واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خطر حذف لبنیات از سبد خانوار با افزایش قیمتها
پس از اعلام افزایش قیمت شیرخام به کیلویی 1440 تومان، هفته گذشته کارخانههای لبنی قیمت شیر در بستهبندیهای مختلف را افزایش دادند و این هفته با شیب ملایمتر به سراغ افزایش قیمت ماست رفتند
کد خبر: ۴۱۴۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۳ - 09 July 2014
سعید سلطانی سروستانی با بیان اینکه خطر حذف لبنیات از سبد خانوار وجود دارد، گفت: قرار بود سال گذشته ۳۰۰میلیارد تومان یارانه به دامداران پرداخت شود که یارانه ۴ ماه پایانی سال ۹۲ که برابر با ۱۰۰میلیارد تومان است تاکنون پرداخت نشده است.
به گزارش مشرق، پس از اعلام افزایش قیمت شیرخام به کیلویی 1440 تومان، هفته گذشته کارخانههای لبنی قیمت شیر در بستهبندیهای مختلف را افزایش دادند و این هفته با شیب ملایمتر به سراغ افزایش قیمت ماست رفتند.
افزایش قیمت لبنیات پس از اعلام انجمن صنفی صنایع لبنی، مبنی بر اجازه کارخانهها برای بالا بردن قیمت محصولات تا 15 درصد اتفاق افتاد و قیمت شیر کم چرب و پر چرب نایلونی از 1250 به 1500 تومان، شیر کم چرب بطری از 1600 به 2000 تومان و شیر پرچرب بطری از 2100 به 2500 تومان رسید.
همچنین قیمت شیر کاکائو 250 سی سی نیز از هزار تومان به 1200 تومان و قیمت خامه 100 گرمی از 1100 تومان به 1200 تومان افزایش یافت.
گویا این هفته نوبت افزایش قیمت ماست است به طوری که ماست 1.5 کیلویی یکی از برندها از 4500 تومان به 5200 تومان و ماست نیم کیلویی یک برند دیگر از 1350 تومان به 1700 تومان رسیده است.
البته افزایش قیمت محصولات لبنی در ازای خرید شیر خام با قیمت جدید 1440 تومان منطقی به نظر می رسد، اما گویا این بار کارخانه ها پیش از خرید شیر با این قیمت اقدام به افزایش قیمت محصولات کرده اند.
مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران با رد هرگونه افزایش قیمت در خرید شیر خام به خبرنگارمشرق گفت: هنوز هیچ گونه افزایش قیمتی در خرید شیر خام از سوی کارخانه ها اعمال نشده و شیر همچنان با قیمت 1110 تومان از دامدار خریداری می شود.
ماست در نوبت بعدی گرانی
سعید سلطانی سروستانی اظهار داشت:اینکه گفته می شود هم اکنون شیر با قیمت 1440 تومان از ما خریداری می شود را اصلا تایید نمی کنم.
وی تاکید کرد: دامداران هم از نظر تولید و پروار بندی دام و هم از نظر تولید شیر با مشکلات فراوانی مواجه هستند و هزینه های جاری برای آنها بسیار سنگین است.
در قانون پیش بینی شده که دولت از دامداران حمایت کند و بر اساس ماده 4 قانون هدفمندی دولت باید ظرف مدت 5 سال قیمت شیر را آزاد کند و همچنین از محل ماده 8 این قانون نیز به تولید کننده ها کمک کند، این قوانین در ذات خوب هستند اما در عمل به نفع تولید کننده اجرا نمی شوند.
قرار بود سال گذشته 300میلیارد تومان یارانه به دامداران پرداخت شود که یارانه 4 ماه پایانی سال 92 که برابر با 100میلیارد تومان است تاکنون به دامداران پرداخت نشده است.
سلطانی گفت:برای امسال نیز تفاهم نامه هایی میان ما و دولت منعقد شده، اما اظهارات ضد و نقیض، دامداران را دچار مشکل کرده است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی و با افزایش قیمت محصولات لبنی ممکن است خانواده اقدام به حذف این مواد مهم از سبد خانوار کنند و در مقابل دامداران نیز در صورت استمرار روند فعلی و ضررهای ناشی از آن ممکن است میزان تولید خود را کاهش دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]