واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رمضان فرصتی مناسب برای اصلاح عادات نادرست غذایی تهران - ایرنا- یکی از موضوعات بسیار مهم در این ماه مبارک رمضان تغذیه صحیح است، این ماه فرصتی مناسب برای اصلاح عادات نادرست غذایی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بدون تردید در میان ماه های مختلف سال، ماه رمضان از جایگاه ویژه ای برخوردار است؛ زیرا این ماه، ماه رحمت و تقرب به خداوند بوده و زمینه رشد و تکامل معنوی و تربیت استعدادها و سیر و سلوک به اخلاق الهی در این ماه بیش تر فراهم است.
روزه داران در ماه مبارک رمضان باید از مصرف غذاهای شیرین و پرچرب که موجب نوسان شدید قند خون می شود پرهیز کنند.
ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری، افطار و شام، لزوم استفاده از 5 گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم مرغ، شیر، لبنیات، میوه ها و سبزی از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان به شمار می رود.
روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک همچون نان و پنیر، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبک، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار کنند تا بدین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پیشگیری شود.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره گفت : بهترین زمان برای سرو شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار است که در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار کمتر مصرف کرد.
دکتر محمد صفریان افزود :به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پیشگیری از یبوست و رفع آن نوشیدن آب فراوان به میزان 8 تا 12 لیوان در کنار مصرف مواد غذایی پرفیبر توصیه شده است.
وی تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان بدن به انرژی کمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10درصد از انرژی مورد نیاز خود را کاهش دهد.
به گفته وی از زمان شام تا وعده سحر خوردن 5 واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: روزه داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بکاهند زیرا در صورت مصرف زیاد موجب بروز احساس کسالت، سردرد و نبود تمرکز می شود.
وی توصیه کرد: روزه داران به جای آن،از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنجهای مخلوط به دلیل آزاد کردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات استفاده کنند.
اگر فاصله بین دو وعده غذایی بیش از حدود 10 ساعت نباشد قند خون به میزان طبیعی حفظ می شود، اما در گرسنگی طولانی تر همچون روزه بدون سحری به ویژه در روزهای طولانی سال، قندخون، به کمتر از میزان طبیعی کاهش می یابد و این موضوع به ویژه در نوجوانان خطر آفرین است.
همچنین متخصصان تغذیه خوردن میوه و سبزی، سالاد بدون سس در وعده سحر به منظور تامین املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن و پیشگیری از تشنگی را توصیه می کنند و معتقدند مصرف چای زیاد در وعده سحری باعث ادرار زیاد و کاهش آب بدن می شود.
افرادی که از کم خونی رنج می برند، در صورت روزه گرفتن باید از موادی که حاوی آهن است مانند گوشت قرمز، خشکبار مانند برگه زردآلو و مغزها به شکل خام استفاده کنند.
در ماه مبارک رمضان رعایت بهداشت فردی و غذایی امری مهم و ضروریست و بهتر است به منظور استفاده معنوی از این ماه پربرکت روزه داران بر این امر توجه لازم را داشته باشند.
شستن کامل دست ها و وسایل مورد استفاده برای طبخ و آماده سازی غذا و استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای شستن سبزی و میوه ها، جداسازی مواد خام و پخته که عامل انتقال میکروب ها به یکدیگر می شود و انتقال مواد غذایی به ظروف درب دار از جمله نکاتی است که باید در بحث سلامت مواد غذایی به آن توجه کرد.
علمی (1)**1354**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]