تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ات گفته شود، درباره ديگران مگوى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837523104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد اجتماعي و سياست خارجي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۰ تير ۱۳۹۳ (۲۲:۱۶ب.ظ)
اقتصاد اجتماعي و سياست خارجي پايان جنگ سرد به بروز و گسترش بيشتر انديشهها و انديشه‌ورزاني که مخالف ديدگاههاي اثبات‌گرايي و رفتارگرايي بودند کمک بسياري کرد. اگر انديشمندان جريان اصلي، معرفت‌شناسي را سبب شکل‌گيري هستي‌شناسي ميدانستند، بازانديش گرايان، هستي‌شناسي را تعيين‌کننده معرفت‌شناسي تلقي ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، آنچه در اين نگرش به همراه عوامل مادي بايد بدان توجه ميشد هنجارها، ارزشها، ارتباط واقعيت و ارزش و اهميت قواعد است. با توجه به هستي‌شناسي جديد، روشهاي تبييني به کناري گذاشته شده و بيشتر بر نگرش تفسيري، معناکاوي، هرمنوتيک و تبارشناسي پاي فشاري مي‌شود و به جاي اينکه بازيگران را کنشگراني از قبل شکل گرفته بپندارند، آنان را موجوديتهايي برساخته مي‌شناسانند.
چنين نگرشي تأثير خود را بر همه حوزههاي علوم چون اقتصاد، نيز گذاشته و تفکر خطي و نوين به علم اقتصاد را چون شيوه درست و ريزبينانه مورد ترديد قرار داده است. شيوه‌اي که به علم «اقتصاد محض» معروف گرديده، توجه خود را بيشتر بر به‌دست‌آوري ثروت در درون چهارچوبي تنگ و جبرگرايانه متوجه ساخته و ديگر جنبهها را از تحليل خود کنار گذاشته است. اما با توجه به جريان نوين نظريه‌ها که در برخي از شاخههاي آن تماما با نگرشهاي رفتارگرايي مخالفت ميکند، عوامل چندي را به تحليل مطالعات اقتصادي افزوده و ديگر علم اقتصاد محض را براي بررسي دگرگوني‌هاي اقتصادي کافي نمي‌داند. تشويق کارآفريني و ساده‌سازي ظرفيت‌آفريني براي کالاها و توليدات نو به عوامل گوناگوني نياز دارد و دخالت در فرايند انباشت سرمايه را ديگر نميتوان پيرو طبيعت و بازار به حساب آورد. به همين دليل اين دولتها هستند که از محدوديت خود همانند کشورهاي شرق آسيا، ميتوانند فرصت‌سازي کنند. در چهارچوب چنين نگرشي ترجيحات کنشگران را ديگر نميتوان يکپارچه و با ثبات فرض کرد بلکه هنجارها و نهادها ضمن شکل دادن به هويت کنشگران، خود اموري هستند که در بستر زمان و محيط و در تأثير و تأثر متقابل، ريخت پيدا مي‌کنند.
سياست خارجي کشورهايي که خواهان توسعه هستند نيز با توجه به دگرگونگي‌هاي بينالملل و ورود متغيرهاي دخيل فراوان، ميبايست متناسب با الزامات توسعة نو دگرگوني پيدا ميکرد. اما پرسش مطرح اين بود که چه‌گونه‌اي از سياست خارجي ميتواند دولتها را در جهت رسيدن به توسعه ياري دهد؟ و پرسش مهم‌تر اين است که اساساً، توسعه چه الزاماتي دارد و آيا با همان نگرشهاي سنتي «آدام اسميت» و «ديويد ريکاردو» ميتوان به توسعه دست يافت؟ و آيا براي توسعه ميتوان صرفاً به انديشه‌هاي «فردريک ليست»، اعتماد کرد و درهاي کشور را بست و تمام توان را متوجه داخل نمود و يا اينکه توسعه نيز چون هر پديدة ديگري در بده ـ بستان با جهان و عناصر داخلي شکل ميگيرد؟
اين نوشتار که برپاية انديشه‌هاي برساخته‌گرايانه نوشته شده است، تأکيد دارد که سياست خارجي توسعه‌گرا هميشه خواهان حفظ وضع موجود و بده ـ بستان با عناصر تشکيل‌دهنده نظام بين‌الملل است. سياست خارجي توسعه‌گرا در تعامل با نظام بين‌الملل قواعد شکل‌گيري توسعه و رشد را با توجه به محدوديت‌ها و امکانات، دروني مي‌کند.
در اين راستا تعامل و ايجاد ائتلاف و همسويي با بازيگران منطقه‌اي و جهاني بسيار مهم و همکاري و مشارکت فعال در سازمان‌هاي بين‌المللي و همانندسازي سياست‌ها و قوانين داخلي در جهت توسعه نيز الزام آور تلقي مي‌گردد.
در اين مقاله سياست خارجي توسعه‌گرا را در متن نظام بين‌الملل در حال ريخت‌يابي دوسويه خواهيم ديد. بدان معنا که دولت‌ها در تعامل با بازيگران و قدرت‌هاي منطقه‌اي و جهاني در دادن و ستاندن‌هاي دوسويه، به همکاري در عرصه‌هاي مختلف مي‌پردازند.
براي بررسي اين گفته، نخست، به چهارچوب تحليلي اشاره ميرود و پس از آن به توسعه در داخل و عرصة بينالملل و رابطه ميان اين دو در قالب چهارچوب نظري بحث شده ميپردازيم.
نويسندگان: ابراهيم مجيدي؛ اميرمحمد سوري.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن