واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
لایحه وکالت با کش و قوس های فراوان تهران –ایرنا- لایحه جامع وکالت لایحه ای است که با وجود کش و قوس های فراوان و اختلاف و اتفاق نظرهای مختلف در نهایت در نشست روز چهارشنبه هیات دولت به تصویب رسید.
یکشنبه هفته گذشته تصویب لایحه جامع وکالت در جلسه هیات دولت آغاز شد که به گفته معاون پارلمانی وزیر دادگستری 50 ماده از آن به تصویب رسید و کل لایجه نیز روز چهارشنبه از تصویب هیات دولت گذشت.
لایحه جامع وکالت از جمله لوایح پرسر و صدایی که که موافق و مخالفان عمده ای داشت. از یک سو قوه قضاییه از دولت و مجلس خواست هر چه زودتر آن را تصویب کنند و از سویی دیگر کانون های وکلا که آن را مغایر با استقلال وکلا می دیدند.
** نظارت استقلال وکلا را کمرنگ نمی کند
رییس قوه قضاییه در اولین روز از هفته قوه قضاییه در همایش سراسری که با حضور مسوولان سه قوه برگزار شده بود در مورد لایحه جامع وکالت گفت، این لایحه نیز سرنوشتی مشابه سرنوشت لایحه پلیس قضایی پیدا کرد که در دولت قبل بایگانی شد.
آیت الله «صادق آملی لاریجانی» ادامه داد، برخی وکلا فکر می کنند با تصویب این لایحه، استقلال آنها از بین می رود در حالی که نظارت و استقلال در حد معقول حفظ شده است.
رییس دستگاه قضا تاکید کرد این موضوع که وکالت کاملا از نظارت قوه قضاییه بیرون باشد، درست نیست، اما این نظارت استقلال را کمرنگ نمی کند.
آیت الله املی لاریجانی با بیان اینکه برخی وکلا مطرح کردند که ابلاغ توسط رییس دستگاه قضا، استقلال آنها را از بین می برد، خاطر نشان کرد که اگر این طور باشد پس قضات نیز استقلال ندارند.
** استقلال حق مسلم وکیل است
این در حالی است که «حسن روحانی» رییس جمهوری دوازدهم اسفند ماه سال گذشته، در دیدار با اعضای هیات مدیره کانون های وکلای دادگستری، از استقلال به عنوان حق مسلم وکیل یاد کرد و خطاب به حقوقدانان گفت: برای دولت، مهم، اجرای عدالت و گرفتن حق مردم است.
وی ادامه داد، بر این اساس امیدوارم لایحه جامع وکالت به گونه ای تنظیم و به مجلس ارایه شود و در مجلس نیز به گونه ای مورد بررسی و تصویب قرار گیرد که نتیجه آن به دست آمدن قانونی باشد که عدالت و حقوق مردم را تامین کند.
** چهار مورد در لایحه جامع وکالت مساله دار است
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران (اسکودا) هم در جمع خبرنگاران از رییس جمهور خواست تا استقلال وکلا را در لایحه جامع وکالت لحاظ کند.
«بهمن کشاورز» چهار مورد مساله دار در لایحه جامع وکالت را هیات نظارت، شورای عالی وکالت، دادگاه ها و دادسراها و تشریفات در صدور پروانه ها عنوان کرده بود.
رییس اسکودا همچنین گفته بود که دوران اولین رییس قوه مجریه حقوقدان در سال 1333 لایحه استقلال وکلا تصویب شد و اکنون زمانی دوباره این لایحه مطرح می شود که دومین رییس قوه مجریه حقوقدان در صدر کار است که امیدواریم این استقلال حفظ شود و چنان نشود که بگویند آن استقلالی که در سال 33 به وکلا اعطا شده در سال 93 از آنها گرفته شد.
**استقلال ظاهری کانون وکلا
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز اعلام کرد، اگر این لایحه ای که توسط قوه قضاییه ارائه شده به تصویب برسد، کانون وکلا زیرمجموعه قوه قضاییه محسوب خواهد شد که تنها استقلال ظاهری دارد.
به گفته «علی نجفی توانا» تصویب لایحه جامع وکالت تبعات چالش برانگیزی خصوصا در دفاع از حقوق مردم خواهد داشت.
**استقلال وکلا مورد حمایت همه است
معاون پارلمانی وزیر دادگستری نیز با رد موضوع دخالت بر کار وکلا و تاکید بر نظارت قوه قضاییه، استقلال وکلا را مورد احترام همه خواند و گفت: اما قوه قضاییه به خاطر نقش بسیار مهم وکیل در امر وکالت و احقاق حقوق، تکلیف و وظیفه خود می داند تا با استفاده از ابزارهای قانونی، نظارت کاملی بر امر وکالت و کانون وکلا داشته باشد.
«عبدالعلی میرکوهی» در عین حال خاطر نشان کرد که در بحث استقلال وکلا، خواهان سلب این استقلال نیست و نظر مخالف با آن ندارد.
به گزارش ایرنا، لایحه جامع وکالت که از سوی ریاست قوه قضاییه به ریاست جمهوری دوره پیشین ارائه شد در دولت قبل با تغییراتی مواجه و اواخر دوره آن به مجلس ارسال شد.
قوه قضاییه دوباره با اعمال تغییراتی لایحه را در 23 فروردین ماه سال جاری به دولت فرستاد و دولت تا بیست و سوم ماه جاری فرصت داشت تا لایحه را تصویب و به مجلس ارسال کند که در نهایت در جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران این لایحه به تصویب هیات دولت رسید.
لایحه جامع وکالت مشتمل بر کلیات و 6 فصل است که هر فصل آن نیز به فراخور به چند مبحث تقسیم می شود و در مجموع 146 ماده در آن وجود دارد.
اجتمام(5)** 9317**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]