تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826125299




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فعالیت‌های هنری در سطح شهر وابسته به سلایق مدیران است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی هنرهای شهری در مناسبت‌های مذهبی-1
فعالیت‌های هنری در سطح شهر وابسته به سلایق مدیران است
مسعود نجابتی طراح گرافیک معتقد است که مستمر نبودن فعالیت خوب در زمینه هنرهای شهری به دلیل جابجایی و سلایق مدیران است.



مسعود نجابتی هنرمند طراح گرافیک در گفتگو با خبرنگار مهر درباره استفاده از گرافیک در هنرهای شهری به مناسبت های مذهبی گفت: گرافیک بیشترین کاربرد را برای استفاده در سطح شهر به مناسبت های مختلف از جمله مذهبی دارد.
 
وی درباره چگونگی راه پیدا کردن آثار گرافیکی به شهر در مناسبت های دینی و مذهبی توضیح داد: متولیان هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، وزارت ارشاد و نظایر آن‌ها هستند که می توانند به هنرمندان طراح سفارش بدهند و هنرمندان هم مجریان این طرح ها هستند که به تناسب هر موضوع می توانند آثار مناسبی را برای ارائه در سطح شهر، ارائه کنند.
 
طراح گرافیک مسجد جمکران در ادامه یادآور شد: این مسیر قبلاً تجربه شده است و اگر چه به صورت مقطعی فعالیت های بسیاری در این زمینه صورت گرفته، اما چون مستمر و پیوسته نبوده، تأثیرگذاری لازم را نداشته است.
 
نجابتی معتقد است که تغییر و تحول مدیران از جمله دلایل مستمر نبودن فعالیت خوب در زمینه هنرهای شهری بوده است و گاهی هم با رفتن یک مدیر، سلایق مدیر بعدی اعمال می شود.
 
 این هنرمند طراح با اشاره به اقدامات خوبی که در زمینه هنرهای شهری انجام شده است، ادامه داد: در زمینه هنر دفاع مقدس، شهرداری تهران جشنواره خوبی را برگزار کرد که آثارش در هفته دفاع مقدس اکران شد ولی این روند ادامه پیدا نکرد. همچنین 5 سال پیش نیز سازمان زیباسازی برای ماه مبارک رمضان فراخوان داد و آثار هنری بسیار خوبی را گردآوری کرد که متأسفانه آن هم اکران خوبی نداشت و ادامه پیدا نکرد.
 
وی درباره چگونگی بهره برداری از آثار گرافیکی درمناسبت های مذهبی توضیح داد: از آثار گرافیکی به شکل  سفارشی در مناسبت های مختلف و به صورت مقطعی و متغیر می توان استفاده کرد که روی بیل بردها، پل ها و فضاهایی که برای نمایش آنهاست، نصب شده و بعد هم برچیده می شوند. این روشی است که در تمام کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.
 
نجابتی با اشاره به دسته دیگری از طراحی های گرافیکی در سطح شهر تصریح کرد: برخی هم به صورت نمادسازی است که به مبلمان شهری مربوط می شود و می توان آثار گرافیکی را با حجم و متریالهای دیگری تلفیق کرد که به آثار گرافیکی 2 بعدی و چاپ منحصر نباشد. البته این شکل از آثار گرافیکی کمتر در تهران دیده و بیشتر هم در قالب اتفاقات غیر مذهبی به کار گرفته شده‌اند، به این دلیل که برای این بخش از آثار سفارش دهنده جدی نداشته ایم و تا کنون کسی از طراحان نخواسته که چنین آثاری را ارائه کنند.
 
این داور جشنواره های گرافیک در ادامه افزود: برای نوروز یادم هست که شهرداری مشهد سفارش های خوبی را با همین رویکرد داشت.
 
مسعود نجابتی با تأکید بر ضرورت سفارش چنین آثاری از سوی متولیان دولتی گفت: اگر سفارش دهنده و متولی دولتی، تولید چنین آثاری را در دستور کار نداشته باشد، اجرای آنها امکان پذیر نیست چرا که اینها جزو پروژه های ملی است و برای نصب در سطح شهر و  میادین  مختلف شهر نیاز به حضور متولیان دولتی دارد.
 
وی راهکار استفاده از این هنرها را در سطح شهر، فاصله گرفتن از فضای سیاسی مرسوم دانست و پیشنهاد کرد: باید برای اجرای آثار هنری به مناسبت های مذهبی جایگاه فرهنگی و هنری برای آن در نظر گرفت و از فضای سیاسی فاصله گرفت تا این روند دچار سیاست زدگی نشوند و با تغییرات سیاسی، چنین فعالیت هایی دستخوش تغییر و تحول نشود.
 
نجابتی سیاست زدگی را مشکلی عنوان کرد که تمام بدنه فرهنگی هنری کشور را دربرگرفته است.
 
این هنرمند در ادامه به ضرورت حضور هنرمندان در تصمیم گیری های مربوط به هنر شهری اشاره کرد و گفت: باید هنرمندان در این جریان حضور داشته باشند و فقط مجری نباشند بلکه به عنوان هیئت تصمیم گیرنده و برنامه ریز از حضور آنها استفاده شود تا با اشرافی که بر هنر شهری دارند، برای شهر تصمیم بگیرند. 
 
این گرافیست همچنین از ضرورت تشکیل یک شورای هنری سخن گفت و  افزود: شورایی نیاز است که به این منظور برنامه ریزی کند، پیشنهاد، انتخاب و اجرا کند و این شورا نباید هیچ گاه تغییرات ناگهانی داشته باشد.
 
نجابتی درباره سپرده شدن امور زیباسازی شهر در مناسبت های مذهبی به دست مردم هم بیان کرد: مناطقی که به دست مردم کار زیباسازی به مناسبت های مذهبی انجام شده، جوامع کوچک و سنتی با شرایط متفاوت از امروز بوده است. هنوز هم در جوامع کوچک به صورت خودجوش در مراسم محرم و صفر این شکل از زیباسازی اتفاق می افتد، اما در کلان شهرها یک برنامه ریزی خاصی می طلبد که متناسب با نیازهای یک شهر باشد بنابراین در شهری مثل تهران قابل تصور نیست که امور زیباسازی مناسبتی را به دست مردم سپرد چرا که امکان بروز هرج مرج با سلیقه های ناهمگون وجود دارد به این دلیل که مردم تهران دارای فرهنگ های مختلفی هستند، بنابراین سازمان و متولی لازم دارد که با توجه به این مسائل و شرایط فرهنگی بتواند نسخه مناسبی را با توجه به معماری امروز طرح کند.
 
وی در خاتمه درباره ارزیابی کلی خود از ارائه هنرهای شهری در مناسبت های مذهبی توضیح داد: نه منکر کارهای خوب اتفاق افتاده هستم و نه همه کارها رضایت بخش بوده است، بلکه گاهی به صورت جزیره ای کارهای خوبی انجام شده است.گاه به خاطر حضور یک مسئول خوش فکر که توانسته افرادی را دور خود جمع کند اتفاقات خوبی رقم خورده و با رفتنش نیز کم رنگ شده است و این فراز و نشیب همیشه وجود داشته است و همچنین روند این فعالیت ها هیچ گاه سیر تکاملی نداشته است و این گونه نبوده است که بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی، سیر تکاملی را طی کرده و مکاتب مختلفی در آن دیده شده باشد.
 



۱۳۹۳/۴/۲۳ - ۱۲:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن