واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر: بی توجهی ما کشورهای همسایه را برای پیشتازی در گردشگری ترغیب می کند بوشهر- ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: بی توجهی به میراث و گردشگری برای استفاده ازاین قابلیت درحالی است که مشابه آنچه برخی از کشورهای همسایه در بهره برداری از منابع مشترک زیر زمینی از ما پیشی گرفته اند، دراین زمینه نیز برنامه ریزی جدی دارند.
به گزارش ایرنا ابراهیم فروزانی روز چهارشنبه درجریان بازدید مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از بافت قدیم بوشهر افزود: در شرایط کنونی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جذب گردشگر و نشان دادن افتخارات تاریخی خود از شکل عمارت خانه های بوشهر کپی برداری می کنند.
وی اضافه کرد: تعدد عمارت ها، کارونسرا و نمایندگی شرکت های خارجی در دوره قاجاریه در بندر بوشهر نشانگر این است که این بندر در آن دوران بیشترین نقش را دررونق اقتصاد ملی ایفا می کرد.
فروزانی با بیان این که توسعه پایدار وهمه جانبه بدون توجه به امور فرهنگی امکان پذیر نیست ادامه داد: بررسی پیشینه تاریخی بوشهر بیانگر این است که در اوج رونق اقتصادی این بندر سرمایه گذاری های تجار و بارزگانان با رویکرد فرهنگی کاربردی و راهبردی متناسب با نیاز اقتصادی انجام شده است.
وی سبک معماری بافت قدیم بندر بوشهر را منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: حضور تجار و بازرگانان بوشهری در کشورهای خارجی برای داد و ستد باعث شده تا معماری و نوع سازه های بکار رفته در این بناها رویکرد بین المللی داشته باشد طوری که در دیگر مناطق کشور چنین نیست.
فروزانی ادامه داد: برای رونق بناهای تاریخی موجود در بندر بوشهر باید زمینه فعالیت های فرهنگی با رویکرد اقتصادی فراهم تا آمد و شد مردم باعث ادامه زندگی در آنها شود.
وی گفت: هم اینک یکهزار عمارت در چهار محل بافت قدیم وجود دارد که به دلیل جریان نداشتن زندگی عمومی در این بافت بخشی مهم از آنها در حال از بین رفتن است.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اضافه کرد: بافت قدیم شهر بوشهر 80 هکتار مساحت داشته است که چندین هکتار آن در توسعه بندر بوشهر از دهه 40 شمسی تخریب شد و در زمان ثبت نیز بخش جنوب خیابان لیان تا خیابان شهدا به شکل کامل در محدوده این بافت دیده نشده است.
وی با بیان این که محدوده کنونی بافت قدیم چهار محل بوشهر 37 هکتار مساحت دارد گفت: لحاظ نکردن خیابان شهدا در بافت قدیم باعث شده تا کاروانسرا، گاراژ، بازار، پاساژ و تجارت خانه هایی که فعالیت های اقتصادی پایه ای بندر بوشهر محسوب می شدند، در این محدوده قرار نگیرند.
فروزانی اضافه کرد:همچنین 50 عمارت مربوط به نمایندگی سیاسی و کنسولگری و تجار در زمان ساخت پایگاه ها در نخستین طرح توسعه ای بندر بوشهر در دوره پهلوی دوم از بین رفت.
وی گفت: نه تنها عمارت و بناهای تاریخی بلکه برخی محلات از جمله باغ ملا و جفره نیز در طرح توسعه ای حذف شد که امروز نشانی در جغرفیای بندر بوشهر ندارند. ک/2
628/539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]