محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845313553
دادگاه نهایی گاز ایران-ترکیه آغاز شد/ آزمون بزرگ دیپلماسی انرژی دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی برنده دوئل گازی کیست?
دادگاه نهایی گاز ایران-ترکیه آغاز شد/ آزمون بزرگ دیپلماسی انرژی دولت یازدهم
خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی: دادگاه و داوری نهایی گازی بین ایران و ترکیه امروز در لاهه سوئیس آغاز به کار کرده است و گفته می شود تا چند هفته آینده این دادگاه رای نهایی خود در این باره را صادر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، ماجرای پرونده داوری قرارداد گازی ایران- ترکیه از پائیز سال گذشته با شکایت گازی شرکت بوتاش ترکیه از شرکت ملی گاز ایران به دادگاه لاهه سوئیس آغاز شد و در متن این شکوائیه ترکها از گران فروشی و کم فروشی گاز توسط شرکت گاز ایران شکایت کردند.
با گذشت چند ماه از این شکایت گازی، وزارت نفت که در دولت تدبیر و امید سیاست " احیای دیپلماسی انرژی" را یدک می کشد، پیشنهاد تازه ای به ترکها مطرح کرد. البته باید توجه داشت که در صورت محکومیت ایران، شرکت ملی گاز باید بین 2.5 تا 3 میلیارد دلار خسارت به گازی به ترکها بدهد.
از این رو سال گذشته در نشست مشترکی بین بیژن زنگنه و تانر ایلدیز وزرای نفت و انرژی ایران و ترکیه، تهران خواستار افزایش حجم صادرات گاز به ترکیه در ازای کاهش قیمت گاز صادراتی شد که این پیشنهاد به مذاق ترکها خوش نیامد.
از سوی دیگر، خرداد ماه سالجاری همزمان با سفر رئیس جمهوری به آنکارا، دور جدید مذاکرات گازی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با حضور وزرای نفت و انرژی دو کشور برای حل و فصل پرونده داوری گازی بین دو کشور برگزار شد که این مذاکرات هم بدون نتیجه به پایان رسید.
با این وجود علی ماجدی معاون امور بینالملل وزیر نفت در روزهای اخیر با رد این ادعا که پیشنهاد افزایش صادرات گاز در ازای کاهش قیمت ارتباطی به پرونده داوری ندارد، تاکید می کند: اگر ترکیه خواهان کاهش قیمت است، شرط ایران افزایش صادرات به این کشور است.
از سوی دیگر با بالا گرفتن اختلافات گازی تهران- آنکارا بر سر قرارداد 25 ساله صادرات گاز طبیعی به این کشور، از امروز تا 26 تیر ماه سال جاری دور جدید داوری گازی ایران و ترکیه به میزبانی دادگاه لاهه برگزار خواهد شد.
بر اساس اظهارات علی ماجدی معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت پس از شنیدن دلایل دو طرف، دیوان داوری سوئیس برای صدور رای وارد شور می شود که ممکن است چندین ماه طول بکشد.
ایران برنده داوری گازی است؟
به گزارش مهر، از چند ماه قبل و در حالی هنوز دور نهایی داوری گازی ایران- ترکیه برگزار نشده بود، مسئولان شرکت ملی گاز و وزارت نفت، ایران را برنده این داوری بینالمللی عنوان می کردند.
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت اسفند ماه سال گذشته و در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه ادعاهای گازی ترکیه در داوری بینالمللی راه به جایی نخواهد بود، اعلام کرده بود: ایران تابع نظر داوری بینالمللی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه ترکیه مطابق با قرارداد تقاضاهایی را مطرح کردهاند که اگر به نتیجه نرسند به دادگاه آی.سی.سی و یا تجارت جهانی مراجعه خواهند کرد، اظهار کرده بود: ترکیه هم مطابق با قرارداد گازی با ایران ادعاهایی را مطرح می کند و دلایلی را مطرح اعلام کرده است.
در همین حال تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اخیرا در گفتگو با رسانههای ترکیه با تاکید بر اینکه وی 99 درصد "یقین" دارد که رای دادگاه به نفع ترکیه خواهد بود و آنکارا 2 میلیارد دلار غرامت از ایران میگیرد، گفته است: به ایران گفتهایم قیمت گاز صادراتی شما گران است و در صورت عدم مذاکره پیرامون آن به دیوان داوری بینالمللی شکایت خواهیم کرد.
با این وجود، در طول چند ماه گذشته تاکنون تمامی مدیران سابق شرکت ملی گاز در دولت دهم و مدیران فعلی این مجموعه گازی به منظور جلوگیری از محکومیت ایران در این داوری بینالمللی گاز بسیج شده اند که پیش بینی میشود تا چند هفته آینده نتایج این داوری رسما اعلام شود.
تاریخچه داوری گاز ایران و ترکیه
به گزارش مهر، در طول یک دهه گذشته تاکنون ترکیه یکی از مشتریان سنتی گاز طبیعی ایران بوده به طوریکه در طول چند سال اخیر به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز به این کشور همسایه صادر شده است.
افزایش تحریمهای بینالمللی هم تاثیری در صادرات گاز ایران به ترکیه نداشته به طوریکه با وجود فشارهای واشنگتن، دولت آنکارا کماکان مشتری گازهای ترش ایران باقی مانده است.
از حدود سه سال گذشته تاکنون هم با افزایش محدودیتهای بانکی و توقف ارائه خدمات سوئیفت به ایران، تهران و آنکارا بر روی تهاتر طلا و گاز طبیعی به توافق رسیده اند.
همزمان با این توافق ایران علاوه بر افزایش تامین امنیت خط لوله انتقال گاز به ترکیه، سرمایه گذاریهایی به منظور افزایش ظرفیت صادرات گاز به ترکیه را در دستور کار قرار داده به طوریکه هم اکنون ظرفیت انتقال به حدود 40 میلیون مترمکعب در روز رسیده و پیش بینی میشود با ساخت چندین تاسیسات جدید تقویت فشار گاز و خط لوله ششم سراسری این ظرفیت حتی تا مرز 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
با این وجود، پس از دستیابی آمریکا به تکنولوژی استخراج و پالایش گازهای نامتعارف "شیل گس" به یک باره قیمت گاز ابتدا در بازارهای آمریکای شمالی و سپس بازارهای گازی اروپا کاهش یافت و حتی روسیه هم برای حفظ بازارهای سنتی خود قیمت گاز صادراتی خود را به کشورهای مختلف از جمله ترکیه کاهش داد.
با کاهش قیمت گاز صادراتی روسیه به ترکیه، شرکت بوتاش این کشور نسبت به گران بودن بهای گاز وارداتی از ایران انتقاد کرد و حتی خواستار کاهش بهای قیمت گاز وارداتی از ایران شد.
جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه در طول دو سال گذشته بارها در جمع خبرنگاران از مذاکره با ایران برای کاهش قیمت نفت صادراتی این کشور خبر داده و اعلام کرده است: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد ترکیه به داوری بینالمللی مراجعه نمیکند.
تانر ییلدیز وزیر نفت و انرژی ترکیه هم تاکنون بارها نسبت به کاهش قیمت گاز وارداتی از ایران هشدار داده و تاکید کرده بود: در صورت عدم کاهش بهای گاز ترکیه به داوری بینالمللی مراجعه نخواهد کرد.
با این وجود، مسئولان سابق وزارت نفت با رد هرگونه گران فروشی گاز به ترکیه، تاکید کرده بودند: گاز ایران با قیمتی عادلانه و منطقی به ترکیه صادر میشود.
در این بین مقامات مختلف کابینه دولت آنکارا، خواستار مذاکره با ایران برای کاهش قیمت گاز وارداتی شدهاند و از این رو تاکنون در چندین نوبت مذاکرات گازی بین دو طرف در تهران و آنکارا برگزار شده که تاکنون این مذاکرات نتیجه به همراه نداشته است.
بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا در یک برنامه تلویزیونی درباره گران بودن بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه با تاکید بر اینکه در تمامی قراردادهای صادرات گاز وجود چنین ادعاهایی طبیعی و عادی است، تاکید کرده است: از این رو در تمامی قراردادهای صادرات گاز بندی به نام "بازنگری در قیمت و شرایط قرارداد" نهفته است.
این عضو کابینه دولت از هرگونه اظهار نظر دیگری درباره گران و یا ارزان بودن قیمت گاز صادراتی ایران خودداری کرده است و یادآور میشود: ایران آماده است که با انجام مذاکره با ترکیه به توافق نهایی دست یابد.
همزمان با آغاز داوری گازی بین ایران و ترکیه در مراجع بینالمللی، یک موسسه مطالعاتی در ترکیه با بیان اینکه هم اکنون گران ترین فروشنده گاز به ترکیه بوده است، اعلام کرد: ترکیه برای واردات هر یکهزار مترمکعب گاز از ایران ٥٧٠ دلار به این کشور میپردازد در حالی که برای واردات هر یکهزار متر مکعب گاز از روسیه و آذربایجان به ترتیب ٤٠٦ دلار و ٣٨٠ دلار به این کشورها پرداخت میکند.
در ادامه گزارش این موسسه آمده است: روسیه گاز خود را با قیمتهای مختلف به کشورهای مختلف میفروشد، برای نمونه آنها هر یکهزار مترمکعب گاز فروشی به انگلیس را با قیمت ٣١٣ دلار، به لهستان با قیمت ٥٢٥ دلار، به مقدونیه با قیمت ٥٦٤ دلار، به بوسنی با قیمت ٥١٥,٢ دلار و به جمهوری چک با قیمت ٥٠٣ دلار میفروشند.
در گذشته روسیه گاز خود را به قیمت ٥٠٠ دلار برای هر یکهزار مترمکعب گاز به ترکیه می فروخت اما دو کشور توافق کردند که گازبها را به ٤٤٥ دلار و سپس به ٤٠٦ دلار برای هر یکهزار مترمکعب گاز کاهش دهند.
به هر حال، این احتمال وجود دارد که در صورت توافق تهران برای کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه، پاکستان هم که در طول دو سال گذشته همواره شرط و شروط های مختلفی برای واردات گاز ایران تعیین کرده هم بار دیگر خواستار بازنگری در قیمت گاز وارداتی از ایران شود.
۱۳۹۳/۴/۲۴ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
تولید روزانه ٣ میلیارد فوت مکعب گاز از بزرگترین فاز پارس جنوبی تا پیش از آغاز فصل زمستان
با توسعه همه بخش های فاز 12 تولید روزانه ٣ میلیارد فوت مکعب گاز از بزرگترین فاز پارس جنوبی تا پیش از آغاز فصل زمستان تهران - ایرنا - مجری فاز ١٢ پارس جنوبی گفت تا قبل از فصل سرما و آغاز تقاضای زمستانی میزان تولید گاز فاز 12 به ٣ میلیارد فوت مکعب در روز افزایش می یابد به گزارشحمایت 175 استاد دانشگاه مازندران و کشاورزی ساری از سیاستهای دولت یازدهم
حمایت 175 استاد دانشگاه مازندران و کشاورزی ساری از سیاستهای دولت یازدهم تهران - ایرنا - 175 نفر از اساتید دانشگاه مازندران طی نامه ای حمایت خود را از سیاست های حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی و وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کردند به گزارش روز پنجشنبه ایرنا در این نامهدستور جدید گازوئیلی دولت به وزارت نفت
دستور جدید گازوئیلی دولت به وزارت نفتتاریخ انتشار يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۳۰ کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با انتقاد دوباره از کیفیت گازوئیل عرضه شده در سطح پایتخت تاکید کرده است گازوئیلی که در حال حاضر در جایگاههای سوخت توزیع می شود بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ پی پی ام گوگرد دارنخستین عرضه 960 بشکه میعانات گازی خانیگران در بورس انرژی
مدیر عامل بورس انرژی خبر داد نخستین عرضه 960 بشکه میعانات گازی خانیگران در بورس انرژی حسینی گفت 960 بشکه میعانات گازی پالایشگاه خانگیران امروز برای نخستین بار در رینگ داخلی بورس انرژی عرضه و کشف قیمت میشود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از بورس انرژی دکتر سید عواردات 10 درصدی گندم تا پایان فعالیت دولت یازدهم
معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد واردات 10 درصدی گندم تا پایان فعالیت دولت یازدهم تهران - ایرنا - معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت برای رسیدن به خودکفایی در تولید گندم طی چهار سال آینده برنامه ریزی منسجمی انجام داده ایم و انتظار می رود در پایان دولت یازدهم تنها 5 تا 1آغاز ساخت بزرگترین مجتمع تجاری تفریحی جهان در دوبی
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۷ دوبی پروژه ساخت یک منطقه تفریحی و هتل که شامل بزرگترین مجتمع تجاری تفریحی جهان خواهد بود را آغاز میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا طرح ساخت این مجتمع تجاری تفریحی نخستین بار 18 ماه قبل اعلام شد و به صعود املاک و بازارهای سهام دوبی کمکمیعانات گازی ایلام مجددا در رینگ داخلی بورس انرژی عرضه شد
پس از وقفهای حدودا 2 ماهه میعانات گازی ایلام مجددا در رینگ داخلی بورس انرژی عرضه شد پس از وقفهای حدودا 2 ماهه و با پایان مراحل تعمیرات پالایشگاه گازی ایلام از امروز عرضه مجدد میعانات گازی ایلام در رینگ داخلی بورس انرژی آغاز شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقلآغاز رسیدگی به پروندههای معوقات بانکی در دادگاه تخصصی/ نسبت مطالبات معوق 15 درصد شد
اقتصادی بانک - بیمه بورس آغاز رسیدگی به پروندههای معوقات بانکی در دادگاه تخصصی نسبت مطالبات معوق 15 درصد شد رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مجتمع تخصصي قضائی براي رسیدگی به پروندههای معوقات بانکی بر اساس تقاضای بانک مرکزی به رئیس قوه قضائیه آغاز به فعالیت خواهد کرد نسبت مطاظهارات وزیرکشاورزی احمدی نژاد در باره موفقیت دولت یازدهم در تولید و صادرات مرغ،تخم مرغ وماهی و میگو
اظهارات وزیرکشاورزی احمدی نژاد در باره موفقیت دولت یازدهم در تولید و صادرات مرغ تخم مرغ وماهی و میگو اقتصاد > کشاورزی - روزنامه وطن امروز به نقل از خلیلیان وزیر جهادکشاورزی دولت احمدی نژاد نوشت در سال گذشته حداقل 84 هزار تن مرغ و تخم مرغ به خارج از کشور صادر شده استاداره اطلاعات انرژی آمریکا/ در سه ماهه نخست 2014 ایران بدون احتساب میعانات گازی روزانه 2.8 میلیون بشکه نفت تول
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سه ماهه نخست 2014ایران بدون احتساب میعانات گازی روزانه 2 8 میلیون بشکه نفت تولید کرداداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین برآورد خود از میزان تولید نفت کشورها بدون احتساب میعانات گازی متوسط تولید نفت ایران در سه ماه نخست سال 2014 را 2 8 میلیون بشکایجاد ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز از جنوب به شمال کشور با اجرای خط یازدهم سراسری
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران خبر داد ایجاد ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز از جنوب به شمال کشور با اجرای خط یازدهم سراسری مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از ایجاد ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز با هدف انتقال گاز از جنوب به شمال کشور با اجراپروژه بزرگ دولت برای واردات سیگار
پروژه بزرگ دولت برای واردات سیگار در حالی طبق آمارهای منتشر شده سهم سیگار قاچاق از بازار داخلی در سال قبل به بیش از 30 درصد رسید که سرپرست مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور برنامه این مرکز را به صفر رساندن واردات سیگار تا پایان سال 1394 اعلام کرده است کد خبر ۴۱۴۴۴۹ تاریخدولت، قطع یارانه ها را آغاز کرد
دولت قطع یارانه ها را آغاز کرد وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت کارگروه خانوار یکی از کارگروه های ستاد هدفمندی یارانه هاست که در حال بررسی نتایج اطلاعات ثبت شده در ثبت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه هاست به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر علی طیب نیا در پایان جلسه شورای گفتگویتولید گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی افزایش یافت
اقتصادی انرژی تولید گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی افزایش یافت یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت از افزایش ظرفیت تولید گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی به 25 میلیون مترمکعب در روز خبر داد و اعلام کرد با این افزایش تولید گاز بخشی از عقب ماندگیها در طرح توسعه میدان مشترک پارس جنوبی دچشمانداز اقتصادی دولت یازدهم در آیینه یک سالگی
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ از زمان آغاز به کار دولت یازدهم که تقریبا یک سال از زمان آن میگذرد تغییر و تحولات اساسی در سطوح مختلف به وقوع پیوسته که میتوان به کاهش میزان تورم و نرخ بهره بانکها اشاره کرد دولت در این مدت یکساله توانست با حذف برخی مقررات دست و پاگیر هدایت قانون هگفتوگوی مشروح فارس با میرکاظمی درباره الزامات دیپلماسی انرژی اظهارات زنگنه پیرامون تامین گاز اروپا و کسری نفت
گفتوگوی مشروح فارس با میرکاظمی درباره الزامات دیپلماسی انرژیاظهارات زنگنه پیرامون تامین گاز اروپا و کسری نفت عراق در راستای منافع ملی نیستعضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت که اظهارات زنگنه پیرامون تامین گاز اروپا و کسری نفت عراق در راستای منافع ملی نیست سیدمسعود میرکاظمیوعده انتقال شش ماهه گازدامغان به مازندران دردولت نهم غیرکارشناسی بود
مدیر جدید منطقه 9 عملیات انتقال گاز کشور وعده انتقال شش ماهه گازدامغان به مازندران دردولت نهم غیرکارشناسی بود ساری-ایرنا-مدیر جدید منطقه 9 عملیات انتقال گاز کشور گفت وعده ساخت و بهره برداری از خط انتقال گاز دامغان به مازندران در دولت نهم آن هم در مدت کمتر از شش ماه وعده ای بی-
اقتصادی
پربازدیدترینها