واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۳ (۹:۳۰ق.ظ)
آيتالله هاشمي شاهرودي: در مسائل حقوقي و فقهي خلاء زيادي وجود دارد / قانون مجازات اسلامي يکي از افتخارات قوه قضائيه است حيف است 35 سال از انقلاب گذشته، ولي؛ ما در خيلي از مسائل حقوقي نظريات جامع فقهي نداريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آيتالله سيد محمود هاشمي شاهرودي با تأكيد بر سيره تحقيقي از ائمه اظهار كرد: بايد سيره ائمه را تجزيه و تحليل کرد تا هدف و تمامي فلسفه اقدام ائمه را به دست آورد؛ چراکه اين مسأله در الگوگيري و بهره بردن از زندگي ائمه بسيار مهم است.
وي ادامه داد: انبياء و ائمه تمامي وجود خود را در خدمت رهبري جامعه و هدايت آن هزينه ميکردند و اينگونه نبوده که از نظر کلامي تنها افراد را هدايت کنند، بلکه نقش عملي نيز داشتند که اگر اين نقش آنان نبود حتي اسلام اهل سنت نيز محفوظ نميماند و اسلام مورد تحريف قرار ميگرفت.
عضو فقهاي شوراي نگهبان درباره گروه تروريستي داعش اشاره داشت و تصريح كرد: گروه تروريستي دولت عراق و شام به عنوان خوارج زمان حال است؛ اگر اميرالمؤمنين در جنگ نهروان آن بيانات مهم را نداشتند ممکن بود که بسياري از جوانان آن زمان جذب خوارج شوند و آنگاه اسلام مدنظر آنان اسلام خشک، اسلام خشونت طلب و ضد عقل ميشد و حضرت توانست خطر انتشار فکر خوارجي را دفع کند.
آيت الله هاشمي شاهرودي درباره رفتار و افكار معصومين با دنياپرستان گفت: هيچگاه ائمه معصوم با اين افراد برخورد خشن و حذفي نميکردند، بلکه با عاطفه و آموزش به دنبال اين بودند که حقيقت را به آنها نشان دهند؛ چرا که ميدانستند آن افراد فريب خوردهاند.
نايب رئيس شوراي خبرگان با انتقاد از رفتار بعضي از شيعيان در توهين به اعتقادات اهل سنت اظهار كرد: متأسفانه امروز برخي افراد منتسب به شيعه و با اين تصور که در حال خدمت هستند به مقدسات اهل سنت توهين ميکنند که برخلاف سيره اهل بيت است، ائمه به مقدسات اهل سنت و يا همسر پيامبر توهين نميکردند.
وي ادامه داد: بايد از کلمات و سيره پيامبر و ائمه بهره بگيريم تا بتوانيم آنان را به سمت خود جذب کنيم، ائمه به مقدسات فحاشي و اهانت نميکردند و ما هم نبايد اين کار را انجام دهيم.
وي در ادامه درباره مسائل حقوقي و فقهي نيز اشاره داشت و تأكيد كرد: در مورد مسائل حقوقي و فقهي خلأهاي زيادي وجود دارد و کارهاي علمي صورت نگرفته بسياري وجود دارد.
وي افزود: حيف است 35 سال از انقلاب گذشته، ولي؛ ما در خيلي از مسائل حقوقي نظريات جامع فقهي نداريم و هنوز بسياري از مسائل حقوقي روز دنيا که در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته است، چکش فقهي نخورده است و بايد در اين حوزه اهتمام بيشتري کرد.
رئيس سابق قوه قضائيه با اشاره به قانون مجازات اسلامي يادآور شد: در اين قانون کليات از جزئيات جدا شده و هر يک به تفصيل توضيح داده شده است و در زمان تدوين آن بسياري از حقوقدانان در معاونت حقوقي فعاليت ميکردند تا قانون مجازات مبتني بر فقه را تهيه و تدوين کنند.
وي خاطرنشان کرد: براي مسائل حقوقي در فقه به دنبال حکم ميگشتند و اگر چيزي پيدا نميکردند از مراجع استفتا ميکردند، اين امر موجب شد تا دانشجويان حقوق نيز با نگاه حقوق اسلامي رشد کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]