واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
جزئیات ساخت 20 واحد جدید نیروگاهی/ رونمایی از نسل جدید قراردادهای برقی
مدير عامل سازمان توسعه برق ایران با تشریح برنامههای جدید توسعه صنعت برق از احداث 20 واحد جدید نیروگاهی با مشارکت دولت و بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: طرحهای جدید صنعت برق در قالب قراردادهایBOO و BOT اجرایی خواهد شد.
مجید صالحي در گفتگو با مهر در تشریح مهمترین اهداف توسعه صنعت برق ایران، گفت: برای سال آینده راه اندازی و بهره برداری از سه هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق و نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته است.
مديرعامل سازمان توسعه برق ایران با اشاره به ساخت و راه اندازی 20 واحد جدید نیروگاهی با مشارکت دولت و سرمایه گذاران بخش خصوصی، تصریح کرد: چنانچه منابع مالي و تسهيلات صندوق توسعه ملي براي ساخت نيروگاهها در موعد مقرر تامين شود، پيش بيني مي شود حدود 80 درصد از اين برنامه تا قبل از فرا رسيدن تابستان 94 محقق شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تامين نقدينگي و ارز مورد نياز از محل صندوق توسعه ملي، مهمترین مساله بر سر راه اجراي پروژه هیا صنعت برق هستند، اظهار داشت: در طول 9 سال گذشته تاکنون از ظرفیت و توان بخش خصوصی به منظور احداث نیروگاههای برق استفاده بهینه ای شده است.
وی از احداث 16 واحد جدید نیروگاهی با مشارکت بخش خصوصی در طول یک دهه گذشته تاکنون خبر داد و افزود: همچنين تعداد زيادي قرارداد برای احداث نيروگاهها به ظرفيت حدود 15 هزار مگاوات و از طريق روشهاي BOO و BOT با سرمايه گذاران خصوصي در حال اجراست كه برخي از آنها در حال احداث و تعداد زيادي نيز در انتظار استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي هستند.
مديرعامل سازمان توسعه برق ايران با بيان اينكه مجموع اعتبارات اين سازمان در سال جاري حدود 8 هزار ميليارد تومان است، از جمله مسايل سازمان توسعه برق ايران را بدهي به سيستم بانكي عنوان كرد و یادآور شد: مشكلاتي را بر سر راه پذيرش عامليت بانكها ايجاد كرده و يكي ديگر از دلايل افزايش بدهي سازمان توسعه، واگذاري نيروگاهها به بخش خصوصي بدون انتقال بدهي اين نيروگاهها است.
صالحی، ادامه داد: به عبارت ديگر بدهي نيروگاههاي به فروش رفته به عهده سازمان توسعه برق ايران گذاشته شد كه مانعي بر سر راه پرداخت بدهيهاي اين سازمان ايجاد كرده است و پيشنهاد سازمان توسعه در اين خصوص، اختصاص بخشي از درآمدهاي حاصل از فروش نيروگاهها جهت پرداخت بدهيهاي بانكي است.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: درخصوص وام بانكي هم با توجه به مسائلی كه وجود دارد بانكها راغب به پرداخت وام به سازمان نيستند و درخصوص درآمد عمومي هم مطابق درصدي كه براي كل پروژه هاي عمراني در كشور پيش بيني شده، به اين سازمان تخصيص داده شده است.
وي با اعلام اینکه در حال حاضر مهمترين مسئله اصلاح اقتصاد صنعت برق است، بیان کرد: پیش بینی میشود با اصلاح اقتصاد صنعت برق و اجرايي شدن قيمت واقعي برق به طور حتم با تامين منابع مورد نياز، اجراي طرحهای برقی شتاب خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران با اشاره به نياز سالانه احداث 5 هزار مگاوات نيروگاه جديد، اين نياز را مبتني بر رشد غيرمنطقي مصرف برق در كشور عنوان كرد و گفت: در مقايسه با ميزان مصرف برق در كشورهاي مشابه، شدت مصرف انرژي در ایران بسيار بالاتر است.
۱۳۹۳/۴/۲۴ - ۱۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]