واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاد کرد: توسعه اصفهان و استان های همجوار با بهره برداری از منابع معدنی تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ظرفیت های معدن و صنایع معدنی استان اصفهان اعلام کرد: توجه به سرمایه گذاری در ایجاد کارخانه های فرآوری معدنی سبب توسعه این استان و استان های همجوار شود.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز در گزارشی فرصت های سرمایه گذاری استان اصفهان را در بخش معدن مورد بررسی قرار داد.
در این گزارش آمده است: استان اصفهان با پهنای 107029 کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود 9.4 میلیون نفر یکی از استان هایی است که توانسته اشتغال 7521 نفر را توسط 407 معدن فعال استان در سال 1389 فراهم کند.
براساس این گزارش، بیشتر استان اصفهان شامل معادن سنگ های ساختمانی است، به علاوه معادن دیگری از جمله چند معدن سرب و روی، سنگ لاشه و آهک، مارن نیز فعال هستند.
در این گزارش تاکید شده است: از دیگر پتانسیل های معدن و صنایع معدنی بالقوه استان می توان توجه به سرمایه گذاری در ایجاد کارخانه های فرآوری مواد معدنی، سرمایه گذاری در حوزه سنگ های تزیینی، صنایع سرامیک و ... همچنین نگاه ویژه به منطقه آزاد سلفچگان و سرمایه گذاری در این منطقه که یکی از راه های کمک به پویاترشدن اقتصاد در این استان خواهد بود، اشاره کرد.
طبق این گزارش، بیشتر پتانسیل معدنی استان اصفهان به معادن غیرفلزی مربوط می شود و همان طور که پیش تر نیز آورده شد، بجز چند معدن سرب و روی فعال، مابقی معادن استان غیرفلزی اند.
در این گزارش مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: در سال 1389 متوسط تولید هر معدن در استان اصفهان 57.2 هزار تن و متوسط تولید سرانه بخش معدن استان 3.1 هزار تن بوده است. همچنین نسبت استخراج واقعی به ذخایر معدنی استان 0.77 درصد برای سال 1389 در استان اصفهان ذکر شده است.
براساس این گزارش، باتوجه به کشف دو اندیس جدید مس – مولیبدن پروفیری در استان اصفهان، می توان با فرآوری مس و تولید مولیبدن در آینده نسبت به تولید فرو آلیاژها اقدام کرد.
همچنین وجود ذخایر قابل توجه طلا و فلزات دیگری مثل تنگستن که قابلیت سرمایه گذاری بیشتر به همراه برنامه ریزی دقیق تر را داراست می تواند به شکوفایی بیشتر معدن استان منجر شود.
به منظور جلوگیری از خروج مواد خام معدنی از کشور نیز می توان با ایجاد واحدهای جدید فرآوری سنگ آهن به جذب این ماده معدنی در استان اصفهان و استان های همجوار کمک کرد.
مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: با عنایت به این که بیشتر معادن استان جزء سنگ های تزیینی است و ضایعات زیادی که از آنها به وجود می آید می توان با بازیافت و تبدیل آنها به سنگ تزیینی و آنتیک، محصولات جدید و جذابی را تولید و ضمن اشتغال زایی بیشتر نگاهی هم به صادرات صنایع دستی در این حوزه داشت.
در این گزارش همچنین آمده است: استان اصفهان با داشتن ذخایر قابل توجه آهک می تواند پتانسیل ایجاد کارخانه های جدید سیمان به خصوص سیمان ویژه را داشته باشد.
مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: در پایان می توان به سرمایه گذاری در عناصر نادر خاکی استان اصفهان از جمله عناصر پتاس، کائولن و سولفات باریم در راستای تولید کاشی و سرامیک، ظروف چینی و چینی بهداشتی و محصولات مورد نیاز بخش کشاورزی اشاره کرد.
سیام**2025**1336
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]