محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844548322
قيمت گذاري آمرانه خودرو محکوم به شکست است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قيمت گذاري آمرانه خودرو محکوم به شکست است
به گزارش خبرگزاري موج، بيش از سه سال از آذر ماهي که طرح هدفمندي يارانه ها در آن آغاز شد، مي گذرد و حالا در بهار 93 اين طرح وارد دومين مرحله خود شده است.
آفتاب: بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي با تخصيص درآمد هدفمندي يارانه ها 48 هزار ميليارد تومان به يارانه خانوار، 10 هزار ميليارد تومان به حمايت از توليد، شش هزار ميليارد تومان به حمايت از سلامت و دو هزار ميليارد تومان به حمايت از بيکاري اختصاص يافت.
سهم صنايع کشور از محل درآمد هاي حاصل از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها 10 هزار ميليارد خواهد بود که اين رقم يک سوم مبلغي است که در فاز اول هدفمندي يارانه ها براي صنايع کشور در نظر گرفته شده بود که البته هيچ گاه آن طور که پيش بيني شده بود به بخش توليد اختصاص پيدا نکرد.
حال مسوولان ذيربط در تازه ترين اظهارات خود اعلام کرده اند: دولت بناي پرداخت يارانه نقدي به صنايع در فاز دوم هدفمندي را ندارد!
يکي از گلايه هاي اصلي واحدهاي توليدي عدم ارائه تسهيلات بانکي با نرخ سود مناسب به توليدکنندگان است.
در حال حاضر برخلاف مصوبه شوراي پول و اعتبار، بانک ها به جاي دريافت سود 14 درصدي از واحد هاي توليدي سود 30 درصدي دريافت مي کنند درحالي که واحدهاي توليدي قادر به پرداخت اين ميزان سود بانکي نيستند.
اين مشکلات به همراه تصميمات خلق الساعه، نوسانات ارزي، واردات و... نفس توليد را به شمارش درآورده است و عدم تزريق نقدينگي به بخش توليد را ميتوان عمده مشکلي دانست که در سالهاي اخير بارها از سوي کارشناسان و فعالان اقتصادي اعلام شده، اما؛ ظاهرا هنوز راهکاري براي برون رفت از آن پيدا نشده و توليد در حال دست و پا زدن براي عبور از اين چالش، هر روز بيش از پيش در گرداب مشکلات فرو ميرود.
از ديگر سوي مشكل اصلي صنعت خودرو، مشكل قيمت گذاري دستوري و اظهار نظرهاي كارشناسي و غير كارشناسي در پيرامون اين موضوع است و نقد صنعت خودرو نقل تمام محافل سياسي و اقتصادي و خانوادگي شده است.
فرمول قبلي شوراي رقابت 2 هزار ميليارد تومان زيان و تصميمات سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان در سال 91 نيز، 4 هزار ميليارد تومان به خودرو سازان زيان وارد كرده است و اين امر تأثير منفي بر سود هر سهم آنها در بازار سرمايه مي گذارد.
داستان قيمت گذاري خودرو بر اساس حاشيه بازار از آنجا آغاز شد که در دولت سازندگي، به دليل اختلاف بسيار بالاي قيمت خودرو بين کارخانه و بازار، تصميم گرفته مي شود که قيمت خودرو از سال 1373 به صورت قيمت گذاري آزاد و قيمت ها بر اساس حاشيه بازار تعيين شود.
خودروسازان محصولاتشان را به قيمت آزاد بفروشند، اما؛ ما به التفاوت آن با نرخ کارخانه، بين آنها و سازمان حمايت تقسيم شود. با اين کار، مشکل قيمت گذاري حل شد و اين شيوه قيمت گذاري تا سال 1376 ادامه داشت.
با روي کار آمدن دولت اصلاحات، اسحاق جهانگيري مسووليت هدايت وزارت صنايع و معادن را عهده دار شد، او که اکنون در سمت معاون اول رئيس جمهوري مشغول به کار است، در آن زمان تصميم گرفت تا کميته اي را با نام «کميته قيمت گذاري خودرو» بنا کند.
کار اين کميته اين بود که قيمت کارخانه اي خودروها را متناسب با حاشيه بازار تعيين کند و به دنبال همين طرح دلالان جاي خود را در بازار خودرو از دست دادند. چرا که به دليل نزديک بودن قيمت بازار و کارخانه، عملا پولي نصيب دلالان نمي شد.
در دولت "محمود احمدي نژاد" تنها يک سياست دنبال مي شد و آن هم تثبيت قيمت ها بود؛ سياستي که منتقدان زيادي داشت و اکثريت اقتصاددانان بر اين باور بودند که اين طرح شکست خواهد خورد.
صنعت خودرو هم از اين موضوع مستثني نبود. در روزهايي که "عليرضا طهماسبي" به ساختمان وزارت صنايع و معادن آمد، کميته خودروسازي هنوز پاي بر جا بود، اما؛ عدم تمايل وي به شرکت در جلسات آن، عملا روند کار کميته را متوقف کرده بود و عملا تعيين قيمت بر اساس حاشيه بازار را پس از حدود ۱۰ سال، لغو کرد!
اين روند حتي در زمان پس از "طهماسبي"؛ يعني دوران وزارت "علي اکبر محرابيان" ادامه داشت. با اين حال تثبيت قيمت ها در بخش خودروسازي مانند تمام بخش هاي اقتصادي کشور چندان دوامي نياورد و پس از ۲سال، در سال ۱۳۸۶، روند صعودي قيمت خودروها آغاز شد.
در سال ۹۰، دو وزارتخانه صنايع و بازرگاني با يکديگر ادغام شدند و کار اداره اين وزارتخانه (صنعت، معدن و تجارت) به "مهدي غضنفري" سپرده شد. در آن زمان "غضنفري" در اولين اقدام کميته قيمت گذاري خودرو را احيا کرد و قيمت گذاري خودروها را به کميته خودرو محول کرد.
قرار شد هرگونه قيمت گذاري با نظارت و با حضور و نظارت نماينده سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان انجام شود.
در اصل سازمان حمايت مسوول قيمت گذاري به حساب مي آمد. شيوه کار نيز به صورتي بود که قيمت گذاري قيمت خودروهاي بالاتر از ۴۰ميليون در حاشيه بازار و قيمت گذاري خودروهاي کمتر از اين مبلغ نيز توسط کميته خودرو انجام مي شد.
در نهايت در اسفند سال ۹۰، با افزايش ۶درصدي قيمت خودروها در جلسه کميته خودرو موافقت شد، با وجود اين موضوع باز هم خودروسازان مدعي بودند که زيان ده هستند و باز هم تقاضاي افزايش قيمت داشتند و نوسانات ارزي سال ۹۱ به آنها کمک کرد تا بتوانند ادعاي خود را مبني بر زيان ده بودن ثابت کنند.
سرانجام در کشاکش تنش ها بين خودروسازان و دولت، کميته خودرو در اسفند سال ۹۱ منحل و وظيفه قيمت گذاري به "جمشيد پژويان" يا همان شوراي رقابت سپرده شد.
با ورود شوراي رقابت سازمان حمايت از قيمتگذاري کنار گذاشته شد. به نظر ميرسد، مشتريان و مسوولان از عملکرد شوراي رقابت رضايت چنداني ندارند؛ زيرا بعد از ورود شورا به عرصه قيمتگذاري، کاهش قيمتها به قدري نبود که انتظارات مردم را برآورده سازد.
شوراي رقابت بعد از مدت زمان طولاني نهايتا قيمت خودرو را 5 تا 15 درصد کاهش داد در حالي که مشتريها انتظار کاهشي بيش از اين را داشتند.
حال با توجه به نارضايتي نسبي از عملکرد شوراي رقابت و با توجه به اظهارات وزير صنعت، معدن و تجارت، به نظر ميرسد خودروسازان به باز پس گرفتن اين اختيار اميدوارتر شدهاند.
محمدرضا نعمت زاده پيش از اين با تأکيد بر اينکه صنعت خودرو انحصاري نيست، صراحتا خواستار آزادسازي قيمت خودرو و خروج خودرو از ليست کالاهاي انحصاري شده بود.
هرچند تجربيات مثبتي در رابطه با آزادسازي قيمت وجود دارد (آزادسازي قيمت سيمان يا سيم کارت که مثالهاي هميشگي خودروسازان براي اثبات اثرات مثبت خروج دولت از قيمتگذاري يک کالا است)، اما؛ به نظر ميرسد وضعيت خودروسازان کمي پيچيدهتر باشد.
به عقيده کارشناسان لازمه آزادسازي قيمت خودرو نبود انحصار در بازار آن کالا و همچنين وجود رقابت است. خودروسازان به دليل وجود چندين خودروساز خصوصي در کنار دو خودروسازي بزرگ عقيده دارند که بازار خودروي ايران انحصاري نيست.
اما مخالفان آزادسازي قيمت خودرو براين باور هستند که وجود شرکتهاي خصوصي دليلي بر نبود انحصار نيست و در واقع نوعي شبه انحصار در رابطه با خودروسازان وجود دارد، به همين دليل است که آنها ميتوانند متناسب با افزايش هزينههايشان درخواست افزايش قيمت دهند. درصورتي که در شرايط رقابتي اين اتفاق کمتر رخ ميدهد؛ زيرا ممکن است افزايش قيمت به از بين رفتن بازار يک خودروساز منجر شود.
اما دبير انجمن خودروسازان براين باور است که بايد از تجربه جهاني استفاده کنيم؛ چرا که در هيچ جاي دنيا دولتها در قيمتگذاري خودرو نقشي ندارد. اگر اجازه بدهند، خودرو در حاشيه بازار به فروش برود، دلالها و پولهاي سرگردان از اين بازار کنار ميروند و قيمت خودرو پايين ميآيد.
از ديگر سو 40 درصد قيمت خودرو براي بخشهاي مختلف، از جمله بيمه، حقوق گمرکي، بيمه شخص ثالث و چندين بخش ديگر اختصاص مييابد و اگر اين موارد را کم کنيم قيمت پايينتر از رقمهاي فعلي است.
کلام آخر
يکي از مثالهاي کلاسيک براي اقتصاددانان ايراني طرفدار بازار و عدم مداخله دولت، صنعت خودروسازي است.
چنانچه امروز شاهد جنجال براي قيمت خودرو بودهايم تنها بدان جهت است که دولت در مکانيسم بازار مداخله کرده و قوانين خود را به نفع يکي از طرفهاي بازار نوشته است.
دست پرقدرت دولت، دست نامرئي بازار را شکسته است و مکانيسم قيمتي ديگر نميتواند رفاه جامعه را حداکثر کند. در اين چارچوب است که به واسطه شوکهاي اخير، هزينههاي توليد نيز دچار شوک شده و عملاً دولت قادر نبود تا حمايت يکجانبه خود را از توليدکنندگان تداوم بخشد.
چنانچه دولت بار ديگر بگذارد بازار آزاد کار خود را کند، ميتواند از مشکل خودساخته خويش رهايي يابد.
همچنين بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه دولت مکلف است در راستاي اجراي سياست هاي کلي اصل 44 قانون اساسي، قيمت گذاري را به کالاها و خدمات عمومي و انحصاري و کالاهاي اساسي يارانه اي و ضروري محدود کند تا بر اين اساس بتواند بر نوسانات احتمالي حاکم بر بازار جلوگيري کند.
اما در همين قانون تبصره اي وجوددارد که به نظر مي رسد کمتر به چشم مسوولان آمده و يا به هيچ وجه ديده نشده است. بر اساس اين تبصره و در اجراي بند يادشده، چنانچه قيمت فروش کالا يا خدمات کمتر از قيمت عادله روز تکليف شود، ما به التفاوت قيمت عادله روز و تکليفي بايد همزمان تعيين و از محل اعتبارات و منابع دولت در سال اجرا پرداخت شود و يا از محل بدهي دستگاه ذيربط به دولت تهاتر شود.
اين تبصره قانوني کاملا با شرايط امروز خودروسازان همخواني داشته و ادامه سياست يک بام و دو هواي دستگاه هاي اجرايي هم خودروسازان و هم مصرف کنندگان را در عالم برزخ نگه داشته است.
مصرف کنندگان با توجه به اظهارنظرهاي متعدد مسوولان براي خريد خودرو دست نگه داشته و يا آن را به زمان ديگري موکول مي کنند، خودروسازان، اما؛ معتقدند قيمت واقعي خودرو آن رقمي نيست که در شرايط فعلي به صورت دستوري تعيين مي شود.
گرچه به گفته خودروسازان، آنها نيز به هيچ وجه قائل به تحميل افزايش قيمت تمام شده توليد به مصرف کنندگان نيستند، اما؛ در شرايطي که دولت سياست قيمت گذاري دستوري را دنبال مي کند، دست کم انتظار داريم، مصوبات قانوني و آنچه در برنامه پنجم به صراحت آمده است نيز رعايت شود.
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
خودرو پس از قيمت گذاري
۱۷ تير ۱۳۹۳ ۹ ۵۷ق ظ خودرو پس از قيمت گذاري مبارک بادت اين قيمت گذاري رها گشتي تو هم از بي قراري به گزارش خبرگزاري موج سرانجام بعد از کش و قوس هاي بسيار و چند حرکت انتحاري و بزنيم به تخته چشم دشمن کور نتيجه ي رفت و برگشت هاي دو ابر قدرت در عرصه ي خودرويي کشور -خودروسازان ومخالفت کمیسیون صنایع با قیمتهای جدید خودرو/ رئیس شورای رقابت: فرمول قیمتگذاری خودرو بازنگری نمیشود
مخالفت کمیسیون صنایع با قیمتهای جدید خودرو رئیس شورای رقابت فرمول قیمتگذاری خودرو بازنگری نمیشود رئیس هیئت تحقیق و تفحص خودروسازان با اعلام این که نمایندگان کمیسیون صنایع قیمتهای جدید خودرو را پیگیری و اقدامات لازم را در این رابطه انجام خواهند داد گفت وزیر صنعت باید برای اقیمت گذاری خودرو در حوزه وظایف شورای رقابت نیست
قیمت گذاری خودرو در حوزه وظایف شورای رقابت نیست کد خبر ۴۱۴۰۹۱ تاریخ انتشار ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ - 07 July 2014 عضو هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه ایجاد قطب سوم خودروسازی با هدف ایجاد رقابت امر قابل قبولی است درباره افزایش قیمت خودرو گفت خودروسازان از شورای رقابت سوءاستفادشيوا: فرمول قيمتگذاري خودرو به هيچ عنوان بازنگري نميشود
شيوا فرمول قيمتگذاري خودرو به هيچ عنوان بازنگري نميشود به رغم اعتراضات اعضاي كميسيون صنايع مجلس به نرخهاي اخير خودرو رئيس شوراي رقابت با تأكيد بر اينكه اعضاي ناظر شورا حق رأي ندارند از ثابت بودن فرمول قيمتگذاري خودرو خبر داد اين در حالي است كه اين شورا يك هيئت تجديدنظر دامعاون فروش ایران خودرو در گفتوگو با فارس مطرح کرد دلیل قیمتگذاری مبهم پژو ۲۰۶/نحوه محاسبه قیمت خودروهای پیش
معاون فروش ایران خودرو در گفتوگو با فارس مطرح کرددلیل قیمتگذاری مبهم پژو ۲۰۶ نحوه محاسبه قیمت خودروهای پیشفروش شدهمعاون بازاریابی و فروش ایران خودرو با ارائه توضیحی در مورد ابهام در قیمتگذاری پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و نحوه محاسبه قیمت خودروهای پیش فروش شده گفت فروش نقدی خودرو با قیشورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند/ انتقاد از وضعیت فرهنگ و اقتصاد
سیاسی مجلس بذرپاش در صحن مجلس شورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند انتقاد از وضعیت فرهنگ و اقتصاد عضو هیأت رئیسه مجلس گفت شورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودرو اقدام می کند و پوششی برای توجیه افزایش قیمت خودروها شده است به گزارش خبرنگار پارلچکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروز ملاک قیمتگذاری خودروها در شورای رقابت چه بود؟/ کاهش ۱۲درصدی فروش رنو در آسی
چکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروزملاک قیمتگذاری خودروها در شورای رقابت چه بود کاهش ۱۲درصدی فروش رنو در آسیا قیمت میوه و ترهبار پایتختتوقف ۱۴۰۰ پروژه به علت گودبرداری غیراصولی برگزاری جلسهای با حضور معاونان وزیران اقتصاد و نفت برای رفع ابهام پالایشگاههای بورسی صادرات ۶هزامجموعه قیمت گذاری خودرو باید منحل شود
یک کارشناس حوزه صنعت خودروی کشور مجموعه قیمت گذاری خودرو باید منحل شود تهران - ایرنا - یک کارشناس حوزه صنعت خودروی کشور تعیین قیمت خودرو توسط عوامل بیرونی را مهمترین مشکل صنعت خودروی کشور دانست و انحلال مجموعه قیمت گذاری خودرو را خواستار شد به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنافرمول قیمت گذاری خودرو ایران لو رفت!
فرمول قیمت گذاری خودرو ایران لو رفت   بالاخره برای چندمین بار فرمول قیمت گذاری خودرو در ایران توسط شورای زحمت کش رقابت ارائه شد اما همچنان سوال اینجاست که خودروسازان محترم و از جان و مال گذشته و دائم به فکر مردم و منافع ملی این فرمول را قبول می کنند یا خیر رییس محترم شورایقیمت گذاری دستوری خودرو جواب نمیدهد / راه اشتباه گذشته در قیمت گذاری خودرو را ادامه ندهیم
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد قیمت گذاری دستوری خودرو جواب نمیدهد راه اشتباه گذشته در قیمت گذاری خودرو را ادامه ندهیم یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت قیمتگذاری دستوری خودرو جواب نمیدهد و با این کار که حاشیه بازار را افزایش می دهد نمی توان انتظعضو کمیسیون صنایع: افزایش 5.5 درصدی قیمت خودرو منطقی نیست/ باید انحصار خودروسازی شکسته شود
عضو کمیسیون صنایع افزایش 5 5 درصدی قیمت خودرو منطقی نیست باید انحصار خودروسازی شکسته شود اقتصاد > صنعت - خانه ملت نوشت عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به افزایش 5 و نیم درصدی افزایش قیمت خودروها گفت دولت به همراه کارشناسان و خودرو سازان و مسئولان ذیربط بافرمول قیمت گذاری خودرو لو رفت
بازی خودروسازان با مصرف کنندگان فرمول قیمت گذاری خودرو لو رفت بالاخره برای چندمین بار فرمول قیمت گذاری خودرو در ایران توسط شورای زحمت کش رقابت ارائه شد اما همچنان سوال اینجاست که خودروسازان محترم و از جان و مال گذشته و دائم به فکر مردم و منافع ملی این فرمول را قبول می کنند یا خیوزارت صنعت: قیمت گذاری خودرو با ما نیست/ سعی می کنیم از خودروسازان حمایت کنیم
وزارت صنعت قیمت گذاری خودرو با ما نیست سعی می کنیم از خودروسازان حمایت کنیم مدیر کل نیرومحرکه وزارت صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه دو قطب خودروسازان و شورای رقابت باید درباره قیمت خودرو تصمیمگیری کنند گفت وزارت صنعت معدن و تجارت در قیمتگذاری خودرو دخالت نمیکند به گزوزارت صنعت در قیمتگذاری خودرو دخالت نمیکند/ تصمیم دوقطبی برای تعیین قیمت خودرو
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی آنالیز قیمت خودرو در وزارتخانه بررسی شد وزارت صنعت در قیمتگذاری خودرو دخالت نمیکند تصمیم دوقطبی برای تعیین قیمت خودرو مدیر کل نیرومحرکه وزارت صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه دو قطب خودروسازان و شورای رقابت باید درباره قیمت خودرو تصمیمگیررئیس انجمن سی ان جی ایران دارای گران قیمتترین سی ان جی دنیا/ایران ۱۷میلیون خودرو، ترکیه ۹ میلیون خودرو/بازگشت
رئیس انجمن سی ان جیایران دارای گران قیمتترین سی ان جی دنیا ایران ۱۷میلیون خودرو ترکیه ۹ میلیون خودرو بازگشت 24 میلیارد دلاری سرمایه گذاری در صنعت گازرئیس انجمن سی ان جی کشور گفت ایران دارای بزرگترین ناوگان گاز سوز سی ان جی دنیا است به گزارش خبرگزاری فارس اردشیر دادرس رئیس افارس گزارش میدهد دریافت ۵ برابری هزینه استاندارد یورو۴ از خریداران خودرو/ ملاک شورای رقابت در قیمتگذاریها چ
فارس گزارش میدهددریافت ۵ برابری هزینه استاندارد یورو۴ از خریداران خودرو ملاک شورای رقابت در قیمتگذاریها چه بود افزایش ۳۰ درصدی قیمت کارخانهای خودروها طی روزهای اخیر در حالی با مهر تأیید شورای رقابت نهایی شد که تعیین ارقام ۵ برابری هزینه ارتقاء استاندارد و همچنین هزینه بالایجلسه ویژه کمیسیون صنایع مجلس برای بررسی قیمت خودرو/ تلاش نمایندگان برای لغو قیمتگذاریها
سیاسی مجلس درگفتگو با مهر اعلام شد جلسه ویژه کمیسیون صنایع مجلس برای بررسی قیمت خودرو تلاش نمایندگان برای لغو قیمتگذاریها رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی مجلس شورای اسلامی با ابراز مخالفت با مصوبه جدید شورای رقابت مبنی بر افزایش قیمت خودروها است گفت کمیسیون صنایع-
گوناگون
پربازدیدترینها