تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بسم اللّه‏ را قرائت كنى، فرشتگان، تا بهشت تو را حفظ مى‏كنند و آن شفاى هر در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827685816




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آقايان! دولت سايه آرزوي محال نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ تير ۱۳۹۳ (۴:۲۶ق.ظ)
سياست روز آقايان! دولت سايه آرزوي محال نيست!
به گزارش خبرگزاري موج، «آقايان! دولت سايه آرزوي محال نيست!» عنوان سرمقاله روزنامه سياست روز است که در آن مي خوانيد؛
يکي از روزنامه هاي اصلاح طلب نسبت به يادداشت «ضرورت تشکيل دولت سايه از سوي رئيس جمهوري» در روزنامه «سياست روز» شنبه ۱۴ تيرماه واکنش نشان داد. روزنامه مذکورتشکيل دولت سايه را «آرزوهاي محالي که سرمقاله مي شود!» ناميد و نوشت: «وقتي برخي که با شما هم مشي و همفکر نيستند، پيشنهادي ارائه و ادعا کردند به صلاح شماست کمي درمورد آن بيشتر فکر کنيد. اکنون شرايط اينچنين رقم خورده است؛ يعني افراد و رسانه هايي که تا ديروز اثري از آرزوي موفقيت آنها براي دولت نبود به يکباره سرمقاله روزنامه هاي خود را به پيشنهادي براي بهبود عملکرد همان دولت اختصاص مي دهند».
نويسنده سپس تأکيد کرد: «اصولگرايان از ابتداي دولت يازدهم بسيار کوشيدند تا فرمان را به دست بگيرند و در اين مسير از احضار مکرر وزرا به مجلس، برگزاري همايش هايي به نام دلواپسيم و نگرانيم و... ، ايرادات مکرر به عملکرد وزرا و معاونان رئيس جمهور و ده ها نمونه ديگر استفاده کردند که صبر و سعه صدر رئيس جمهور و اعضاي دولت آنها را از رسيدن به فرمان هدايت دولت بازداشت که از اين رو با طرح دولت در سايه مي خواهند از مسير ديگري به خواسته خود برسند که مشخص است هيچ گاه موفق نخواهند بود».
نويسنده در ادامه شمارش انگيزه احتمالي ما در طرح اين پيشنهاد، مدعي شد: «احمدي نژاد حتي برنامه اي براي ديدار با گروه هاي سياسي نداشت چه برسد به اينکه مانند دکتر روحاني از اقشار و گروه هاي مختلف بخواهد تا ديدگاه هاي خود را با او در مسير پيشرفت کشور درميان بگذارند. اين موضوع سبب شده تا اصولگرايان به نوعي به جبران آن بپردازند و در نقش دولت در سايه به ايفاي نقش پرداخته تا شايد کمي از آلام و مشکلات ۸ ساله شان کاسته شود».
نويسنده مطلب روزنامه با طرح اين پرسش که «آيا واقعاً نيت خير است؟» در پايان نوشت: «هزاران گمانه ديگر درمورد طرح دولت سايه از سوي اصولگرايان مي توان مطرح کرد اما به يک دليل بسياري از آنها رد مي شود. اگر واقعاً اصولگرايان همانطور که در ۷ بند ذکر شده قصد کمک به دولت را دارند، ديگر نيازي به تشکيل دولت سايه نيست. اگر نيت آنها خير و کمک است، چرا نمي آيند و شفاف اين قصد خود را بيان نمي کنند؟ اگر طرح دولت سايه تاکيد بر القاي ناکارآمدبودن دولتمردان فعلي نيست پس چه نيازي به آن دم و دستگاه است که در ۷ بند به آن اشاره شده. اصولگرايان بايد واقع بين باشند و سعي نکنند ناراحتي خود از نتيجه حماسه ۲۴خرداد را اين گونه يعني به طرق غيرمنطقي جبران کنند چون بار ديگر از پيروزي دور خواهند شد و براي ادامه حيات سياسي جريانشان مطلوب نيست».
درباره يادداشت آن روزنامه، ذکر چند نکته را ضروري مي دانيم.
اول – پيشنهاد تشکيل دولت سايه به رئيس جمهوري، ايده اي است که از سالهاي قبل در ذهن و حتي برنامه انتخاباتي برخي از نيروهاي سياسي مطرح بوده و امر بديعي نيست و ما صرفاً بر ضرورت تشکيل آن در اين شرايط و به دست دکتر روحاني تاکيد کرديم. در طرح اين ايده، کاملاً مستقل بوديم و مشاهده نکرديم که نيروهاي سياسي اصولگرا از اين ايده دفاع کنند. قطعاً برنامه و طرح حساب شده اي در اين زمينه عليه دولت دکتر روحاني وجود ندارد زيرا اساساً اين ايده، عليه هيچ دولتي نيست بلکه به نفع همه دولتهاست. ممکن است کساني از اصولگرايان اکنون براي نظارت بر دولت دکتر روحاني، اين ايده را بپسندند اما بايد دانست اگر آنان هم تشکيل دولت سايه را بپذيرند و اين ايده اجرايي شود، خودشان هم بايد به آن عمل کنند و در آينده اگر دولت به دست اصولگرايان بيفتد، خودشان بايد يک دولت سايه از اصلاح طلبان را تشکيل دهند.
دوم - طرفداران اين ايده را معمولا نيروهاي سياسي اصلاح طلب تشکيل مي دهند که شفافيت سياسي را از آرمانهاي خود مي دانند و نظارت بر صاحبان قدرت و حفظ حقوق اقليت را مد نظر دارند. در پيشنهاد ما چنين آمده است که به جاي ملاقات گهگاهي رئيس جمهوري با منتقدان و مخالفان دولت، بهتر است به صورت ساختاري، نهادي ناظر از سوي مخالفان تشکيل شود و از طريق شناسايي ضعف ها و نارسايي ها و آسيب شناسي مسائل کشور، به دولت کمک شود. اولويت قائل شدن به «ساختار» به جاي افراد و مديران هم مطلوب اصلاح طلبان است. اين که چرا يک روزنامه مدعي اصلاح طلبي با اين پيشنهاد ما مخالفت مي کند، امري است که ما متوجه آن نمي شويم.
سوم – اصولگرايان را نبايد يک کاسه کرد و در باره همه آنان، حکم واحدي داد. کم نيستند اصولگراياني که روي کار آمدن دولت دکتر روحاني را يک فرصت تاريخي براي کشور ارزيابي کرده و براي موفقيت آن تلاش مي کنند.
جريان افراطي و تند در همه نيروهاي سياسي هست و آفت فعاليتهاي درست سياسي هم همين افراطيون به حساب مي آيند. مگر اصلاح طلبان، کم چوب افراطيون طيف خود را خوردند؟ يک دست نبودن مواضع اصولگرايان را در مقاطع مختلف شاهد بوديم که يکي از مهمترين سرفصلها، نوع موضع گيري آنان در قبال دولتهاي احمدي نژاد و روحاني است. طبعاً اصولگرايان عاقل، آرزوي موفقيت دولت دکتر روحاني را دارند و البته هر جا که لازم باشد، اعتراض و انتقاد هم مي کنند و راهکارهاي مورد نظر خود را هم عرضه خواهند کرد ولي چقدر خوب و مناسب است که ساختاري در کشور وجود داشته باشد که منتقدان و مخالفان دولت، نظرات خود را از آن طريق به دولت منتقل کنند و احتمال اثر آن بيشتر باشد.
چهارم – اجراي اين ايده و تشکيل اين ساختار، يک گام بزرگ براي نظام سياسي کشور و کارآمدي آن است. بزرگترين دليل حاد شدن مناسبات جناح هاي سياسي کشور اين است که با هم ارتباط ندارند و هر روز به يکديگر بدگمان تر مي شوند در حالي که اگر بستر عملي براي ارتباط عيني و کاري و کارشناسي ميان آنها ايجاد شود، بسياري از اين بدگماني ها از بين مي رود و زمينه همگرايي ميان آنان پديد مي آيد. البته عملي کردن اين ايده در اولين بار، کاري بزرگ است و ظاهرا رئيس جمهوري بايد براي حضور مخالفانش در درون نهادهاي دولتي زمينه سازي کند و به آن رسميت ببخشد و به همين دليل گفتيم که به «فداکاري» نياز دارد. در عين حال اين اقدام، کاري مدبرانه است و نيازمند تدبير و اگر رئيس جمهوري کنوني بتواند اين ايده را عملي کند، سنت حسنه اي را پي خواهد ريخت که ثمرات آن تا ابد به پاي او نوشته خواهد شد.
پنجم - دوستان مطبوعاتي اصلاح طلب اگر واقعا طالب موفقيت دولت هستند و از پيشنهادي از اين دست ولو از سوي اصولگرايان مطرح شده باشد، دفاع مي کنند، به جاي اين که انگيزه هاي دلبخواه براي ما بتراشند و نشاني غلط بدهند، بهتر است با ما همراهي کنند تا ايده هايي از اين دست عملي شود و نهادهايي از اين نوع پديد آيد تا گرهي از مشکلات کشور باز گردد نه اين که با رويکرد «توطئه پنداري»، اين خواسته را «آرزوي محال» معرفي کنند.

نويسنده:
- علي اشرفي














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن