تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834416595




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آصفی: تحریم رهبر و رییس جمهور ایران از سوی کنگره آمریکا اشتباه بزرگی است/ هنوز مسائل حل نشده زیادی باقی است/میان روسیه و دیگر اعضای5+1 اختلافی وجود دارد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آصفی: تحریم رهبر و رییس جمهور ایران از سوی کنگره آمریکا اشتباه بزرگی است/ هنوز مسائل حل نشده زیادی باقی است/میان روسیه و دیگر اعضای5+1 اختلافی وجود دارد

آصفی: تحریم رهبر و رییس جمهور ایران از سوی کنگره آمریکا اشتباه بزرگی است/ هنوز مسائل حل نشده زیادی باقی است/میان روسیه و دیگر اعضای5+1 اختلافی وجود دارد
واقعیت امر این است که اختلافات میان ایران و اعضای 1+5 بر سر برخی موضوعات و موارد همچنان وجود داشته و به قوت خود باقی است. اما مهم این است که برای حل این اختلافات تا چه اندازه‌ای جدیت وجود داشته باشد

به گزارش نامه نیوز روزنامه آرمان در گفتگو با حمیدرضا آصفی، دیپلمات سابق و سخنگوی دوران اصلاحات وزارت امورخارجه نوشت؛


وزرای خارجه 1+5 وارد وین شدند. تحلیل شما از این رویداد چیست؟
بر اساس آن چیزی که سخنگوی خانم اشتون، آقای مایکل مان اعلام کرد، ظاهرا وزرای خارجه امروز به وین می‌روند. البته همه وزرای خارجه به وین نمی‌روند تا آنجایی که اعلام شده است و ما می‌دانیم فردا آقای کری، وزیر خارجه آمریکا، ویلیام هیگ وزیرخارجه انگلیس و فابیوس وزیرخارجه فرانسه وارد وین می‌شوند. آنچه مسلم است اینکه امروز اکثریت مقامات 1+5 به جز آقای لاوروف در مذاکرات شرکت می‌کنند. به نظر می‌رسد مسائل حل نشده زیادی باقی است بنابراین نمایندگان و افراد تاثیرگذار در این مذاکرات شرکت می‌کنند. به‌هر حال بعضی از مسائل مورد اختلاف لازم است که در مذاکرات طرح شود. به عقیده من حضور وزرای خارجه در وین دو پیام مهم دارد. پیام اول این است که به نظر می‌رسد هنوز مسائل حل نشده زیادی باقی است که قاعدتا باید مسائل جدی و مهمی باقی مانده باشد که اکنون لازم است وزرای خارجه در این مذاکرات شرکت کنند. نکته دوم نشان‌دهنده علاقه دو طرف در به نتیجه رسیدن مذاکرات است. دو طرف مذاکرات را جدی گرفته‌اند. 


چرا وزیر خارجه روسیه در مذاکرات شرکت نمی‌کند و چرا چین با نماینده ارشد خود در مذاکرات حضور پیدا نمی‌کند. آیا اختلافات میان اعضای 1+5 زیاد است؟
من درمورد چین چیزی را نشنیده‌ام اما مساله‌ای که وجود دارد عدم حضور آقای لاوروف در مذاکرات امروز است. حضور آقای لاوروف در مذاکرات وین علامت مثبتی بود. به اعتقاد من روسیه در بحث مذاکرات هسته‌ای مواضع نزدیک‌تری به ایران داشت البته اعلام شده که ایشان به آمریکای لاتین سفر می‌کند. اما نفس نیامدن آقای لاوروف نشان می‌دهد که میان روسیه و سایر اعضا اختلافاتی وجود دارد. به‌نظرم حضور وزیر خارجه روسیه برای جمهوری اسلامی ایران مفیدتر بود. غیبت آقای لاوروف به تقویت مواضع گروه‌های غربی کمک می‌کند. به هر حال روسیه تا حدودی نقش متعادل‌کننده داشته است اما عدم حضور ایشان نمی‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران خیلی مثبت باشد.


تا 30 تیرماه به توافق می‌رسیم. تا چه حد نسبت به این توافق امیدوارید؟
باید دید اختلافات در چه زمینه‌هایی عمیق‌تر است. حق مشروع جمهوری اسلامی ایران، ابعاد و ظرفیتی که ایران می‌تواند درمورد غنی‌سازی اورانیوم به کار بگیرد. اختلاف دیگر موضوع لغو تحریم‌ها و چگونگی زمانبندی لغو تحریم‌هاست و هم چگونگی لغو تحریم‌های سازمان ملل و اختلاف دیگر موضوع زمان نظارت برای راستی‌آزمایی عملکرد ایران توسط آژانس است. این سه مورد بیش از هر چیز دیگری در مذاکرات وین بحث می‌شود. به اعتقاد من باید دید که میزان اختلاف‌نظرها و دیدگاه‌ها در باب این مذاکرات چگونه است. اظهاراتی که آقای فابیوس مطرح کرد یا توجهی را که اوباما در مقاله اخیر خود نسبت به دغدغه‌های تل‌آویو نشان داد. تحرکی که کنگره داشت و حدود 300 نماینده نامه‌ای را به اوباما دادند، موجب نگرانی بیش از حد هر کسی می‌شود. از طرف دیگر بعضی موضوعات هم وجود دارد که باید از دیدگاه آن سوی مرزها به آن نگریست و آن را تحلیل کرد. به‌هر حال انتخابات کنگره آمریکا آبان‌ماه برگزار می‌شود و اوباما به‌عنوان رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا تاکنون کارنامه‌ای موفق در سیاست خارجی نداشته است. به جرات می‌توان گفت در مسائل مختلف آقای اوباما با ناکامی‌های گوناگونی روبه‌رو بوده است. در سوریه، در عراق، در خاورمیانه به‌عنوان یکی از روسای جمهور ناموفق آمریکا شناخته می‌شود. اوباما در تلاش است تا پیش از انتخابات کنگره به پرونده هسته‌ای ایران خاتمه دهد و به زعم خودش به این تهدید امنیتی پایان دهد.


نقش کشورهای اروپایی در مذاکرات چگونه است؟
کشورهای اروپایی به هر حال از تجارت با ایران محروم شدند. این کشورها دوست دارند وضعیت عادی شود. به هر حال تحریم‌ها چنین اجازه‌ای را به غرب نمی‌داد. البته مذاکرات اخیر دارای جنبه‌های مثبت و منفی گوناگونی است و نمی‌توان به قطعیت اعلام کرد که این مذاکرات به نتیجه می‌رسد. نمی‌شود با خوشبینی زائدالوصفی گفت در مدت 8 یا 9 روز آینده توافق صورت می‌پذیرد. 


چرا خوشبین نیستید؟
دلیلش مواضعی است که طی چند روز اخیر کشورهای درگیر در مذاکرات مطرح کردند. به‌هر حال خوشبینی مطلق به ما کمک نمی‌کند. یکی از دلایلی که در حضور وزرای خارجه مورد بحث قرار می‌گیرد این است که اگر توافقات در این مدت باقیمانده به نتیجه نرسد چه زمانی برای ادامه مذاکرات در نظر گرفته شود. اینکه مذاکرات در چه بازه زمانی ادامه پیدا می‌کند به اعتقاد من بخشی از موضوعات است. چیزی که ما نباید در مذاکرات دنبالش باشیم حسن‌نیت است. به نظر من انتظار نشان دادن حسن‌نیت در مذاکرات انتظار به جایی نیست. آن چیزی که باید مبنای تحلیل ما در مذاکرات قرار بگیرد چیزی نیست جز اراده سیاسی. این اراده سیاسی است که منجر به توافق می‌شود نه حسن‌نیت طرفین. انتظار حسن‌نیت از غرب و اتحادیه اروپا توقع بی‌جایی است. آن چیزی که ما احتیاج داریم اراده سیاسی آنهاست. اگر در این مدت آنها اراده سیاسی را از خود بروز دهند به جرات می‌توان ادعا کرد که مذاکرات به نتیجه می‌رسد. در غیر این‌صورت باید منتظر زمان دیگری یا تمدید مذاکرات ماند. 


اشاره کردید به کنگره و رفتار کنگره آمریکا؛ دو نفر از اعضای کنگره بحث تحریم رئیس‌جمهور و رهبری را مطرح کردند. نظر شما چیست؟ 
اشتباه بزرگی است که کنگره آمریکا مرتکب می‌شود. این اقدامات صددرصد بر مذاکرات تاثیر می‌گذارد. لابی صهیونیست‌ها به شدت علیه ایران در کنگره فعال است. البته آنها که بسیار خوشبین بودند اکنون دریافته‌اند که به این سرعت نمی‌توان به گفت‌وگوها خوشبین بود. هرچند که گفت‌وگوهای هسته‌ای با شکست روبه‌رو نشده است. گفتنی‌است بیشترین چالش میان نمایندگان ایران و 1+5 در مذاکرات در رابطه با سانتریفیوژ‌ها، میزان غنی‌سازی و چگونگی برداشتن تحریم‌ها بود؛ طبیعی هم است که این موضوعات چالش‌برانگیز موجب می‌شود برخی از لابی‌ها در آمریکا طلبکارانه از تیم هسته‌ای ما باج‌خواهی کنند به گمان بسیاری از کارشناسان آمدن وزرای خارجه ایران و 1+5 یک پوئن مثبت محسوب می‌شود بر این اساس، باید منتظر ماند و دید که در طول مذاکرات سطح توقعات دو طرف چه تغییری می‌کند. طبعا به وقوع پیوستن توافق برای تدوین پیش‌نویس جامع هسته‌ای نیازمند متناسب شدن سطح توقعات است. مذاکره‌کنندگان باید سوءتفاهمات را برطرف کنند تا زمینه برای تدوین نهایی پیش‌نویس ایجاد شود و بی‌تردید بی‌اخلاقی که در 11سال گذشته شاهد بودیم در یک یا دو مذاکره مرتفع نمی‌شود. انتظار می‌رود که 1+5 در آینده گام‌های عملی و مثمرثمر برای رفع این سوءتفاهمات بردارد. از سوی دیگر تیم مذاکره‌کننده کشورمان که در مقابل فشار خواسته‌های بی‌پایان غرب ایستاده است نیاز به حمایت و همراهی در داخل کشور دارد و بی‌تردید در شرایط فعلی نیاز است فعالان سیاسی و رسانه‌ای کشور بدون هیچ‌گونه شتابزدگی و قضاوت زودهنگام مذاکرات را دنبال کنند تا گفت‌وگوهای هسته‌ای به سرمنزل مقصود برسد. بنابراین صحبت از به نتیجه رسیدن و یا شکست در شرایط فعلی قضاوتی زودهنگام است. اکنون آگاهان می‌دانند گفت‌وگوهای ایران و 1+5 از چند وجه تشکیل شده است؛ وجه اول اختلافات میان اعضای 1+5 است؛ همین اختلافات موجب شد مذاکرات ایران و 1+5 در وین با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شود. از سوی دیگر پرونده هسته‌ای ایران با یک کارسیاسی، غیراخلاقی و البته غیرحقوقی کشورهایی چون آلمان، انگلستان، فرانسه و با حمایت آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شد. بنابراین نمی‌توانیم از چنین کشورهایی طلب حسن‌نیت در مذاکرات داشته باشیم. با این توصیف یک راه بیشتر پیش روی ما نیست و لازم است با پایمردی، استقامت، هوشیاری و البته اتحاد مذاکرات پیش رو را که سخت‌ترین مرحله گفت‌وگوهاست به سمت جلو هدایت کنیم.


انتخاب سخت را چه طرفی باید انجام دهد؟
بر این اساس اگر اعضای 1+5 به‌جای دعوت ایران به یک انتخاب دشوار خود به یک انتخاب ساده که پذیرش حق هسته‌ای جمهوری اسلامی است، دست بزنند این مذاکرات می‌تواند با سرعت به نتیجه‌ای مطلوب و دلخواه طرفین برسد که نتیجه آن یک معامله دوسر سود است بنابراین اعضای 1+5 لازم است این شجاعت را داشته باشند که به شعار خود که بدون تبعیض برخورد کردن با کشورهای عضو ان‌‌پی‌تی است، جامه عمل بپوشانند زیرا عقل سلیم می‌گوید یک انتخاب ساده به‌مراتب مفید تر از یک انتخاب دشوار غیرعملی است.


مذاکره مستقیم با آمریکا مثمر ثمر است؟
مذاکره با آمریکا متمایزتر از مذاکرات با دیگر کشورهاست که برای این تمایز می‌توان چند دلیل بیان کرد؛ اول آنکه این مشکلات و بی‌اخلاقی را خود آمریکا در گذشته به‌وجود آورده، دوم آنکه اکثر تحریم‌ها از سوی آمریکا صورت گرفته و این کشور موجب شده ایران با برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی مراودات بیشتری داشته باشد. دلیل سوم اینکه کشور آمریکا بر دیگر کشورهای 1+5 به‌ویژه کشورهای اروپایی نفوذ قابل‌توجهی دارد لذا این مذاکرات یعنی مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا از اهمیت بسزایی برخوردار است. از سوی دیگر این مذاکرات نشان می‌دهد طرفین چه طرف ایرانی و چه طرف مقابل، عزمشان جدی است تا در این مذاکرات به یک تفاهم دست پیدا کنند و این مساله کاملا مشهود است. اکنون تحرکاتی در رژیم‌صهیونیستی و همچنین تحرکات گسترده‌ای در میان سناتورها می‌بینیم درجهت تلاش برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات. یادمان نرود در سال انتخابات کنگره هستیم و تغییراتی نیز در کنگره به‌وجود خواهد آمد که نقش کاردی دولبه برای اوباما را بازی می‌کند یعنی هم می‌تواند مفید باشد و هم تاثیری منفی داشته باشد که نمی‌توان از نظرها دور داشت. در مذاکرات وین6 بین ایران و اروپا و روسیه و در راس آن آمریکا مسائل گوناگونی مطرح می‌شود که دو طرف به‌دنبال راه‌حل خواهند بود. مسیر هموار گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و 1+5 پیموده شده و اکنون دو طرف وارد مسیر ناهموار و البته سخت گفت‌وگوهای هسته‌ای شده‌اند. آگاهان نیز پیش‌بینی می‌کنند ادامه مسیر برای مذاکره‌کنندگان طولانی باشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان دو دسته در پیش‌بینی گفت‌وگوهای اخیر دچار اشتباه شدند؛ دسته اول کسانی هستند که خوشبینانه تصور می‌کردند نمایندگان ایران و 1+5 در مذاکرات اخیر به سرعت به توافق نهایی دست پیدا می‌کنند و دسته دوم برخلاف آنها از همان ابتدا در قضاوتی زودهنگام پس از انجام گفت‌وگوها، بحث شکست مذاکرات را پیش کشیدند.ش




1393/4/22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن