تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819407298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزه‌داری؛ اضافه وزن یا کاهش وزن؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روزه‌داری؛ اضافه وزن یا کاهش وزن؟
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: ‌یکی از نشانه‌های روزه‌داری صحیح کاهش چربی‌های غیرقابل دسترس بدن و جایگزینی چربی‌های تازه و سالم به جای آن است.
آفتاب: کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: ‌یکی از نشانه‌های روزه‌داری صحیح کاهش چربی‌های غیرقابل دسترس بدن و جایگزینی چربی‌های تازه و سالم به جای آن است.

به گزارش ایسنا مهنوش صاحبدل اظهارکرد: در فرد با وزن طبیعی یا کاهش وزن انتظار تغییرات خاصی در وزن نداریم ولی در افراد دارای اضافه وزن و چاقی انتظار کاهش وزن داریم.

اما آیا به راستی چنین می شود؟

وی توضیح داد: متاسفانه با عادات غلط غذایی امروزه ما، نه تنها از وزن روزه‌داران در ماه مبارک رمضان کاسته نمی‌شود بلکه افزوده هم می‌شود.

این عادات غلط چه هستند؟

صاحبدل عنوان کرد: مهمترین عادت غلط غذایی در ماه رمضان، تک وعده‌ای یا دو وعده‌ای بودن افراد است. بسیاری از افراد در ماه رمضان تنها وعده افطار را مصرف می‌کنند و به قول خودشان افطار به افطار غذا می‌خورند یا این که در نهایت، یک وعده آخر شب را به جای سحری مصرف می‌کنند ولی نمی‌دانند که چه ظلمی در حق خود و سیستم گوارشی و جسم و روح خود می‌کنند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از عادات غلط، مصرف بی‌رویه شیرینی‌ها به ویژه زولبیا و بامیه در ماه رمضان است . در متون علمی و مذهبی توصیه به مصرف شیرینی در زمان افطار می‌شود ولی نه یک کیلو بامیه و زولبیا و نه هر روز خوردن !

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود: دیگر این که همراه غذا مقدار زیادی آب و مایعات به ویژه نوشابه‌های گازدار که کالری بسیار بالایی دارند و تنها چاق‌کننده هستند، مصرف می‌شود.

وی گفت: همچنین از دیگر عادات غلط، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ‌کرده است. متاسفانه اغلب افراد به ویژه نسل جوان تمایل زیادی به مصرف غذاهای آماده یا فست‌فودها دارند و حتی در ماه رمضان هم در مصرف این غذاها افراط می‌کنند، اگر هم بخواهند غذای خانگی تهیه و مصرف کنند باز بیشتر از غذاهای چرب و سرخ‌کرده استفاده می‌شود.

برای داشتن عادات صحیح چه کنیم و چه بخوریم؟

صاحبدل عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان، در فاصله افطار تا سحر تعداد وعده‌های غذایی زیاد ولی با حجم کم داشته باشیم. توصیه به داشتن یک وعده افطار مختصر شامل مایعات گرم و 2 تا 3 عدد خرما یا سایر شیرینی‌های طبیعی، به فاصله نیم تا یک ساعت و پس از آن نیز شامی مشابه شام ایام معمولی سال، مصرف آب و مایعات حدود 8 تا 10 لیوان در فاصله شام تا سحر و نه همراه غذا توصیه می‌شود.

وی افزود: برای تامین مایعات بدن؛ مصرف آب، شربت خانگی کم‌شیرین تهیه شده از عرقیات گیاهی، دوغ کم‌نمک بدون گاز و آب‌میوه‌های تازه طبیعی توصیه می‌شود.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در آخر شب، مصرف یک میان‌وعده شامل میوه‌ها به مقدار مناسب توصیه می‌شود. در زمان سحر نیز وعده سحری بهتر است مشابه ناهار ایام معمولی سال و یا در صورتی که دوست داریم ساده باشد، مشابه صبحانه کامل باشد.

وی توصیه کرد: سعی کنیم غذاها را به صورت بخارپز، آب‌پز، پخته‌ شده در فر یا کبابی تهیه کنیم و از افزودن روغن اضافی به غذا و وارد کردن کالری اضافی به بدن پرهیز کنیم.



تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن