واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس علوم قرآنی: هرکس پاسخ مسائل خود را از قرآن نخواهد راه کفران در پیش گرفته است تهران- ایرنا- کارشناس علوم قرآنی و استاد دانشگاه گفت: هرکس پاسخ سوالات و رفع مشکلات خود را از قرآن کریم نمی خواهد در راه کفران قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، چهارمین نشست از سلسله جلسات قرآن در عصر حاضر دوشنبه شب در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
حسین مرادی کارشناس علوم قرآنی و استاد دانشگاه در این نشست با اشاره به آیه 16 سوره مبارکه حدید اظهار داشت: خداوند در این آیه خطاب به مسلمانان می فرماید آیا زمان آن نرسیده است که مانند دیگر قوم های اهل کتاب نباشید و از پیامبرتان فاصله نگیرید؟ دیگر اقوام اهل کتاب تا زمان حضور پیامبرشان با دین همراه بودند اما همین که پیامبر از میان آنها رفت آنها نیز از دین خارج شدند.
وی ادامه داد: اکنون با گذشت 14 قرن از حضور پیامبر در میان مسلمین به نظر می رسد این فاصله به وجود آمده و حضور ایشان را چندان حس نمی کنیم. در واقع زمان آن رسیده است که مسلمانان مقابل قرآن به گونه ای خاشع باشند که گویی به تازگی نازل شده است.
این استاد دانشگاه رسالت قرآن را حذف فاصله میان مسلمانان و پیامبر عنوان کرد و گفت: در زمان کودکی در مدارس به ما می گفتند علت اینکه پیامبر اسلام خاتم الانبیاست این است که بشر به کمال رشد خود رسیده و نیازی به پیامبر جدید ندارد اما در واقع دلیل ختم نبوت نزول قرآن است و بدون این کتاب آسمانی امکان ختم رسالت نیز وجود نداشت.
وی خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) فرموده اند قرآن کلام الله است و نباید از این تعریف تجاوز کنید و مبادا آن را دست کم بگیرید. کلام الله یعنی سخن گفتن خداوند با انسان و اگر این جمله را به خوبی درک کنیم گام اول و آخر را در راه شناخت قرآن برداشته ایم.
مرادی گفت: خداوند پیش از این نیز کتاب آسمانی به وسیله پیامبران خود نازل کرده بود اما وظیفه حفاظت از آنها را به عهده بندگان می گذاشت با این وجود انسان ها نه تنها کتاب های آسمانی را حفظ نکردند بلکه درصدد تحریف آن نیز برآمدند به این دلیل خداوند خود وظیفه حفاظت از قرآن را بر عهده گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در روایات زیادی بیان شده است که هرکس قرآن را پیش روی خود قرار دهد به سوی بهشت حرکت می کند و هرکس قرآن را پشت سر خود بگذارد به سوی جهنم می رود بنابراین رسالت قرآن در همه دوران ها این است که فاصله میان پیامبر (ص) و انسان ها را از میان بردارد و همیشه خود را در محضر رسول خدا ببینیم.
این کارشناس علوم قرآنی گفت: با اینکه خداوند وظیفه حفظ قرآن کریم را بر عهده گرفته اما زمینه کتمان این کتاب آسمانی بسته نشده است و باید مواظب باشیم قرآن مهجور نشود. اگر می خواهیم قرآن کاربردی شود باید روش های مختلف به کار بردن آن را در زندگی یاد بگیریم.
وی افزود: قرآن کریم درباره تمام مسائل عصر جدید رسالت تفسیر دارد اما ما تا به حال تاریخ قرآن را تفسیر کرده ایم یعنی خود قرآن تفسیر شده است اما باید به سویی حرکت کنیم که قرآن تفسیر کننده مسائل روز باشد.
مرادی با اشاره به آیه 89 سوره مبارکه اسراء گفت: از نظر این آیه هرکس به دنبال قرآن نیست و پاسخ مسائل را از این کتاب آسمانی نمی گیرد راه کفران را در پیش گرفته است.
وی کتاب روش تحقیق موضوعی در قرآن کریم نوشته لسانی فشارکی را منبع خوبی برای روشمند شدن مراجه به قرآن و یافتن پاسخ مشکلات عنوان کرد و گفت: در دوران کنونی که زمان بروز مشکلات و معضلات جدید است رویکرد موضوعی به قرآن کریم کاملا ضروری است.
فراهنگ (3) ** 2024
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]