واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بهره برداری بی رویه منابع آبی از چالش های بخش آب در کردستان است سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: بهره برداری سنتی و بی رویه از آبخوان های زیر زمینی از مهمترین چالش های منابع آب کردستان است.
اقبال شاه نظری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در صورت تداوم روند برداشت بی رویه و سنتی از آبهای زیرزمینی با پدیده های نشست زمین، ناپایداری زیرساخت های عمرانی و کاهش حجم کمی و کیفی منابع آب تجدیدپذیر مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه این چالش بیشتر در شرق استان است گفت: شرق استان کردستان با 13 هزار و 13 کیلومتر مربع در محدوده های مطالعاتی قروه - دهگلان و دیواندره - بیجار و قمچای، 46 درصد از مساحت استان را در بر می گیرد.
به گفته وی محدوده های مورد اشاره دارای اقلیم نیمه خشک و بارندگی کم و پتانسیل آب های سطحی ضعیف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی در شرق استان، هم اکنون سه دشت آن شامل دهگلان، قروه و چهاردولی جزو دشت های ممنوعه کشور هستند.
شاه نظری افزود: مناطق شرق استان 33 درصد از بارندگی های استان را در بر می گیرد در صورتی که 67 درصد بارندگی ها در سایر سطوح استان حادث می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه 86 درصد دشت های استان در بخش شرقی قرار دارد، این بخش به عنوان قطب کشاورزی مطرح بوده و بیشتر راهکارها و قابلیت های توسعه، متوجه این منطقه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان افزود: به دلیل برداشت های بی رویه و اینکه بیشترین درصد آب مصرفی شرب، کشاورزی و صنعت از آب های زیرزمینی تامین می گردد، دشت های شرق استان بویژه سه دشت ممنوعه آن با افت شدید سطح آب زیرزمینی و کاهش حجم مخزن مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان افت آب در این منطقه را سالانه 83 سانتیمتر براورد کرد و گفت: این منطقه در شرایط بحرانی قرار دارد.
شاه نظری از جمله اقدامات در دست اجرا برای جلوگیری از افت سطح آب زیرزمینی و جبران کسری مخزن را در بعد فرهنگی شامل فرهنگ سازی و آگاهی بخشی، در بعد اقدامات سازه ای را تغذیه مصنوعی و در بعد مدیریتی، طرح تعادل بخشی و انتقال آب از سرشاخه ها و حوضچه های آبریز مجاور عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان افزود: استان کردستان با متوسط بارندگی 455 میلیمتر در سال یکی از استان های پر آب و سرشاخه حوضچه های مهم آبریز کشور از جمله دریای خزر، دریاچه ارومیه، خلیج فارس و دریای عمان است.
شاه نظری افزود: بیشترین میزان بارندگی در غرب استان و در شهرستان مریوان با 825 میلیمتر در سال و کمترین میزان بارندگی هم در شرق استان و محدوده های مطالعاتی قروه - بیجار با متوسط بارندگی 292 میلیمتر است.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]