واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
واحد دوم پالایشگاه فاز١٢پارس جنوبی راه اندازی آزمایشی شد بوشهر - ایرنا - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: عملیات راه اندازی و شیرین سازی آزمایشی گاز در واحد دوم پالایشگاه فاز١٢پارس جنوبی با موفقیت انجام شد و تا پایان تیر جاری تولید از این فاز به یک میلیارد فوت مکعب می رسد.
به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران روزشنبه به نقل ازعلی اکبر شعبانپور افزود: هم اکنون در پالایشگاه فاز ١٢ میدان پارس جنوبی روزانه حدود ٩٠٠ میلیون فوت مکعب تولید آزمایشی گاز صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: بزودی سکوی A این فاز با ظرفیت ٢٨ میلیون متر مکعب در روز به تولید نهایی خود می رسد.
شعبانپور با تاکید بر این که سکوی A فاز ١٢ پارس جنوبی نخستین سکوی پارس جنوبی پس از هشت سال درخلیج فارس به شمار می آید، گفت: هم اکنون عرشه سه هزارو ٤٠١ تنی سکوی C این فاز نیز در دریا نصب شده و تا هفته آینده سکوی B فاز ١٢ هم درموقعیت خود روی پایه سکوی (جکت) نصب می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: مشکلات و موانع موجود در پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی برای رسیدن به رکورد تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز در حال برطرف شدن است، تاکنون تعداد خاموشی های داده شده به پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی در مرحله راه اندازی نسبت به سایر فازهای بهره برداری شده، کمتر بوده است.
وی یادآورشد: عملیات بارگیری و صادرات نخستین محموله صادراتی میعانات گازی فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی ٥ تیرماه در منطقه تنبک از طریق گوی شناور (spm) به نفتکش مورد نظر انجام شد.
شعبانپور گفت: میزان صادرات میعانات گازی از فاز ١٢ پارس جنوبی بستگی به روند تولید این فاز دارد اما پیش بینی می شود تا پیش از راه اندازی واحدهای سوم و چهارم در پالایشگاه این فاز، ماهانه دو تا سه محموله میعانات گازی تولیدی آن صادر شود.
طرح توسعه فاز 12میدان گازی پارس جنوبی با هدف تولید 75میلیون متر مکعب گاز طبیعی برای تحویل به شبکه سراسری 120هزار بشکه میعانات گازی و 750تن گوگرد در روز دردست اجراست.
میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان بین ایران و قطر مشترک است و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود.
مساحت این میدان 9 هزارو700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزارو 700 کیلومتر مربع وسعت دارد . ذخیره گاز این بخش از میدان ١٤ تریلیون متر مکعب گاز به همراه ١٨ میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود 7.5 درصد ، از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
هم اکنون برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه ای به منظور توسعه 24 فاز برای تولید 790 میلیون مترمکعب گاز در روز از این میدان صورت گرفته است که تاکنون 10 فاز آن با تولید روزانه 300 میلیون مترمکعب گاز در حال بهره برداری است. ک/1
539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]