تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834904466
طلاق کابوس تازه وارد روستاهای کهگیلیویه و بویر احمد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طلاق کابوس تازه وارد روستاهای کهگیلیویه و بویر احمد یاسوج - یرنا - اگر زندگی، جاده باشد و خانواده ها مسافران جاده، پرونده دادگاه های خانواده تابلو های راهنمایی هستند که نشان می دهند طلاق از ازدواج سبقت گرفته و هر روز بیشتر از قبل بهمن فروپاشی، خانواده ها را نابود می کند.
محمدرضا 50 سال دارد، کشاورز و ساکن یکی از روستاهای پیرامون شهر دهدشت در شهرستان کهگیلویه از استان کهگیلویه و بویراحمد و از جمله نسلی است که تا کیلومترها آن سوتر طلاقی را ندیده بود.
اما اکنون او می گوید: در خانواده ما چهار دختر و پسر که هنوز عروسی هم نکرده اند، می خواهند طلاق بگیرند، هیچ کس نمی تواند سرش را جلو فامیل بلند کند.
او که در همه عمر به یاد ندارد از طایفه اش کسی زنش را طلاق داده باشد یا زنی درخواست طلاق کرده باشد، اکنون دخترش می خواهد از همسرش طلاق بگیرد، پسرش قصد طلاق زنش را دارد و پسران دو تن از عموهایش، چنین برنامه ای دارند و سختی بیشتر آن است که همه با هم خویشاوندی نزدیک دارند.
خانواده در استان کهگیلویه و بویراحمد، کمی گسترده تر از مفهوم رایج آن است که در استان های با ساختارهای سنتی شامل فرزندان، عموها می شود.
طلاق در چنین جامعه ای همانند یک عملیات انتحاری است که همه ساختار امنیتی - روانی خانواده بزرگ را منهدم می کند.
طلاق به طلاق ختم نمی شود، بلکه مشکلات بعدی آن فراتر از جداشدن یک زن و شوهر است و تا سال ها سایه آن بر روابط فامیل و مردم در روستا سایه می اندازد.
شاپور 24 ساله نیز در همین روستای 1300 نفری است که یک سال بیشتر با دخترعمویش زندگی نکرد و او را طلاق داد.
علی در روستای دیگری از شهرستان کهگیلویه است که دو سال پیش با دختر عمویش ازدواج کرده بود اما اکنون در پی طلاق است.
او می گوید که به زنش گفته مهریه اش که نزدیک 100 میلیون تومان است را به اجرا بگذارد چون قصد ادامه زندگی با او را ندارد.
اما علی قصد ماندن در روستا را ندارد و می گوید: نمی توانم پس از طلاق همچنان در روستا زندگی کنم و با سایر اعضای فامیل روبرو شوم.
در همین روستایی که به 50 خانوار هم نمی رسد تاکنون چهار زن و شوهر از هم جدا شده اند.
*** طلاق های بیشتر، ازدواج های کمتر
بر اساس گزارش های ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد، تعداد طلاق ها در این استان در سال 1382 تنها 369 رخداد بود اما این رقم، هشت سال بعد در سال 1390 به یکهزار و 21 رخداد رسید.
در حالی که شمار ازدواج ها از پنج هزار و 782 رخداد در سال 1382 به هشت هزار و 819 مورد در سال 1390 رسید.
بر این اساس در این هشت سال در حالی که تعداد ازدواج ها یک و نیم برابر شد طلاق ها به بیش از دو و نیم برابر رسید.
رییس اداره ثبت احوال گچساران در این باره گفت: 106 مورد طلاق در سه ماهه نخست سال 1393 در این شهرستان به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 63 درصد افزایش داشته است.
آمارها بیانگر ثبت هر 20 ساعت یک طلاق در شهرستان گچساران است .
شرایط در کهگیلویه به گونه ای شده است که رییس دادگستری این شهرستان گفت: وضعیت روبه رشد طلاق دراین شهرستان با توجه به بافت سنتی، قومی و قبیله ای این منطقه نگران کننده است.
مهرداد کریمی بدون اشاره به آمار طلاق شهرستان افزود: باید ریشه طلاق را در مسایل اقتصادی و فرهنگی جست و جو کرد.
وی اظهارکرد:پدیده طلاق توافقی بین زوج ها در این شهرستان یک آسیب مهم است که روز به روز در حال افزایش است.
*** شتاب برای طلاق
محمدرضا می گوید که هر چهار زن و مردی که در روستا قصد طلاق دارند، عقد کرده اند اما هنوز مراسم عروسی را نگرفته اند.
شاپور که در روستای محمدرضا سکونت دارد هم تنها یک سال با همسرش زندگی کرد.
علی هم اگرچه تا سه سال با همسر کنونی اش نامزد بود اما تنها دو سال با او که دخترعمویش هم هست زندگی کرده و اکنون قصد طلاق دارد.
بر اساس گزارش های رسمی ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد، از مجموع یکهزار و 21 واقعه طلاق ثبت شده استان در سال 1390 بیشترین فراوانی طلاق مردان مربوط به گروه های سنی 20 تا 34 با رقم 536 نفر و با 52 درصد و بیشترین فراوانی طلاق زنان مربوط به گروه های سنی 20 تا 29 سال با رقم 561 و با 55 درصد است.
بر اساس گزارش های ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد بررسی های آماری نشان می دهد بیشتر طلاق ها در سال های اولیه ازدواج رخ می دهد که نشان می دهد عمر زندگی مشترک این خانواده ها بسیار کوتاه است.
عطاالله گرجی پور رییس ثبت احوال گچساران با اشاره به اینکه 580 مورد ازدواج امسال در این شهرستان به ثبت رسیده گفت: آمارهای ثبت شده ازدواج و طلاق در دفاتر اسناد رسمی نشان می دهد که 18 درصد ازدواج ها در این شهرستان امسال به طلاق منجر شده است.
او هم می گوید: بیشتر این طلاق ها در یکی دو سال نخست زندگی مشترک رخ می دهد.
*** طلاق با مبناهایی سست تر
وقتی از مسوولان و گاهی وقت کارشناسان، دلایل طلاق پرسیده می شود به طور معمول به مواردی از جمله اعتیاد، بیکاری و فقر اشاره می شود.
اما شمار کسانی که به دلایل سست تری طلاق می گیرند هم کم نیستند.
سید محمد نبی 60 ساله ساکن شهر دهدشت از یک مراسم عروسی سخن می گوید که در همان مراسم عقد، زن می خواست از همسرش جدا شود.
اگرچه مبنای تعداد زیادی از طلاق ها این موارد نیست اما شمار آنهایی که به دلایل سست مانند نوع شغل و میزان رفاهیات طلاق می گیرند هم کم نیستند.
محمدرضا می گوید: این چند نفری که در روستای ما دنبال طلاق هستند نه معتادند نه بیکار نه مشکل دیگری دارند.
علی هم می گوید: مشکلاتی با خانواده همسرم دارم و برخی ویژگی های اخلاقی همسرم مرا به طلاق دادن وادار کرد.
رییس اداره کل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد می گوید: هنوز تحقیق جامعی پیرامون دلایل طلاق صورت نگرفته و از این رو براحتی نمی توان گفت دلایل این پدیده چیست.
اما کارشناسان به سه دلیل عمده بیکاری، اعتیاد و ناتوانی مرد در تامین مخارج زندگی اشاره می کنند.
با این حال در گذشته، هیچگاه خانواده ها به دلیل فقر از هم پاشیده نمی شد بلکه یا با آن سازگار می شدند یا راهی برای بیرون رفتن از آن پیدا می کردند که اطراف همه ما چنین کسانی زیاد است.
شاید اعتیاد دلیل محکمتری باشد چون در شرایط شدید آن، فرد مسوولیتی در حل مشکلات خانواده نمی پذیرد و برخی از زنان نمی توانند با چنین مردانی زندگی کنند.
ˈم.عˈ زنی در یکی از روستاهای شهرستان کهگیلویه یکی دو سال با همسرش زندگی کرد اما در نهایت به دلیل اعتیاد شوهرش طلاق گرفت.
البته زنان بسیاری هستند که توانسته اند با کمک به همسرشان او را از اعتیاد نجات دهند و در همین روستای محمد رضا چنین افرادی هستند.
محمد رضا می گوید: در این هفت هشت سال که اعتیاد زیاد شده برخی از زنان با تحمل و پایداری توانسته اند شوهرشان را از چنگ اعتیاد نجات دهند و اکنون با شوهرشان زندگی خوبی دارند.
*** آسیبی که به آن عادت کرده ایم
درست است که نزدیک به 80 درصد خانواده ها هیچ گاه راه طلاق را انتخاب نمی کنند اما شمار کسانی که طلاق می گیرند هم کم نیستند.
اما مشکل آنجاست که ممکن است به دلیل فراوانی و گسترش یافتن آن به آن عادت کرده باشیم و از یافتن راه حل ناامید شویم.
علی سبحانی کارشناس ارشد روان شناسی است، هنگامی که از او درباره طلاق سخن می گویم تعبیر تفکربرانگیزی را به کار می برد.
تعبیر او این است: وقتی از طلاق سخن می گویی مانند آن است که از گرم شدن هوا حرف می زنی یا از قیمت های رو به افزایش کرایه خانه ها سخن می گویی، یا از جنگ و ویرانی در خاورمیانه سخن به میان می آوری، همه اینها دست کم در یک ویژگی مشترک هستند؛ به آن عادت کرده ایم.
*** طلاق ها؛ بیشتر، زودتر، عجیب تر: جامعه در یک پیچ خطرناک
با اینکه طلاق روزبروز گسترش یافته است و همه کشور را دربر می گیرد و حتی در برخی از شهرها براساس آمارهای ارائه شده به 40 و 50 درصد ازدواج ها هم می رسد اما هیچ چیزی جلودار آن نیست.
در شرایطی که شمار جوانانی که ازدواج می کنند هرروز کمتر می شود پشتیبانی از همین جوانانی که همت می کنند و خانواده تشکیل می دهند بسیار مهم است.
در یک سال اخیر که بحث کاهش جمعیت داغ شده است بدون شک باید یکی از راه ها حفظ خانواده های موجود و کاهش طلاق ها باشد.
طلاق هایی که هرروز بیشتر می شود، ازدواج هایی که هرروز کوتاه تر می شود و خانواده هایی که به دلایل سست از هم پاشیده می شود و آسیب هایی که این پدیده از خود برجا می گذارد همچون تابلوهای راهنمایی است که به ما می گوید به یک پیچ خطرناک نزدیک می شویم.
از:سیدولی موسوی نژاد
627 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
فرماندار بویراحمد: روستاهای فاقد دهیاری تعیین تکلیف شوند
فرماندار بویراحمد روستاهای فاقد دهیاری تعیین تکلیف شوندفرماندار بویراحمد گفت روستاهای فاقد دهیاری شهرستان هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند هوشنگ یاریپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج از دهیاریها به عنوان نماینده دولت در سطح روستاها یاد کرد و گفت امیدواریم دهیاران بزمان فعالیت پایگاه سنجش سلامت نوآموزان در روستاهای بویراحمد اعلام شد
زمان فعالیت پایگاه سنجش سلامت نوآموزان در روستاهای بویراحمد اعلام شد یاسوج - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش استثنایی کهگیلویه و بویراحمد زمان فعالیت پایگاه سیار سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان در مناطق روستایی شهرستان بویراحمد را اعلام کرد علی نیکنام روز سه شنبه در گفت و گو بآب آشامیدنی، حیاتی ترین نیاز روستاهای کم آب کهگیلویه وبویراحمداست
آب آشامیدنی حیاتی ترین نیاز روستاهای کم آب کهگیلویه وبویراحمداست دهدشت- ایرنا- افت شدید منابع آب چاهها و چشمه ها با شروع فصل گرما و بحران بی آبی در روستاهای مناطق گرمسیری کهگیلویه وبویراحمد به یک معضل بزرگ برای مسوولان تبدیل شده است به گزارش خبرنگار ایرنا شهرستان کهگیلویه با 43مدیرعامل آبفار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد لزوم فرهنگسازی الگوی مصرف آب در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد
مدیرعامل آبفار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کردلزوم فرهنگسازی الگوی مصرف آب در روستاهای کهگیلویه و بویراحمدمدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم فرهنگسازی الگوی مصرف آب در روستاهای استان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج فیضالله پاسره عصر امروز در جمعمدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد طلاق و اعتیاد 2 معضل بزرگ کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردطلاق و اعتیاد 2 معضل بزرگ کهگیلویه و بویراحمدمدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه طلاق و اعتیاد دو معضل بزرگ استان است گفت سازمان بهزیستی با طراحی برنامههای متنوع به دنبال کاهش و مقابله با این دو آسیب اجتماعی است به گزارشمعاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد: رسانهها با تغییر الفاظ فنی در کارهای عمرانی دردسرساز نشوند
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد رسانهها با تغییر الفاظ فنی در کارهای عمرانی دردسرساز نشوندمعاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با درخواست از مطبوعات این استان برای دقت در رسانهای کردن فعالیتهای عمرانی جابهجا نوشتن الفاظ فنی را در این حوزه موجب ایجاد دردسر و مشکل در ک23 تیرماه جشن گلریزان زندانیان جرایم غیر عمد کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشود
23 تیرماهجشن گلریزان زندانیان جرایم غیر عمد کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشودمدیرعامل ستاد دیه کهگیلویه و بویراحمد زمان برگزاری جشن گلریزان امسال را 23 تیرماه مصادف با شانزدهم ماه مبارک رمضان عنوان کرد سید نظر زینیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج از برگزاری مراسمبه مدت 14 روز در یاسوج طرح ضیافت اندیشه ویژه دانشجویان دختر دانشگاههای کهگیلویه و بویراحمد در حال برگزاری است
به مدت 14 روز در یاسوجطرح ضیافت اندیشه ویژه دانشجویان دختر دانشگاههای کهگیلویه و بویراحمد در حال برگزاری استمسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت طرح ضیافت اندیشه ویژه دانشجویان دختر دانشگاههای استان در حال برگزاری است بهرئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد گرفتاری مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت مطال
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردگرفتاری مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت مطالبات در بند بروکراسی اداراترئیس هیئت مدیره مطبوعات استان کهگیلویه و بویراحمد گفت مطبوعات این استان برای دریافت مطالبات خود در بند بروکراسی اداری ادارات استان گرفتار شدهانبیش از 29 هزار نفر در شهرستان بویراحمد مشمول دریافت سبد کالا هستند
بیش از 29 هزار نفر در شهرستان بویراحمد مشمول دریافت سبد کالا هستند یاسوج - ایرنا - رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان بویراحمد گفت بیش از 29 هزار نفر در این شهرستان مشمول دریافت کالاهای طرح حمایت غذایی دولت هستند به گزارش خبرنگار ایرنا سید مختار عوض زاده روز یکشنبه دربررسي وضعيت فقر در مناطق روستايي استان کهگيلويه و بويراحمد
۹ تير ۱۳۹۳ ۲۳ ۵۱ب ظ بررسي وضعيت فقر در مناطق روستايي استان کهگيلويه و بويراحمد داده هاي مورد نياز از طريق پرسشنامه در مناطق روستايي استان کهگيلويه و بويراحمد جمع آوري و با استفاده از روش انرژي دريافتي مواد غذايي خط فقر غذايي محاسبه گرديد و سپس خط فقر غيرغذايي و خط فقر کل سرانرئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد: حداکثر ظرفیت کشت هندوانه در کهگیلویه و بویراحمد 500 هکتار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد حداکثر ظرفیت کشت هندوانه در کهگیلویه و بویراحمد 500 هکتار استرئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت حداکثر ظرفیت کشت هندوانه در کهگیلویه و بویراحمد 500 هکتار است به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج جعفر گوهرگانی بعد از ظهر امرصبح امروز دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه زنان شاغل در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد
صبح امروزدوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه زنان شاغل در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شدمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه زنان شاغل در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج فریده کیامرثی صبح"ممنوع الکلنگ"، ابتکار تازه کشف شده دولت احمدی تژاد
ممنوع الکلنگ ابتکار تازه کشف شده دولت احمدی تژاد جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - روزنامه شرق نوشت آنگونه که برخی باستانشناسان خبر دادهاند در زمان ریاست حمید بقایی بر سازمان میراث فرهنگی فهرستی از باستانشناسان با عنوان «ممنوعابیش از شش میلیون شاخه گل رز در کهگیلویه و بویراحمد برداشت شد
بیش از شش میلیون شاخه گل رز در کهگیلویه و بویراحمد برداشت شد یاسوج - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت شش میلیون و 200 شاخه گل رز زینتی امسال با رنگ های متفاوت در گلخانه های این استان برداشت شده است ابوالحسن صداقت کیش روز دوشنبه در گفت و گومدیرعامل کارخانه دنا صنعت یاسوج خبر داد توان تولید قطعات بدنه هواپیما در کهگیلویه و بویراحمد/اجرایی شدن طرح تو
مدیرعامل کارخانه دنا صنعت یاسوج خبر دادتوان تولید قطعات بدنه هواپیما در کهگیلویه و بویراحمد اجرایی شدن طرح توسعه دنا صنعت تا 6 ماه آیندهکارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمدی از توان تولید قطعات بدنه هواپیما در شرکت خود خبر داد و گفت تلاش خواهیم کرد با توسعه شرکت خود به این مهم دستاستاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد اجرای طرح جامع کارخانههای شن و ماسه کوهی/ برداشت منطقی و کوتاه مدت از م
استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرداجرای طرح جامع کارخانههای شن و ماسه کوهی برداشت منطقی و کوتاه مدت از معادن کوهیاستاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به در دست اجرا بودن طرح جامع ساماندهی و مدیریت کارخانههای شن و ماسه در استان گفت تا زمان تهیه این طرح هیچ کارخانهای نباید-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها