشارکت شرکتهای ایرانی آتشفشان بزرگ گازی غرب کشور خادرخواست فوری سفير تركيه از گمرک ایران/ عبور کالاهای تُرک از مرز مهران
اقتصادی اقتصاد کلان درخواست فوری سفير تركيه از گمرک ایران عبور کالاهای تُرک از مرز مهران راهكارهاي عملي ايران و تركيه براي رفع سريع مشكلات گمركي در مرزها نشست فوري رئيس كل گمرک ايران با سفير تركيه در تهران بررسی شد به گزارش خبرنگار مهر به منظور رفع سريع مشكلات گمركي در ورودنشست مشترک بهداشتی ایران و ترکیه
نشست مشترک بهداشتی ایران و ترکیهتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۲۴ نشست مشترک مقامات بهداشتی ترکیه با مقامات بهداشتی کشورمان درخصوص متدولوژی روش شناسی برنامه ریزی هدایت و رهبری اصلاح نظام سلامت روز چهارشنبه برگزار شد به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت در این نشست که داداره اطلاعات انرژی آمریکا/ در سه ماهه نخست 2014 ایران بدون احتساب میعانات گازی روزانه 2.8 میلیون بشکه نفت تول
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سه ماهه نخست 2014ایران بدون احتساب میعانات گازی روزانه 2 8 میلیون بشکه نفت تولید کرداداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین برآورد خود از میزان تولید نفت کشورها بدون احتساب میعانات گازی متوسط تولید نفت ایران در سه ماه نخست سال 2014 را 2 8 میلیون بشکنشست فوری برای کامیون های به مشکل خورده در مرز ایران و ترکیه/رایزنی رییس گمرک با سفیر ترکیه
نشست فوری برای کامیون های به مشکل خورده در مرز ایران و ترکیه رایزنی رییس گمرک با سفیر ترکیه اقتصاد > بازرگانی - بروز مشکل برای کامیون های ترانزیت در مرز ایران و ترکیه سبب شد تا مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران از سفیر ترکیه دعوت کند تا در نشستی صمیمانه به چاره اندیرئیس انجمن سی ان جی ایران دارای گران قیمتترین سی ان جی دنیا/ایران ۱۷میلیون خودرو، ترکیه ۹ میلیون خودرو/بازگشت
رئیس انجمن سی ان جیایران دارای گران قیمتترین سی ان جی دنیا ایران ۱۷میلیون خودرو ترکیه ۹ میلیون خودرو بازگشت 24 میلیارد دلاری سرمایه گذاری در صنعت گازرئیس انجمن سی ان جی کشور گفت ایران دارای بزرگترین ناوگان گاز سوز سی ان جی دنیا است به گزارش خبرگزاری فارس اردشیر دادرس رئیس اهدیه گازی چینیها به ایران/ آتشفشان گاز بالاخره خاموش شد
اقتصادی انرژی هدیه گازی چینیها به ایران آتشفشان گاز بالاخره خاموش شد با گذشت سه سال از شعله ور شدن گاز و گازسوزی در میدان بابا حبیب لرستان و ناکامی فعالیت اکتشافی چینیها در خاموش کردن گاز این میدان تازه اکتشافی با مشارکت شرکتهای ایرانی آتشفشان بزرگ گازی غرب کشور خاموش شدصادرات میعانات گازی ایران بیش از دو برابر شد
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۳ صادرات میعانات گازی ایران در سه ماه نخست امسال به پنج هزار و 784 تن رسید که نسبت به سال قبل 2 4 برابر شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه ترند جمهوری آذربایجان گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد که صادرات نفسفیر ترکیه خواستار شد حمایت گمرک ایران برای ورود کالاهای ترک از مرز مهران به عراق/تشکیل صف کامیونداران در مرز
سفیر ترکیه خواستار شدحمایت گمرک ایران برای ورود کالاهای ترک از مرز مهران به عراق تشکیل صف کامیونداران در مرز بازرگانسفیر ترکیه همزمان با بحران عراق درخواست کرد تا گمرک ایران برای عبور کالاهای ترک به عراق از مرز مهران کمک فوری کند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از گمرک جمهوری اسلاتلاش ترکیه برای تبدیل شدن به کریدور گازی اتحادیه اروپا؛ اهداف و منافع
تلاش ترکیه برای تبدیل شدن به کریدور گازی اتحادیه اروپا اهداف و منافعطی ماه های گذشته ترکیه بارها آمادگی خود را برای عبور خطوط انتقال گاز به اروپا از خاک خود اعلام کرده است که به نظر می رسد مقامات ترکیه با این تیر بدنبال هدف قراردادن چند نشان هستند به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الترکیه خواستار انتقال کالاهای خود ازطریق ایران به عراق شد
در نشست فوري رييس كل گمرك ايران با سفير تركيه در تهران بررسي شد ترکیه خواستار انتقال کالاهای خود ازطریق ایران به عراق شد نشست فوري رييس كل گمرك ايران با سفير تركيه در تهران به منظور رفع سريع مشكلات گمركي در ورود و خروج كالاوكاميونها به داخل مرزهاي دو كشور در حالي برگزار شد كه سفيفرماندار ماکو بر افزایش حجم تبادلات تجاری ساکنان دو سوی مرز ایران و ترکیه تاکید کرد
فرماندار ماکو بر افزایش حجم تبادلات تجاری ساکنان دو سوی مرز ایران و ترکیه تاکید کرد ارومیه - ایرنا - فرماندار شهرستان ماکو در دیدار با والیان استان های آغری و ایغدیر ترکیه بر حسن همجواری و افزایش حجم تبادلات تجاری ساکنان دو سوی مرز ایران و ترکیه تاکید کرد به گزارش روز سه شنبه ای-
اقتصادی
پربازدیدترینها