واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فرماندار مرکز مازندران سازمان حفاظت محیط زیست مسوول پاسخگویی مشکلات زیست محیطی نیروگاه زباله سوز ساری ومکان یابی آن است ساری-ایرنا- فرماندار مرکز استان مازندران پروژه نیروگاه زباله سوز ساری را مشارکتی و منطبق با استانداردهای بین المللی دانست و در عین حال گفت: سازمان حفاظت محیط زیست مسوول پاسخگویی مشکلات زیست محیطی نیروگاه زباله سوز ساری ومکان یابی آن است.
ˈجواد واحدی ˈروز دوشنبه در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) مازندران در تشریح آخرین وضعیت نیروگاه زباله سوز ساری ، افزود: از آنجاییکه این پروژه ملی است سازمان حفاظت محیط زیست کشور براساس کارشناسی و مقررات زیست محیطی مکان یابی و دستگاهی که در حال انتقال است را مورد ارزیابی قرار بدهد.
وی با بیان اینکه در خصوص منطبق بودن تجهیزات نیروگاه زباله سوز و مکان کارخانه با مسایل زیست محیطی ،سازمان حفاظت محیط زیست مسوول است، ادامه داد: فرمانداری و استانداری در این مورد نقشی ندارند.
فرماندار ساری در عین حال به ویژگی های نیروگاه زباله سوز و تکنولوژی این نیروگاه اشاره کرد و بیان داشت: استاندارد بکار گرفته شده در تجهیزات این نیروگاه در مقوله زیست محیطی از کشور چین به مراتب سختگیرانه تر از حفاظت محیط زیست کشورمان و استان مازندران است.
فرماندار ساری گفت: فاصله آخرین روستا با محل ایجاد نیروگاه زباله سوز ساری چهار کیلومتر است ،اما همین نیروگاه در چین در فاصله 300متری شهر مستقر است و هیچ گونه مشکلات زیست محیطی ندارد و سرمایه گذار چینی با تضمین نبود مشکلات زیست محیطی تا فاصله 300متری قرار داد منعقد کرده است.
وی با تاکید بر این نکته که باید زباله را به فرصت تبدیل کنیم ، ولی اکنون زباله تهدید جدی محسوب می شود، بیان داشت: در تجهیزات نیروگاه زباله سوز ساری همه استاندارد های زیست محیطی رعایت شده و حتی استاندارد های کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز وجود دارد.
وی گفت: تاکید می کنم پروژه نیروگاه زباله سوز ساری مشارکتی است و تنها خرید تکنولوژی نیست ،یعنی سرمایه گذار در سود و زیان آن شریک است و به طور یقین سرمایه گذار با مقوله زیست محیطی مازندران و ساری آشنا و تکنولوژی سازگار را وارد می کند ،چراکه سرمایه گذار سرمایه خود را به راحتی از دست نخواهد داد.
فرماندار ساری گفت: در حال حاضر چگونگی تامین روزانه بیش از 500تن زباله مورد نیاز این کارخانه از دغدغه های جدی است.
واحدی ادامه داد: از آنجاییکه این پروژه مشارکتی بوده و سرمایه گذار با آورده حدود 60میلیارد تومانی به دنبال سود آن است ، باید در تامین زباله این نیروگاه به صورت جدی فکر اساسی کنیم.
واحدی تصریح کرد: در چنین شرایطی موضوع زباله ساری و حتی استان مازندران علاوه بر اینکه فضای امنیتی پیدا کرده تبدیل به مساله سیاسی نیز شده است.
وی بیان داشت: از آنجاییکه به آموزش تفکیک زباله در جامعه کمتر توجه شده و ضعیف است، نیروگاه زباله مخلوط سوز است.
وی به مقوله شیرابه در حمل زباله و در فرایند سوزانده شدن آن اشاره کرد و گفت: زباله توسط ماشین های مخصوص دارای مخزن جمع آوری شیرابه ،جمع آوری می شود و دستگاه تخمیری که وجود دارد آن را به آب قابل استفاده کشاورزی تبدیل می کند.
وی ادامه داد: تفاله زباله ها نیز با تغییرات فیزیکی به کود تبدیل می شود.
فرماندار ساری گفت: تجهیزات نیروگاه زباله سوز از تیرماه امسال وارد کشور می شود.
واحدی گفت :بعضی از پیمانکاران حمل زباله که به صورت باندی چندین سال در تمامی شهرداری های استان نفوذ پیدا کرده اند ،عامل تشدید کندتر شدن پروژه های زباله سوز هستند.
از روزانه بیش از دو هزارو 800تن زباله تولیدی در مازندران حدود 280تن آن در ساری است که به حدود 130کیلومتری شهر ساری حمل و دفع می شود.
فرماندار مرکز مازندران درادامه این مصاحبه یکی از دلایل عقب افتادگی صنعت در استان را عدم انجام مطالعه همه جانبه دانست و گفت: بسیاری از واحد های کوچک و بزرگ استان به ویژه ساری بدون ارزیابی ، بازاریابی و پشتوانه مالی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه صنایع کوچک باید هدف دار باشد ، خاطر نشان کرد: به منظور ساماندهی و شناسایی بازار هدف ستاد توسعه را در ساری تشکیل دادیم.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست باید پتناسیل ها را به عنوان بانک اطلاعاتی در حوزه صنعت ساری بدست بیاوریم، گفت: بسیاری از واحد های صنعتی دارای مجوز و مصوباتی که کلنگ زنی شده است ،با مشکلات جدی مواجه هستند.
واحدی به مصوبه احداث پالایشگاه کیاسر ساری اشاره کرد و بیان داشت: فضایی در مازندران به ویژه در منطقه کیاسر مبنی بر ساخت پالایشگاه مطرح شده است ،ولی اولین سوال این است که آیا ما زیر ساخت جاده ای برای حمل و نقل به این مکان داریم.
فرماندار ساری گفت: در مصوبات ایجاد واحد های صنعتی در مازندران ،فقر مطالعاتی و بی توجهی به آمایش سرزمینی کاملا مشهود است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی برای به اصطلاح سرمایه گذار ، آیین کلنگ زنی ساخت پالایشگاه کیاسر را برگزار و اطلاع رسانی کردیم.
وی افزود : در ستاد توسعه سرمایه گذاری شهرستان به دنبال شناسایی سرمایه گذاران واقعی هستیم.
وی از سرمایه گذاری برای باز سازی پارک جنگلی شهید زارع خبر داد و گفت: جاده دسترسی ، مشکلات محیط زیست و منابع طبیعی آن احصا شده و در آینده نزدیک مرکز تفریحی ، گردشگری جنگلی مناسبی در شهید زارع بوجود خواهد آمد.
وی گفت: ساری هنوز جایی برای بازی کودکان و استراحت و تفریح ندارد.
وی گفت: در ستاد توسعه ،واحد های صنعتی که فقط زمین را گرفته و دیوار کشی کرده اند و اکنون از ارزش افزوده زمین بهره مند هستند، را شناسایی کردیم.
وی اضافه کرد: صاحبان این واحد ها که به نام ایجاد صنعت زمین دریافت کرده اند اما فعالیت تولیدی و صنعتی ندارند ،باید تعیین تکلیف شوند.
وی گفت: برخی از واحد هایی صنعتی که زیر ساخت های آن مهیا و آماده راه اندازی است شناسایی شدند ولی باید مشکلات بازاریابی آنها حل و حمایت شوند.
وی تقویت واحد های صنعتی که در حال فعالیت را مورد تاکید قرار داد.ک/3
2585/608
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]