واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اعتدال از زبان رهبر انقلاب در ده سال گذشته
دولت یازدهم در حالی با شعار عقلانیت و اعتدال بر سر کار آمده است که هنوز تعریف روشنی از طرف دولت از اعتدال ارائه نشده است. رهبر انقلاب در سالهای اخیر چندین بار در سخنان خود به بیان نظرات خود در این باره پرداختهاند. این گزارش مروری است بر مفهوم اعتدال در سخنان رهبر انقلاب در ده سال اخیر.
کد خبر: ۴۱۵۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۱ - 10 July 2014
دولت یازدهم در حالی با شعار عقلانیت و اعتدال بر سر کار آمده است که هنوز تعریف روشنی از طرف دولت از اعتدال ارائه نشده است. رهبر انقلاب در سالهای اخیر چندین بار در سخنان خود به بیان نظرات خود در این باره پرداختهاند. این گزارش مروری است بر مفهوم اعتدال در سخنان رهبر انقلاب در ده سال اخیر. به گزارش «تابناک»، رهبر انقلاب در ديدار هيأت دولت در آبان ماه 1383 بر پایه حدیثی از امیر مومنان صبر، یقین، عدل و جهاد را چهار پایه معرفی کرده و اظهار داشتند: پايه ى سوم ايمان عدل است. عدل يعنى هر چيزى در جاى خود قرار گرفتن. معناى لغوى عدل هم يعنى ميانه. اعتدال هم كه مى گويند، از اين واژه است؛ يعنى در جاى خود، بدون افراط و بدون تفريط؛ بدون چپ روى و بدون راست روى. اين هم كه مى گويند عدل يعنى قرار دادن هر چيزى در جاى خود، به خاطر همين است. يعنى وقتى هر چيز در جاى خود قرار گرفت، همان تعادلى كه در نظام طبيعت بر مبناى عدل و حق آفريده شده، به وجود مى آيد. در رفتار انسان، عدل لازم است. براى حكمران، عدل لازم است. در موضعگيرى، عدل لازم است. در اظهار محبت و نفرت، عدل لازم است. پس از روی کار آمدن دولت نهم و هشت سال بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، مهمترین اشارههای رهبری به مفهوم عدل به صورت زیر است:
نماز جمعه تهران در آبان ماه 1384 حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از خطبه دوم نماز با اشاره به مسئله هسته اي – سياست جمهوري اسلامي ايران را اعتدال – منطق – تفاهم – مذاكره و تقويت اعتماد اعلام و تاكيد كردند: البته سياست اعتماد سازي بايد دو طرفه باشد و اگر غرب به ويژه اروپاييها بدنبال اطمينان يافتن از ايران هستند بايد خود آنها نيز اقداماتي براي جلب اعتماد ايران انجام دهند.
دیدار با کارگزاران نظام در شهریور 1387 بعضيها با نام عقلانيت، با نام اعتدال، با نام پرهيز از جنجال و دردسر بين المللى، ميخواهند از مبانى انقلاب و اصول انقلاب كم بگذارند! اين نميشود؛ اين نميشود. اين نشانه ى بى صبرى و نشانه ى خسته شدن است. گاهى اين خسته شدن را - كه خودشان خسته شده اند - به مردم نسبت ميدهند: مردم خسته شده اند! نه، نخير. مردم آن وقتى كه احساس كنند مسئولين كشور با سربلندى مسلمانى و عبوديت خودشان را اعلام ميكنند، خوشوقت ميشوند؛ خوشحال ميشوند. اين مردم، مسلمانند. حركت مردم هم به خاطر همين بود. اين مردم مگر همان مردمى نيستند كه انقلاب كردند؟ شعارهاى انقلاب چه بود؟ اين مردم مگر همان مردمى نيستند كه هشت سال اين جنگ مظلومانه را اداره كردند؟ همين مردم اداره كردند. مگر مردم ديگرى هستند؟
بيانات در ديدار دانشجويان مرداد ماه 1392 يكى از دوستان به مسئلهى اعتدال اشاره كردند و از من خواستند كه «اعتدال» را معنا كنم؛ چون دولت منتخب، شعار اعتدال ميدهد. به نظرم اين تكليف من نيست كه اعتدال را معنا كنم. بالاخره هر كسى يك نيتى، يك فكرى پشت سر حرف و شعارش هست. رئيس جمهور منتخبِ محترم حتماً اين كار را خواهد كرد و اعتدال را معنا خواهد كرد و عرصه براى قضاوتها باز است؛ ما هيچ كس را از قضاوت كردن دربارهى مطالبى كه گفته ميشود، منع نميكنيم.
دیدار با کارگزاران نظام تیرماه 1393 اعتدال شعار بسیار خوب و مورد تأیید است زیرا افراط همواره محکوم است. مراقب باشید که برخی در صحنه سیاسی کشور، با شعار اعتدال، جریان های مؤمن را کنار نزنند زیرا همین جریان مؤمن است که در مواقع خطر زودتر از همه سینه سپر می کند و در مشکلات نیز، دولت را به طور واقعی کمک می کند. اعتدال همان اسلام است. یعنی مقابله شدید با کفار و مهربانی با یکدیگر، یعنی امر به معروف و نهی از منکر. اعتدال به این معنا نیست که از کارهایی که جریان مؤمن، احساس وظیفه می کند، جلوگیری کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]