واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۷ب.ظ)
عضو کميسيون برنامه و بودجه: بنگاه داران اقتصادي تشنه اجرايي شدن شعار اصلاح فضاي کسب و کار هستند تاکنون از دولت يازدهم، درخصوص شفافيت و سهولت در فضاي کسب و کار تغيير محسوسي را با دولت قبل شاهد نبوديم و وضعيت سرمايه گذاري و قدرت جذب سرمايه کماکان در حد مطلوب و قابل قبولي قرار ندارد.
به گزارش خبرگزاري موج، اصلاح فضاي کسب و کار از شعارهاي ابتدايي رئيس جمهور بود، شعاري که اکثر فعالان اقتصادي و بنگاه داران خصوصي تشنه اصلاح فضاي کسب و کارند.
رتبه جمهوري اسلامي ايران در فضاي کسب و کار اصلا وضعيت قابل قبولي را ندارد ؛ رانتهاي قدرت و ثروت، وجود بوروکراسي هاي دست و پا گير از مهمترين و پرزحمت ترين مشکلاتي است که شايد يک بنگاه دار اقتصادي و يا يک سرمايه گذار رابه راحتي از ايجاد واحدتوليدي منصرف مي کند.
بايد توجه داشت که کاهش بوروکراسي براي رسيدن به يک توليد و خدمات باصرفه، آرزوي يک فعال اقتصادي است.
اما از سوي ديگر وجود شاخص افسارگسيخته اي به نام تورم نيز براي هر اقتصادي مضر است.
يکي از دلايل عمده تورم افزايش حجم بي رويه نقدينگي است ؛ طبق نظر کارشناسان نقدينگي همانند سيلي ويرانگر در اقتصاد است.
پول مانند آب مي ماند، اگر آب مايع حيات و زندگي است، هر جا آب باشد آباداني و زندگي نيز هست، اما اگر اين آب از کنترل خارج و تبديل به سيل شود باعث ويراني و قطع حيات خواهد گرديد.
وضعيت پوليو نقدينگي کشور نيز همانند همين مثال است، پول نيز منشا سرمايه گذاري ، افزايش توليد و صادرات ، کاهش واردات و رشد اقتصادي است ؛ اما اگر از کنترل خارج شود باعث تورم و بيکاري ، افزايش واردات ، کاهش صادرات و نرخ منفي رشد خواهد گرديد.
لذا از يک طرف سياست هاي دولت بايد کنترل نقدينگي باشد، اما از طرف ديگر در شرايط رکودي ، سياست هاي انبساطي مورد نياز است که بتواند با افزايش عرضه در اقتصاد و توليد ملي طرف تقاضا را تامين کرده و تورم را کاهش دهد. به اين منظور بايد نقدينگي موجود به سمت توليد هدايت شده و با راهکارهاي خلاقانه مناسب باعث فعال شدن مجدد ظرفيت هاي خالي کارخانه ها و افزايش مجدد توليد شود.
اصل48 قانون اساسي در دولت به خوبي اجرايي نمي شود
موسي الرضا ثروتي عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره بهبود فضاي کسب و کار و توليدي کشور اظهارکرد: براي رونق فضاي توليد کشور ابتدا نياز است تا بين تمامي تيم اقتصادي دولت وحدت و هماهنگي مناسبي به وجود آيد ؛ بهبود فضاي کسب و کار، تسهيل در پرداخت تسهيلات بانکي و توسعه تسهيلات از صندوق توسعه ملي از شعارهايي دولت است که تاکنون رنگ و بوي عملياتي شدن را به خود نگرفته است.
وي ادامه داد: تاکنون از دولت يازدهم، درخصوص شفافيت و سهولت در فضاي کسب و کار تغيير محسوسي را با دولت قبل شاهد نبوديم و وضعيت سرمايه گذاري و قدرت جذب سرمايه کماکان در حد مطلوب و قابل قبولي قرار ندارد.
نماينده مردم بجنورد، مانه و سملقان در مجلس شوراي اسلامي افزود: دولت در ابتدا استراتژي هاي اقتصادي متنوعي را بيان کرد اما تاکنون در وهله عمل، به نقطه و جايگاه مطلوبي دست نيافته است.
ثروتي با اشاره به کاهش تورم در کشور نيز اشاره داشت و تصريح کرد: دولت مدعي کاهش نرخ تورم در کشور است، اما اقدامي که در راستاي جلوگيري و کاهش تورم صورت پذيرفت، جلوگيري از ارائه تسهيلات بانکي بود.
وي افزود: اين اقدام همسو با دوبرابر شدن مشکلات واحدهاي توليدي براي دريافت تسهيلات بانکي شد که نتيجه اين اقدام افزايش بيکاري در کشور بود.
اين عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، خاطرنشان کرد: اگر اقداماي را براي کاهش يک نرخ زيان ده "تورم" اقتصادي در نظر مي گيريم، نبايد نتيجه سياست هاي ما بر يک شاخص اقتصادي ديگر "بيکاري" تاثير بسازايي را داشته باشد ؛ بايد توجه داشت، تا زماني که اقتصاد ما در رکود قرار دارد بايد از توليد و اشتغالزايي حمايت کرد تا ضمن حمايت از بنگاه ها رشد شاخص هاي مفيد اقتصادي را محيا سازيم.
نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به ديگر مشکلات اقتصادي که بهبود نيافت، خاطرنشان کرد: جلوگيري از واردات بي رويه، يکي ديگر از قول ها بود که پس از گذشت تقريبي يک سال از عمر دولت، آمار ها نشانگر عدم کاهش شاخص واردات به کشور است ؛ بورس نيز با همين سياست هايي که منجر به عدم دريافت تسهيلات شده و بيکاري را رقم زده از سودهي افتاده است.
ثروتي در پايان درباره عدالت در استان ها نيز اشاره اي داشت و يادآور شد: روندي که امروز درخصوص توجه و عدالت در بين استانها شاهد هستيم اصلا وضعيت مطلوبي را سپري نمي کند، در گذشته حداقل هيات دولت مصوباتي را در استانها تصويب و گاها مقداري از آنها اجرايي مي شد اما امروز دولت در اجراي اصل 48 و توزيع عدالت روند مناسبي را در اجرا ندارد و اميدواريم اين مشکلات مرتفع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]